Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kuosmasen Pojat Oy sai helpotusta yrityksen hallintaan ja kumppanitilitoimisto toimii asiakkaan tukena

Referenssi"Välillä unohtaa, että olenko edes yrittäjä, kun on niin helppoa ja saan keskittyä omiin juttuihini." -

Jarkko Kuosmanen

-----

Pääsääntöisesti Porvoolainen Kuosmasen Pojat Oy on tehnyt liiketilasaneerauksia Keskolle, mutta keväällä 2020 vallitsevan maailmantilanteen vuoksi yritys on laajentanut toimintaansa myös muihin toimintoihin, kuten huoneistoremontointiin ja sähköyrityksen työmaiden avustamiseen. Yritys pyörii kahden kahden miehen sekä alihankkijoiden voimin.

Pienellä porukalla teemme hommia. Mutta se on kustannustehokasta asiakkaalle, koska silloin paketti pysyy kasassa. Isompi porukka tarvitsee koko ajan enemmän töitä, eikä sitä pysty niin hallitsemaan, ettei tule ylimääräisiä tunteja. Olen ollut työnjohtajana isommassa firmassa ja se vaatii sitten erilaiset systeemit, jos on paljon porukkaa, mutta meidän on tarkoitus pysyä pieneneä, kertoo yrittäjä Jarkko Kuosmanen.

Kuosmasella on vuosikymmenien kokemus Keskon liiketilojen kunnostamisesta, sillä hän on jo aikaisempien työnantajien kautta ollut tekemässä projekteja Keskon kanssa. Pitkä suhde asiakkaan kanssa helpottaa työntekoa, kun molemmilla on yhteinen luotto ja selvät askelmerkit. Ajamista tulee paljon, sillä yrityksen toiminta-alueeseen kuuluu koko Suomi Jyväskylän korkeudelle asti. Pohjoisemmassakin tulee käytyä, kuten Oulussa.

Keskolle olemme tehneet esimerkiksi Kespron täysremontteja sekä Neste-asemien konseptipäivityksiä. Meille kuului pääurakointi, työmaavalvonta sekä työturvallisuus. Ja näiden lisäksi tietysti suurin osa itse urakasta. Se on kustannustehokasta, kun ei tule ylimääräisiä tunteja pienellä porukalla tehdessä ja suurimman osan töistä teemme itse. Luvanvaraiset työt kuten sähköt käyvät muut tekemässä, mutta meillä on aina tietyt firmat, joita käytämme alihankkijoina. Silloin pystyy luottamaan, ettei tarvitse odotella työmailla, Kuosmanen kertoo.

Adminetillä helppoutta kaikkien työhön

Adminet tuli pari vuotta sitten yrityksen käyttöön Monitoimisto Oy:n kautta, kun kirjanpitäjä ehdotti hyväksi havaitsemaansa järjestelmää.

Meillä oli aluksi toinen ohjelmisto, mutta se oli niin hankala, kun sinne piti käsin syöttää tunteja laskutukseen. Koko ajan odoteltiin ja etsittiin sellaista ohjelmaa, joka sopisi meidän hommaamme ja olisi kivuton käyttää sekä kirjanpitäjälle että urakoitsijalle. Ja myös henkilökunta ja alihankkijatkin käyttävät sitä, kun merkkaavat työtuntinsa, kertoo Kuosmanen.

Kuosmanen on ollut tyytyväinen Adminetin reaaliaikaisuuteen ja automatiikkaan. Yhden järjestelmän ansiosta kaikki tiedot ovat tallessa samassa paikassa.

Adminet on ollut helppo. Pystyn puhelimella käyttämään paljon, katsomaan onko asiakas maksanut laskuja tai mikä on kassavirta. Pystyy ennakoimaan neljä viikkoa eteenpäin, että miten kassa liikkuu ja sen mukaan tekemään investointeja. Ostolaskuista pysyy kärryllä, kun näen heti hyväksyttyäni kulut. Kun työtunnit on täytetty ja laskut hyväksytty, voi asiakas periaatteessa koska vain kysyä mikä on tämänhetkinen piikki siellä hänelle tulossa. Se on aina ajan tasalla. Vanhat ohjelmat eivät olleet, kun työtunnit ja laskut oli merkattu eri ohjelmiin.
Meidän täytyy välillä antaa selontekoja asiakkaille, että paljonko on laskua tulossa, me kun tehdään pääasiassa tuntitöinä. Adminetin ansiosta se onnistuu milloin vain. Myös kuittien käsittely on helppoa, kun kuitista voi ottaa kuvan ja se menee suoraan oikealle projektille, eikä minun tarvitse huolehtia, vaan kaikki ostolaskut, tunnit ja kuitit ovat samassa paikassa.

Myös työaikaa on säästynyt, kun enää ei tarvitse mennä kirjanpitäjälle kuittinippujen kanssa, vaan kaikki hoituu yhden järjestelmän sisällä.

On minulla kirjanpitokustannuksetkin tippunut Adminetin avulla. On myös helpottanut, kun ei tarvitse enää mennä kirjanpitäjälle kuittinippujen kanssa ja kirjoitella muistiinpanoja, vaan voi kirjoittaa muistiinpanot siihen Adminettiin laitettuun valokuvaan. Se on selkeää ja helpottaa paljon työtäni. Voin luottaa paremmin kuin ennen, että kaikki asiat tulee maksettua ja kaikista lähtee laskut.
Yhteydenpito on pudonnut minimiin kirjanpitäjän ja minun välilläni, koska pystymme keskustelemaan Adminetin kautta. Ainoastaan jos tarvitsen neuvoa, niin silloin soitan, mutta muuten kaikki hoituu järjestelmän kautta. Siinä voi laskea jo säästöjä, kun ei tarvitse lähteä toimistolle selvittelemään asioita ja viemään papereita. Sellaiseen menee sitä työaikaa kuukaudessa, Kuosmanen sanoo.

 

Tukea arkeen kirjanpitäjästä

Yritys käyttää Adminettiä kevyesti ja heidän kirjanpitäjänään toimiva Monitoimisto Oy vastaa laskutuksesta ja palkoista. Näin Kuosmanen on saanut keskittyä vain omiin töihinsä työmaalla, eikä aikaa mene

hallinnollisiin töihin.

Me täytämme Adminettiin tunnit ja hyväksyn kaikki ostolaskut sekä syötän kuitit järjestelmään. Tällä hetkellä emme tee muuta. Työtilauksiin liittyviä ohjeistuksia, joissa näkyy työmaan osoite, yhteyshenkilö ja lisätiedot tilauksesta olemme ottamassa jossain vaiheessa käyttöön, Kuosmanen kertoo.

Kuosmanen kiittelee kirjanpitäjäänsä Tina Karlssonia ja uskoisi monen yrityksen olevan vielä toiminnassa, mikäli heillä olisi ollut osaava kirjanpitäjä tukena ja varmistamassa, että kaikki tulee hoidettua oikein ja ajallaan.

Yhteistyö tilitoimiston kanssa saman järjestelmän käytössä on sujunut tosi hyvin. Kirjanpitäjämme Tina on yrittäjän pelastus ja niin pätevä henkilö hoitamaan noita asioita. Tina hoitaa meidän kaikki laskut ja palkkojen maksut. Olen sanonut, että mitä helpommalla pääsen niin sen parempi. Saan keskittyä työntekoon ja kirjanpitäjä hoitaa muut. Lisäksi saamme myös yritysneuvontaa, kertoo Kuosmanen.

Yrittäjälle tärkeintä on omaan työhönsä keskittyminen, ja se on täysin mahdollista Adminetin ja kirjanpitäjän avulla. Selkeä työnjako rooleissa vähentää stressiä ja tuo turvaa omaan tekemiseen.

Voin suositella kaikille, että panostaa vähän kirjanpito-ohjelmaan ja kirjanpitäjään, niin yrittäminen on hauskaa. Voin suositella kumpaakin, sekä Adminettiä että Monitoimistoa. Välillä unohtaa, että olenko edes yrittäjä, kun on niin helppoa ja saan keskittyä omiin juttuihini. Mielestäni se on jossain asioissa helpottanut stressiäkin, niin helpoksi tämä on mennyt, Kuosmanen kiittelee.

Kumppanitilitoimisto asiakkaan tukena

Monitoimisto Oy:lla on pitkä ja monivaiheinen historia, mutta vuodesta 2019 alkaen he ovat keskittyneet vain tilitoimistopalveluihin. Ajatus on jatkossa laajentua ja siitä syystä he ovat päätyneet tiiviimpään yhteistyöhön Admicomin kanssa. Osa asiakkaista on tullut heille Admicomin kautta, osa omista asiakkuuksista taas on heidän suosituksestaan ottaneet Adminetin käyttöönsä. Asiakkailla on erilaisia tarpeita ja Adminetin käyttöoikeuksien hallinnan ansiosta asiakkaiden kanssa voidaan sopia tarkastikin erilaisia roolituksia.

Osa asiakkaista hoitaa itse ison osan Adminetin käytöstä. Mutta kuten Jarkko, osa käy työmaalla, tekee oman duuninsa ja kirjaa tuntinsa järjestelmään, hyväksyy ostolaskut tai tarkastaa ne. Minä hoidan loput, Tina Karlsson kertoo.

Kirjanpitäjälle Adminet on ihan erilainen kuin perinteinen kirjanpito-ohjelma, sillä se on niin paljon muutakin. Täysin reaaliaikainen toimintatapa on iso ero, mutta automatiikan ansiosta myös kirjanpitäjän työ helpottuu.

Onhan se helppo, varsinkin silloin, kun kaikki on tehty kerrasta oikein. Ja mikä on ihanaa, niin se on ajantasainen. Ei tarvitse miettiä, että kirjanpito valmistuu kohta, sitten päästään näkemään miten viime kuussa meni. Vaan sieltä nähdään oikeasti päiväkohtaisesti, miten menee nyt. Se on hirveän tärkeää asiakkaalle, ja tietysti minulle. Itse tykkään siitä ajantasaisuudesta.
On myös kiva, että Adminetissä nähdään missä vika on, jos jotkut luvut eivät näytä hyviltä ja jotain on tapahtunut tuloksellisesti. Päästään porautumaan niihin tietoihin, kuten työmaakohtaisiin seurantoihin ja asiakaskohtaisiin kannattavuuksiin. Me saamme hyvin nopeasti kiinni siitä, missä mättää ja pääsemme tekemään korjaustoimenpiteet, Karlsson kertoo.

 

Asiakas arvostaa asiantuntijuutta

Yhteistyö on sujunut saumattomasti tilitoimiston, yrittäjän ja Admicomin välillä. Osa asiakkaista ottaa yhteyttä suoraan Admicomin tukeen, mutta Monitoimiston asiakkaista iso osa kysyy neuvoja ensin heiltä.

Me otamme yhteyttä Admicomin tukeen, jos asiakkailla on jotain erikoisempaa kysyttävää. Samoin sopimusasioissa me aika useasti itse otamme yhteyttä, että olisi aika päivittää sopimusta liikevaihtomuutoksien takia, otamme lisää sovelluksia käyttöön tai jätämme pois niitä, mitä ei ole tullut käytettyä. Admicomin tuki toimii ja sieltä tulee hyviä ja selkeitä vastauksia rivakkaan tahtiin, Karlsson kiittelee.

Monitoimisto on käyttänyt Adminettiä nyt useamman vuoden ja ovat niin tyytyväisiä, että solmivat tilitoimistokumppanuuden Admicomin kanssa.

Parhaimpia ominaisuuksia ovat ajantasaisuus, projektikohtainen seuranta, edelleen laskuttamisen helppous ja yhteiseen käyttöön liittyen vastuunjakamisen helppous ja se, että molemmat pääsevät kirjautumaan omilla tunnuksillaan, kunhan on nettiyhteys. Adminet antaa paljon ja mahdollistaa roolin muuttamisen enemmän talouden tulkitsijaksi ja liiketoiminnan sparraajaksi numeroiden ja papereiden kanssa raatamisen sijaan.
Koen, että Adminet antaa enemmän minulle ja on sitä, mitä me tykkäämme tehdä ja toisaalta se palvelee asiakasta enemmän. Mieluummin asiakas maksaa asiantuntijuudesta ja oikeasta auttamisesta kuin lakisääteisen velvoitteen hoitamisesta, Karlsson kiteyttää.

Suosittelija:

"Välillä unohtaa, että olenko edes yrittäjä, kun on niin helppoa ja saan keskittyä omiin juttuihini."

Jarkko Kuosmanen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Admicom Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Kuosmasen Pojat Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Viestintä

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Adminet
rakennusala
Rakennusalan digitalisaatio
Urakointi
urakointi-erp
urakointijärjestelmä
aloittava yrittäjä
pienyrittäjä
PK-yritys
Yrittäjyys
Yritysohjelmistot
työmaakäyttö
työmaan raportointi
laskutus
laskutuksen tehostaminen
Laskutusohjelma
laskutusprosessi
reaaliaikainen
reaaliaikainen tieto
reaaliaikainen kirjanpito
automatiikka
automatisointi
Kokonaisjärjestelmä
Keskitetty tiedonhallinta
Mobiili ERP
Mobiili toiminnanohjausjärjestelmä
mobiilikäyttö
mobiili työ
mobiiliratkaisu
Ostolaskut
Sähköiset ostolaskut
Ostolaskujen käsittelyn automatisointi
tuntikirjaus
tuntikirjausjärjestelmä
kassaennuste
Digitalisaatio
laskutuksen digitalisointi
liiketoiminnan digitalisointi
prosessien digitalisoiminen
Tilitoimisto
tilitoimistot
porautuva raportointi
projektiseuranta
työmaaraportointi
edelleenlaskutus

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia