Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ponsse: Kuusi keksintöilmoitusta

Referenssi

Ponsselaiset kirjasivat kuusi keksintöilmoitusta etänä järjestetyn, sisäisen yhteiskehittämisen tuloksena. Käsitelty teema oli ollut alalla haasteena kymmeniä vuosia, ilman hyvää ratkaisua.

Ponsse Oyj on yksi maailman suurimmista tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden valmistajista. Koneyrittäjän unelmasta kansainväliseksi vientiyritykseksi kasvaneen perheyhtiön juuret ovat syvällä suomalaisella maaseudulla. Yritys sijaitsee edelleen samalla paikalla Vieremällä kuin perustamisvuonnaan 1970. Ponsse toimii noin 40 eri maan puunkorjuumarkkinoilla ja lähes 80 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee viennistä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 640 miljoonaa euroa.

Ponsse on tunnettu innovatiivisesta tuotekehityksestään, joka on palkittu mm. kansainvälisellä Red Dot -muotoilupalkinnolla. Suomessa Ponsse on valittu maineikkaimmaksi yritykseksi, jättäen taakseen Koneen ja Supercellin kaltaisia yrityksiä.

Yhteistyömme

Metsäkonealalla oli kymmeniä vuosia ollut haaste, jota ei oltu osattu kunnolla ratkaista. Ponsse halusi tarkastella teemaa uusin silmin oman henkilöstön voimin. Haastekilpailua muistuttava, muutaman päivän pituinen innovointiprosessi järjestettiin osana PONSSE Innovation Labin toimintaa ja osallistujina olivat Ponssen henkilökunta eri aikavyöhykkeiltä ja mantereilta. Mukaan valittiin yhteensä 10 tiimiä ja etänä ohjattu työskentely oli suunniteltu synnyttämään luovaa ideointia ja konseptikehitystä eri tiimien sekä mentoreiden välillä.

Yhteistyön tulokset

Yhteistyömme tuloksena ponsselaiset loivat 10 konkreettista ratkaisuehdotusta, joiden perusteella kirjattiin välittömästi kuusi keksintöilmoitusta.

Suosittelija:

”Tämä oli huomattavasti parempi kokemus kuin osasin kuvitella etukäteen – huomioiden, että kaikki järjestettiin 100%:sti etänä.”

Kalle Einola, Tuotekehityspäällikkö, Ponsse Oyj

Pinterest
Referenssin infoboxi
Industryhack logo

Tiedot

Tilaaja: Ponsse Oyj
Ajankohta: 2020

Lisätietoja

Yritysprofiili Industryhack kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Omat tagit

yhteiskehitystyöpaja

Siirry yrityksen profiiliin Industryhack kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Industryhack - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Industryhack - Muita referenssejä

Industryhack - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia