Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kuopion kaupungin kotihoito siirtyi käyttämään mobiilia toiminnanohjausjärjestelmää

ReferenssiKuopion kaupungin kotihoito halusi käyttöönsä mobiilin toiminnanohjausjärjestelmän kehittääkseen ja parantaakseen laadullista toimintaa teknologian avulla. Tavoitteena oli toiminnallisten muutosten saavuttaminen, työn tehostaminen ja kotihoidon työn tuominen näkyväksi. Myös työmäärää haluttiin saada jaettua tasaisemmin työntekijöiden kesken.

Vaatimuksena oli hyvä ja kehittyvä järjestelmä, josta saa haettua reaaliaikaisesti asiakkaiden tiedot sekä työntekijöiden työvuorot ja työtehtävät. Valituksi tuli Fastroin toimittama HILKKA™-kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä.

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotossa on ollut alusta alkaen mukana koko henkilöstö, niin esimiehet kuin hoitajatkin. Näin henkilöstöllä on ollut mahdollisuus vaikuttaa käyttöönottoprojektin läpiviemiseen, itse ohjelmaan sekä sen käyttöön.

– Pidimme myös tärkeänä, että loppukäyttäjät saavat tuoda omaa näkökulmaansa esille prosessin eri vaiheissa, kertoo Kuopion kaupungilta projektipäällikkö Sari Korhonen.

Koska kotihoidon työntekijät käyttävät ohjelmaa päivittäin, on parhaimmat kehitysideat tulleet Korhosen mukaan juuri heiltä. Aikaisemmin mobiililaitteet ovat olleet Korhosen mukaan vieraita käsitteitä kotihoidon puolella. Kun henkilöstö on otettu mukaan prosessiin jo projektin alkuvaiheessa, heillä on ollut turvallisempi tunne lähteä käyttämään uutta teknologiaa.

– Käyttöönottoprojektin alkuvaiheessa järjestimme osalle pilottialueen henkilöstöä, luottamusmiehille, järjestelmätoimittajille ja osalle esimiehiä kaksi workshoppia. Workshoppien tarkoituksena oli saada eri toimittajien, esimiesten sekä henkilöstön mielipiteet esille. Workshopeissa kävimme lävitse mm. henkilöstöä askarruttavia kysymyksiä, Korhonen kertoo.

Työntekijät ottivat vastaan HILKKA™-kotihoidon Korhosen mukaan odottavasti.

– Nyt kun ohjelma on ollut käytössä useamman vuoden, siitä ei haluttaisi enää luopua. HILKKA™-kotihoito on nopeuttanut töiden tilastointia, työt jakaantuvat tasaisemmin työntekijöiden kesken ja ennen kaikkea on saatu vapautettua työaikaa itse asiakastyöhön asiakkaiden luokse, Korhonen kertoo.

Toimistotyöaikaa onkin saatu kotihoidon puolella vähennettyä, kun asiakastietojen kirjaamiseen ei tarvitse jonottaa enää toimistolla mobiilisovelluksen ansiosta. HILKKA™-kotihoidon käyttö on helpottanut myös kolmansia osapuolia. Yritykset, jotka hoitavat kotihoidon kauppapalveluita, saavat asiakkaiden ostoslistat suoraan sähköpostiinsa. Palveluntarjoajan ei tarvitse enää käydä hakemassa ostoslistoja asiakkaiden luota tai kotihoidon tiimitiloista.

Projektissa on ollut mukana paljon ihmisiä, joten jokaisen rooli on täytynyt suunnitella tarkasti, jotta kokonaisuus on saatu pidettyä kasassa. HILKKA™-kotihoito pilotoitiin alkuvuodesta 2012 yhdellä Kuopion kaupungin kotihoitoalueella. Pilotista saatujen tietojen perusteella aloitettiin HILKKA™-kotihoidon levitys koko Kuopion kaupungin kotihoitoalueelle.

Suosittelija:

HILKKA™-kotihoito on nopeuttanut töiden tilastointia, työt jakaantuvat tasaisemmin työntekijöiden kesken ja ennen kaikkea on saatu vapautettua työaikaa itse asiakastyöhön asiakkaiden luokse.

Sari Korhonen, projektipäällikkö, Kuopion kaupunki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Fastroi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Kuopion kaupunki

Lisätietoja

Yritysprofiili Fastroi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Toiminnanohjaus ERP
Viestintä

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Fastroi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fastroi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fastroi - Muita referenssejä

Fastroi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia