Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kuinka ottaa modernit HR-järjestelmät käyttöön?

BloggausUudet teknologiat, AI, koneoppiminen ja robotiikka muokkaavat työelämää jatkuvasti inhimillisempään suuntaan mahdollistamalla rutiinitehtävien automatisoinnin. Sen sijaan että koneet veisivät ihmisten työpaikat, teknologia näyttäisikin itseasiassa parantavan yksilöiden ja yhteisöjen työssä menestymistä vapauttamalla aikaa ja voimavaroja tärkeimpien tehtävien hoitamiseen.

McKinsey & Co:n ennustuksen mukaan maailmanlaajuisesti jopa 375 miljoonan työntekijän työnkuva tulee muuttumaan merkittävästi vuoteen 2030 mennessä. Tämän lisäksi kaikki työntekijät joutuvat sopeuttamaan omaa työtapaansa vastaamaan teknologisen kehityksen mukanaan tuomia mahdollisuuksia.

Yritysten HR osastoilta tämän muutoksen onnistunut läpivieminen edellyttää, paitsi vahvaa muutosjohtamisen osaamista, myös toimivia ja moderneja järjestelmiä. Pilvipalvelut ovat tulleet jäädäkseen johtuen niiden kiistattomista eduista verrattuna perinteisiin, on-premise ratkaisuihin. Pilvipohjaiset ratkaisut ovat yleensä hyvin kustannustehokkaita, vaativat hyvin vähän kustomointia ja ovat modulaarisia eli kasvavat yrityksen tarpeiden mukaan. 

MITEN PILVIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO ONNISTUU?

Siirtymä on-premise maailmasta pilveen on iso eivätkä odotetut hyödyt välttämättä toteudu, ellei uuden ratkaisun tilaaja täysin ymmärrä millaiseen muutokseen on lähtemässä ja mitä tämä edellyttää organisaatiolta itseltään. Riskinä on, että aidon toimintatapojen muutoksen sijaan pyritään räätälöimään valmisratkaisua toimimaan vanhojen prosessien mukaisesti.

Asiantunteva kumppani osaa myös kysyä oikeita kysymyksiä, joiden avulla pystytään mm. kartoittamaan mitkä toimintatavat ovat tulleet tiensä päässä ja vaativat muutosta. Kumppani pystyy myös ehdottamaan parhaita käytäntöjä, jotka on todettu toimiviksi aiemmissa projekteissa, tai vaikkapa toimittajan pilvi-ekosysteemiin kuuluvien muiden asiakkaiden ratkaisuissa. Yhdessä luodun road mapin avulla huolehditaan siitä, että järjestelmäratkaisu tukee yrityksen kasvua ja kehitystä myös tulevaisuudessa.

Ohessa omat vinkkimme onnistuneeseen pilvisiirtymään:

  1. Tarkoitus ei ole keksiä pyörää uudelleen. Pilvipohjaiset ratkaisut pohjautuvat parhaisiin käytäntöihin, jotka on testattu ja hyviksi havaittu. Pilvipohjainen ratkaisu kehittyy myös jatkuvasti ja saat käyttöösi uusia ominaisuuksia ja innovaatioita. Siirtymä ei tapahdu yhdessä yössä vaan vaatii sitoutumista, muutosjohtamista ja selkeää kommunikaatiota. Ota loppukäyttäjät mukaan alusta alkaen prosessin eri vaiheisiin ja luo selkeät tiedotuskäytännöt.
  2. Tunnista projektin eri roolit (asiakas, toimittaja, teknologiakumppani) ja sitouta vastuulliset. Muista huolehtia myös riittävästä resurssoinnista projektin eri vaiheissa sekä siitä, että etenemisen kannalta tarvittavat päätökset saadaan tehtyä ajallaan.
  3. Aina ei ole pakko syödä koko elefanttia kerrallaan, vaan voit pilkkoa sen pienempiin osiin. Henkilöstönhallinnon prosesseja, kuten rekrytointi, kulunhallinta, jne. voidaan ottaa siis yksi kerrallaan käyttöön. Pienemmät kokonaisuudet ovat helpommin hallittavissa ja myös kuluja saadaan paremmin skaalattua.
  4. Tunnista ja määrittele olemassa oleva, siirrettävä data ajoissa; mitä tietoa halutaan siirtää ja mitä ei enää tarvita? Laadi datasiirroille oma strategia.
  5. Tunnista koko järjestelmäkartta, myös pilvistrategia, ja ota IT mukaan. Vaikka modernit pilvipalvelut ovat ennen kaikkea liiketoiminnan sovelluksia, on IT:n rooli edelleen tärkeä mm. integraatioiden osalta. Sitouta myös kolmannet osapuolet, kuten muut järjestelmätoimittajat ajoissa projektiin, jotta integraatioissa ei törmätä ongelmiin kesken projektin.
  6. Huolehdi että testaamista varten on käytettävissä oikeanlainen työkalu ja riittävät resurssit. Muista että testaaminen on samalla myös mahdollisuus henkilöstön kouluttamiselle ja helpottaa näin lopullista käyttöönottoa. Testausautomaatio vähentää toistettavaa työtä ketterässä, iteratiivisessa kehitysprojektissa.

Onko nykyinen HR-järjestelmänne tulossa tiensä päähän?

Keskustelemme mielellämme lisää siitä, millainen kokonaisuus tukisi parhaiten liiketoimintaanne.

Ota yhteyttä!

Pinterest
Attido Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Attido kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Attido kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Attido - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Attido - Muita referenssejä

Attido - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia