Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Laattapiste rakentaa tulevaisuuden digitalisaatiota Digia Envision ERP:n avulla

ReferenssiLaattapiste on Suomen johtava pintamateriaalien ja kylpyhuoneiden erikoisliike, joka tarjoaa asiakkailleen tuotteita ja palveluita kylpyhuoneiden remonteista kalusteisiin ja kiinnitysaineisiin. Digitalisaatio on ollut viime vuosien tärkeä panostuspiste Laattapisteelle, ja digitalisaatiokumppanikseen muun muassa liiketoimintajärjestelmiin yritys on valinnut Digian. Kumppanuus on jatkunut jo vuosikymmenen ja digitalisaation selkärankana Laattapisteellä toimii Digia Envision ERP.

Laattapiste on kotimaassa jo yli 40 vuotta toiminut kylpyhuoneisiin erikoistunut perheyritys. Yrityksen laajasta valikoimasta löydät kaikkea kylpyhuoneisiin: kylpyhuonerakentamiseen ja lattioiden pinnoittamiseen tarvittavia tuotteita, keraamisia laattoja sekä ammattilaisille suunnattuja tuotteita. Asiakaskunta koostuu sekä kuluttajista että julki-, uudis- ja korjausrakentamiseen erikoistuneista yrityksistä.

Laattapisteen digitalisaation pohja rakentuu vahvasti Digia Envision ERP -ratkaisuun, joka yrityksellä on ollut käytössä jo vuodesta 2011, ja jota on yhdessä Laattapisteen kanssa kehitetty vastaamaan yrityksen kehittyviä tarpeita. Uusimpaan Digia Envision ERP -versioon Laattapiste siirtyi versionvaihtoprojektin myötä joulukuussa 2021, ja sai samalla käyttöönsä monia uusia, käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Lisäksi tuotepäivityksen teknologinen pohja mahdollistaa tulevaisuuden kehittämisessä monikanavaisemmat kehitysmahdollisuudet.

Koko prosessikokonaisuuden kattava ratkaisu

Digia Envision ERP kattaa Laattapisteellä koko prosessikokonaisuuden ostosta toimitukseen, laskutukseen ja kirjanpitoon. Järjestelmä auttaa varmistamaan sen, että digitaalinen polku kylpyhuoneen suunnittelusta toimittamiseen ja aina laadunvalvontaan asti on katkeamaton. ”ERP-järjestelmä vaikuttaa jossain määrin koko organisaation arkeen. Erityisesti logistiikassa, ostamisessa, asiakaspalvelussa, taloushallinnossa ja tilausten käsittelyssä järjestelmä on kovassa käytössä”, kertoo Laattapisteen logistiikkajohtaja Antti Tarkkala.

ERP toimii datan master-järjestelmänä, josta on rakennettu rajapintojen kautta liittymät useisiin muihin järjestelmiin: esimerkiksi myymälämyynnissä Laattapisteellä on käytössä kolmannen osapuolen järjestelmä, johon ERP on yhteydessä rajapintojen kautta. Nämä ulkoiset järjestelmät rikastavat Digia Envision ERP:n perustoiminnallisuuksia ja integraatioiden avulla tieto kulkee reaaliaikaisesti järjestelmien välillä. Tämä mahdollistaa ehjän tilaus-toimitusketjun, joka näkyy asiakkaalle toimituksen nopeutena. Yhden masterin periaate myös varmistaa sen, että tietoa ei hallita useammassa paikassa samaan aikaan. Tämä ajattelutapa on ollut osa Laattapisteen datakulttuuria jo kauan ja ilman sitä monimutkaisen kokonaisuuden operointi ei onnistuisi.

Järjestelmä on mahdollistanut myös pitkälle viedyn automaation, kun rutiineja vaativia tehtäviä esimerkiksi varaston, laskutuksen ja oston prosesseissa on automatisoitu. ”Kaikki lisäarvoa tuottamattomat prosessit on automatisoitu ja nyt keskitymme automatisointiketjujen hiomisen. Tilanne on jo nyt se, että asiakkaan painaessa nappia kymmeniä vaiheita tapahtuu automaattisesti taustalla ja se tuo selkeää aikasäästöä, kun ketjun vaiheisiin kuluu minuuttien sijasta muutamia sekunteja. Tämä taas vapauttaa meidän henkilöstömme työaikaa asiakaspalveluun ja muuhun ihmisten tekemään tärkeään työhön”, kertoo Laattapisteen varatoimitusjohtaja Petteri Haru.

Lue myös blogikirjoitus: Miten onnistua tukkukaupan ERP-projektissa? Huomioi nämä 3 näkökulmaa

ERP-järjestelmän kehitystä Laattapisteen tarpeisiin

Laattapiste on ollut aktiivinen toimija Digia Envision ERP:n kehityksessä. ”Filosofiamme on se, että ERP-järjestelmän pitää mukautua meidän tarpeisiimme. Asiakas ja asiakassuhde on meille se tärkein tiedon lähde ja kehitystä pitää tehdä tämä huomioiden – meille on erittäin tärkeää, että tuotekehitystä voi Digian kanssa yhdessä tehdä tästä näkökulmasta”, kommentoi Haru. Kehitystyössä Laattapiste on voinut tuoda myös esille toimialalleen tarpeellisia ominaisuuksia, jotka ovat monikäyttöisiä myös muille.

Esimerkiksi sisälogistiikka on ollut laaja kokonaisuus, jonka toiminnallisuuksia liiketoimintajärjestelmään on kehitetty yhteistyössä. Laattapiste toimii kuluttajakaupassa, tukkukaupassa sekä tekee tämän lisäksi vielä projektimuotoista kauppaa, ja tämä on tuottanut omat haasteensa liiketoimintajärjestelmälle. ”Me olemme olleet se sitkeä sissi, joka vei maaliin prosessin, jossa saldonhallinnassa ajetaan ristiin eräseurantaa, paketinseurantaa ja päiväysvalvontaa. Tämä tukee liiketoimintaamme sekä luo meille merkittävää kilpailuetua ja Digia Envision ERP on yhteistyössä kasvanut näihin tarpeisiimme”, summaa Tarkkala.

Myös eräseurannan toiminnallisuudet ovat arjessa kriittisiä, kun kyseessä on Euroopan suurin laattavarasto. Järjestelmä valvoo ja ohjaa erien saapumista ja lähtemistä oikeassa järjestyksessä. Tämän avulla voidaan varmistaa, että asiakas saa tilauksessaan laatat samasta erästä eikä lopputuloksena ole kirjavat seinät. ”Ajamme yhden erän loppuun asti ja tämän jälkeen siirrymme seuraavaan erään. Näin voimme varmistaa, että asiakas saa aina samaa erää ja hänen toiveensa toteutuvat”, kertoo Haru. Luotettava järjestelmä on myös Laattapisteen henkilöstön apuna: varaston henkilökunta voi luottaa siihen, että erät ovat oikeat ja dynaamisen varastopaikkajärjestelmän avulla järjestelmä on ajan tasalla saatavilla olevista materiaaleista.

Järjestelmään on tehty myös räätälöintejä erityisesti Laattapisteen tarpeisiin: muun muassa ennakkomaksujen käsittelyä varten on tehty räätälöintiä, jotta kuluttajakaupassa maksuliikenne on saatu toimimaan yhteen ERP-järjestelmän kanssa. Kuluttajien kylpyhuoneremontit ovat tyypillisesti projekteja, joissa halutut tuotteet voivat muuttua matkan varrella tai tarvittavat tavaramäärät eivät ole tarkasti tiedossa ja näihin tilanteisiin liiketoimintajärjestelmä ei sellaisenaan taivu. Näihin tarpeisiin rakennettuja komponentteja ja rajapintoja hyödynnetään myös verkkokaupassa.

Lue myös blogikirjoitus: Mitkä ovat hyvän WMS-järjestelmän ominaisuudet?

Ketterää palvelua asiakas keskiössä

Laattapiste pyrkii palvelemaan asiakkaitaan ketterästi ja myös käytettävien järjestelmien täytyy tukea tätä tavoitetta. Verkkokauppaprosessi on yksi hyvä esimerkki siitä, miten Laattapiste palvelee asiakkaan polkua ketterästi ja nopeasti: netistä tilatessa asiakas voi valita ostolleen itsepalvelunoudon Vantaan tai Turun toimipisteestä ja tuote on nopeasti noudettavissa automatisoidun prosessin ansiosta. Koko prosessi varastotyöntekijän keräilytyötä lukuun ottamatta tapahtuu digitaalisesti ja nopeimmillaan asiakas on saanut tilauksen jälkeen kymmenessä minuutissa ilmoituksen, joka kertoo hänelle tuotteen noutopisteen.

”Pystymme palvelemaan asiakkaitamme äärimmäisen nopeasti ja tämä on se suunta, johon Suomessa pitää mennä. Järjestelmän toiminnallinen laatu on myös huipputasoa ja se tarkistaa, että tuote on oikea ja oikeaa erää. Virheet eivät valu asiakkaalle, vaan järjestelmä poistaa ne”, sanoo Haru ja jatkaa, ”asiakkaalle koko paletin pitää tuntua helpolta ja yksinkertaiselta kanavasta riippumatta – hän voi aloittaa myymälässä ja jatkaa netissä ja kokemuksen pitää olla saumaton. Toiminnanohjauksen pitää tukea tätä matkaa.”

Laattapiste kehittää toimintaansa jatkuvasti ja tavoittelee entistä suurempaa markkinaosuutta niin nykyisessä toimintakentässään kuin laajenevan tuoteportfolion kautta. ”Olemme asiakkaamme asialla ja pohdimme jatkuvasti asiakkaidemme tarpeita ja sitä, miten voimme heitä entistä paremmin palvella. Toimitusvarmuus myös erittäin haastavina aikoina on toiminnan edellytys”, sanoo Haru. Digia Envision ERP on digitaalisen liiketoiminnan ydin, jonka päälle uutta kasvua rakennetaan, kun käyttöliittymiä kehitetään entistä helppokäyttöisemmiksi ja uusia ominaisuuksia otetaan käyttöön.

Suosittelija:

Pystymme palvelemaan asiakkaitamme äärimmäisen nopeasti ja tämä on se suunta, johon Suomessa pitää mennä. Järjestelmän toiminnallinen laatu on myös huipputasoa ja se tarkistaa, että tuote on oikea ja oikeaa erää. Virheet eivät valu asiakkaalle, vaan järjestelmä poistaa ne.

Petteri Haru, Varatoimitusjohtaja, Laattapiste Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Laattapiste Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Digia Envision
Digia Envision ERP

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia