Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Kuinka Lahden kaupunki sai yli 75 000 vastausta?

ReferenssiVuoden 2015 lopussa Lahden kaupunki lähti kehittämään uutta strategiaa. Kaupungin tavoiteen oli saada asukkaat osallistumaan aktiivisesti päätöksentekoon. Perinteisesti ihmisten saaminen osallistumaan kaupunkidemokratiaan on ollut haastavaa. Vaikka kaupungin asiat koskevat meitä kaikkia - harva meistä on valmiita osallistumaan päätöksentekoon. Tämä haaste huusi uutta ratkaisua!

Laitetaanko rahaa vanhusten hoitoon vai urheilukenttien kunnostukseen? Investoidaanko pyöräteihin vai parannetaanko puistojen viihtyvyyttä? Jokaisella on mielipide itseään koskevista asioita. Perinteisillä metodeilla osallistuminen kaupungin prosesseihin on ollut raskasta ja hankalaa, eivätkä käytetyt metodit ole sitouttaneet ihmisiä.

Kivaa ja osallistavaa

Me Future Dialogilla teimme Lahden kaupungille Porukka-sovelluksen, joka julkaistiin Android- ja iOS-alustoille tammikuun 2016 lopussa. Ensimmäisen 24 tunnin aikana kaupunki sai yli 4000 vastausta ja kahdeksassa viikossa vastauksia kertyi yli 75 000. Tällä hetkellä kaupunki ja sen asukkaat ovat käyneet yli 110 000 viestin verran aktiivista dialogia.

Kaupunki oli enemmän kuin tyytyväinen Porukasta saamiinsa kokemuksiin. Kolmen kuukauden pilottiprojekti muutettiin jatkuvaksi palveluksi, ja Porukka on nyt pysyvä osa Lahden viestintäpalettia.

Porukka on hyvä esimerkki siitä, että ihmiset saadaan osallistumaan päätöksentekoon, kun kynnys siihen on matala ja osallistuminen pelillistetty. Ihmiset haluavat kyllä kertoa mielipiteensä, mutta sen pitää olla kivaa! Ihmisille on iso asia, että joku kuuntelee ja on aidosti kiinnostunut heidän mielipiteistään.

Miten Porukka toimii?

Porukka on rakennettu meidän omalle alustalle. Mahdollistamme Lahden kaupungille suoran viestinnän asukkaidensa tärkeimmälle ruudulle. Sovelluksessa on valmiita korttipohjia, joille kysymykset voidaan luoda. Sisällössä voi hyödyntää tekstiä, kuvia, videoita ja linkkejä. Sisällön luominen ja sen kuluttaminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

Kohdentaminen on tärkeä ominaisuus alustassamme. Kohdentamalla sisältö pysyy relevanttina, ja käyttäjä pääsee kuluttamaan juuri sitä sisältöä, jota hän haluaa. Sisältöä on mahdollista targetoida esimerkiksi aikaisempien vastausten pohjalta luotujen kohderyhmien avulla. Sisältöä voidaan kohdentaa jollekin tietylle alueelle tai se voidaan laittaa näkymään käyttäjille vain tietyn ajan. Vastaajille voidaan myös kertoa, mitä mieltä porukka on ollut.

Sisällönhallinta tapahtuu verkkopohjaisen käyttöliittymän avulla. Jos osaat käyttää tietokonetta, osaat käyttää hallintapaneeliamme. Kysymyksistä saatua dataa voit ottaa ulos pdf-muodossa tai jatkojalostaa sitä Excelissä.

Porukka-sovelluksesta sanottua:

Onko kuntalaisia ollut helppo aktivoida osallistumaan?

”Kuntalaiset ovat lähteneen ilahduttavan innokkaasti mukaan. Pelillisyys, nopeus, hauskuus – ja se, että itse sovelluksen kautta on kerrottu takaisinpäin tuloksista, ovat varmasti vaikuttaneet. Samoin aktiivinen some- ja muu kampanjointi.”


Kuinka helppoa Porukasta saatua dataa on ollut hyödyntää?

”Avoimet kysymykset ovat haastavia, koska vastauksia on satoja, mutta toisaalta sieltä on saatu todella hyvää dataa. Läpi käymiseen pitää vaan varata aikaa. Muuten itse datan hahmottaminen on helppoa.”


Ilona Reiniharju
Lahden Kaupungin viestintä

Pinterest
Referenssin infoboxi
Future Dialog

Tiedot

Tilaaja: Lahden kaupunki
Ajankohta: 2016 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Heini Moisio

Lisätietoja

Yritysprofiili Future Dialog kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Pankki ja vakuutus

Teknologia

Android
iOS

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Future Dialog kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Future Dialog - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Future Dialog - Muita referenssejä

Future Dialog - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ympäristöystävällisiä innovaatioita – esittelyssä 6 suomalaista kestävän kehityksen startupia
Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia