Kustannustehokas tallennusratkaisu SUSElta Telian skaalautuville ja itsepalveluun perustuville pilvipalveluille.

“Olemme rakentaneet OpenStack-pohjaisen pilven tallennusympäristön ohjelmisto-ohjatun SUSE Enterprise Storagen varaan. Olemme olleet tyytyväisiä valintaamme.” Eero Lindqvist, Senior Offering Manager Telia Finland Oyj.

Yleiskuva

Telia Finland tarjoaa laajan ja jatkuvasti kehittyvän valikoiman televiestintäpalveluja kuluttajille ja yrityksille. Uusiin palveluihin lukeutuvat myös yritysasiakkaille tuotettavat pilvi- ja konesalipalvelut. OpenStackiin pohjautuva pilvi tarjoaa kapasiteettialustaa (IaaS) virtuaalipalvelimien pyörittämiseen sekä sovellusten tuotantoon, kehitykseen ja testaukseen.

Haaste

Telia Finlandin yritysliiketoimintayksikössä rakennetaan mm. joustavaan ja avoimeen teknologiaan perustuvia pilvi- ja konesalipalveluita.

”Rakennamme palvelujamme uudella mallilla ja ilman legacy-maailman rajoituksia. Riippumattomuus eri teknologia-toimittajista on meille yhä tärkeämpää”, kertoo Telia Finlandin Eero Lindqvist. ”Pilvialustamme perustuu OpenStackiin, ohjelmistopohjaiseen automaatioon sekä luotettavaan ja avoimeen teknologiaan. Käytämme avoimen lähdekoodin ratkaisuja yhä enemmän. Ne tuovat nopeutta ja ketteryyttä sekä vähentävät toimittajariippuvuutta.”

IaaS-palvelu on toteutettu samalla mallilla kuin julkiset pilvipalvelut. ”Kaikki palveluun tallennettu data on turvassa kotimaassa sijaitsevassa konesalissamme, ja dataan pääsyä voidaan kontrolloida tehokkaasti. Kyseessä on paikallinen ja turvallinen mutta samalla erittäin kustannustehokas ja joustava palvelu. Halusimme pilvinatiivin tallennuksen, jossa ei olisi perinteisiä tallennuslaitteita”, sanoo Lindqvist.

Ratkaisu

”Kartoitimme eri vaihtoehtoja, ja päädyimme avoimen lähdekoodiin pohjautuvaan Ceph-tallennukseen. SUSE Enterprise Storage täytti kriteerimme skaalautuvuuden sekä avoimuuden osalta. Se on tuettu käyttämässämme laiteympäristössä, ja SUSEn lisensointimalli sopi meille parhaiten. Toimimme tunnettujen teknologiatoimittajien kanssa, jotta meillä on varmuus ratkaisujen toimivuudesta ja tuesta. SUSElla on pitkä kokemus avoimen lähdekoodin ratkaisujen kehittämisestä.”

”Operaattoritaustastamme johtuen panostamme tietoturvaan ja luotettavuuteen. Emme ota minkäänlaisia riskejä ja haluamme varmistaa palveluidemme osalta asiakkaillemme korkean käytettävyyden. SUSE Enterprise Storage täyttää tältäkin osin kriteerimme ja saamme tarvittaessa nopeasti tukea”, sanoo Lindqvist.

”SUSE Enterprise Storage on hyvin helppokäyttöinen ratkaisu, kunhan suunnittelu ja käyttöönotto on tehty huolellisesti. SUSEn kokeneet asiantuntijat auttoivat meitä tässä. Ohjelmisto-ohjattu tallennus on kustannustehokkuudeltaan omaa luokkaansa. Tiedämme myös hyvissä ajoin milloin kapasiteettia pitää kasvattaa, ja se onnistuu vaivattomasti noodi kerrallaan helposti saatavin peruskomponentein. Voimme kasvattaa tallennuskapasiteettia jopa petatavujen kokoiseksi.”

Tulokset

IaaS-palvelumme toimii tällä hetkellä tuotantoalustana Telian uusille palveluille kuten SD-WAN ja IoT-pal-veluille. ”Asiakkaamme käyttävät alustaamme itsepalveluna”, kertoo Lindqvist.

”SUSE Enterprise Storage on toiminut lupausten mukaisesti, eikä käyttökatkoja ole tallennuksen osalta ilmennyt. Voimme palvella yhdellä ratkaisulla hyvinkin erilaisia tallennustarpeita.”

Palvelu on rakennettu Telian Suomessa sijaitsevaan konesaliin. ”Hajautamme IaaS-palvelun tämän vuoden aikana kahteen fyysisesti erillään olevaan konesaliin. Se parantaa toimintavarmuutta”, kertoo Lindqvist.

”Tallennetusta datasta on koko ajan kolme kopiota, eli mahdolliset, yksittäiset laiteviat eivät näy käyttäjille millään tavoin. Tallennus on niin luotettavalla tasolla, ettei siihen välttämättä tarvitse kytkeä vakiovarmistusta. Asiakkaamme voivat toki halutessaan tehdä pilvestä omia varmistuksia tarpeen mukaan.”

”Tallennuksen suorituskykyä nostamme siirtymällä uuteen versioon”, kertoo Lindqvist. ”Meille on erittäin tärkeää, että emme ole riippuvaisia mistään yhdestä toimittajasta, ja voimme käyttää haluamaamme teknologiaa ilman sen suurempia muutoksia. SUSEn kanssa olemme säännöllisesti tekemisissä, ja olemme olleet tyytyväisiä valintaamme.”

Tulokset:

Kustannustehokas tallennusratkaisu Telian skaalautuville ja itsepalveluun perustuville pilvipalveluille.

OpenStack-ympäristössä Telia voi käyttää joustavasti uusinta teknologiaa ja lisätä riippumattomuutta laitetoimittajista.

TELIA lyhyesti:

Telia Finland Oyj on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori, joka tarjoaa televiestintäpalveluja ja verkkoyhteyksiä, joiden avulla ihmiset ja yritykset voivat viestiä helposti, tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Telia työllistää Suomessa noin 3300 ammattilaista, ja Telia Finlandin liikevaihto oli vuonna 2016 noin 1,285 miljardia euroa.

Toimiala:
Televiestintäpalvelut, verkkoyhteydet, ICT-palvelut, pilvipalvelut

Lisätietoja:

Telian esitys SUSEtoberfest 2017 tapahtumassa

Tutustu muihin menestystarinoihin osoitteesa:
www.suse.com/success

Referenssin infoboxi
Referenssi
Tilaaja: Telia Finland Oyj
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tuotanto
Dokumenttien hallinta
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Open source
Linux
IT
Konsultointi
Valmisohjelmisto
Ceph SUSE Enterprise Storage SUSE Ohjelmistopohjainen tallennusratkaisu
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry SUSE Suomi kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Muita julkaisuja SUSE Suomi:lta

Siirry SUSE Suomi kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia