Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kuinka hyödynnän kuvia hakukoneoptimoinnissa

BloggausKuvat ovat tärkeä osa verkkosivua ja etenkin verkkokaupassa tuotekuvilla on suuri merkitys asiakkaan ostopäätökseen. Olemme aikaisemmin opastaneet sivuston tekstien hakukoneoptimoinnassa sekä antaneet vinkit metatekstien luomiseen. Nyt käymme läpi huomion arvoiset kohdat kuvien hakukoneoptimointiin liittyen.

Kuvien hakukoneoptimoinnissa on kyse kuvien sanoittamisesta, eli annamme kuville tekstimuotoisen sisällön. Google ei pysty näkemään kuvia, mutta tekstiä se tulkitsee. Kuvien optimointi lisää sivustosi kuvien näkyvyyttä kuvahauissa sekä tukee sivustoasi tai verkkokauppasi näkyvyyttä myös yleisessä haussa.

Tärkeimmät huomiot kuvien optimoinnissa

Hyödynnä kuvien optimoinnissa samoja avainsanoja, joita olet hyödyntänyt sivustosi muissakin teksteissä. Kuviin liittyy useita huomioitavia tekijöitä, mutta tässä tärkeimmät.

Kuvien koko ja tiedostomuoto

Pidä kuvatiedostojen koko tarpeeksi pienenä. Liian suuret kuvat vaikuttavat negatiivisesti sivun latausnopeuteen. Tallenna kuvat PNG-, JPG- tai GIF-muodossa.

Kuvatiedoston nimi

Kuvatiedoston nimen tulisi tukea sivun muuta tekstisisältöä, joten hyödynnä valitsemiasi avainsanoja. Tiedoston nimen tulee olla mahdollisimman kuvaava. Verkkokaupan tuotekuvat kannattaa nimetä tuotenimellä. Mikäli yhdellä tuotteella on esim. värivalikoima, huomioi värit tiedoston nimessä. Vältä liian yleisiä nimiä, pelkkiä numerosarjoja ja ääkkösiä.

Huono tiedoston nimi: Kuva 1.jpg tai tuote_1234567.jpg

Hyvä tiedoston nimi: Paita-tammen-kuvalla-pinkki.jpg

Kuvan Title, eli otsikko

Kuvalle annettu otsikko näkyy käyttäjälle, kun hän vie hiiren kuvan päälle. Sen tulisi kuvata lyhyesti ja ytimekkäästi mitä kuvassa on. Voit hyödyntää esimerkiksi tuotenimeä. Muista lisätä mahdollinen väri tai muu erottava tekijä. Käytä mahdollisuuksien mukaan myös avainsanoja. Kuvan otsikolla luot enemmän lisäarvoa sivustolla vierailevalle asiakkaalle, kuin Googlelle. Mikäli sinulla on suuri määrä kuvia ja hyvin rajallinen määrä aikaa, voit hakukoneoptimoinnin kannalta jättää kuvien otsikot pois.

Kuvien ALT-teksti

Kuvan ALT-teksti on tiedoston vaihtoehtoinen teksti (Alternative Text) on erittäin tärkeä osa, koska se liittyy olennaisesti sekä sivuston saavutettavuuteen että esteettömyyteen. Kuvan ALT-teksti näkyy käyttäjälle, mikäli kuva ei jostain syystä lataannu tai verkkokaupassa vierailija käyttää näytönlukijaa, joka lukee kuvan ALT-tekstin käyttäjälle.

ALT-tekstin on hyvä olla mahdollisimman hyvin kuvaava ja tekstiin on hyvä tuoda joku avainsana. Verkkokaupassa kannattaa hyödyntää tuotenimeä. Aiemman tiedostonimi esimerkin mukaisen kuvan alt-attribuutti voisi olla: ”Punainen lyhythihainen paita, jossa tammen kuva väriprinttinä, saatavana naisten ja miesten koot.”

ALT-tekstejä ei tarvitse kirjoittaa kuville, joilla ei ole sisällön kannalta oleellista merkitystä. Jos kuva ei täydennä tekstisisältöä ja sen tarkoitus on vain elävöittää sivustoa, voi ALT-tekstin jättää pois.

Vinkki! Jos olet luonut kuvalle otsikon, älä kopioi otsikkoa sellaisenaan ALT-tekstiksi.

Kuvateksti

Kuvateksti näkyy sivustolla kuvan alla. Verkkokaupassa tuotekuvissa kuvatekstiä ei tarvitse käyttää. Hyödynnä mahdollisuutta kuitenkin muualla sivustollasi. Moni sivustolla vierailija lukee kuvatekstit sivustoa silmäillessä. Google myös arvostaa kuvatekstejä, joten muista tuoda niihin sopivassa määrin avainsanoja. Huolehdi, että teksti sopii sekä kuvaan että kuvaa ympäröivään muuhun tekstiin.

Katso Tammen blogista kuvalliset ohjeet, kuinka hyödynnät kuvia hakukokenoptimoinnissa, jos käytössäsi on WooCommercen -verkkokauppa.

Artikkelin on kirjoittanut Tammi Digital Oy:n markkinointipäällikkö Noora Kivilahti

Pinterest
Tammi Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Tammi Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

WordPress
WooCommerce

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

SEO
hakukoneoptimointi
Verkkosivut
verkkokauppa
WordPress
Woocommerce
kuvien hakukoneoptimointi
tammi digital

Siirry yrityksen profiiliin Tammi Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tammi Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Tammi Digital - Muita referenssejä

Tammi Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia