Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kuinka A-Kauppa käänsi toimitusketjukriisin voitoksi ja saavutti merkittäviä säästöjä

ReferenssiA-Rehu on suomalainen rehunvalmistaja ja viljakaupan ammattilainen. A-Rehu myy myös erilaisia maataloustarvikkeita A-Kaupan kautta.

Yhtiö on Atrian tytäryhtiö, Atria on Pohjois-Euroopan johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. A-Rehulla on kaksi rehutehdasta, Ilmajoen Koskenkorvalla ja Varkaudessa sekä oma maatalouden verkkokauppa ja kivijalkamyymälä A-Kauppa.

A-Rehu on suomalaisten tuottajien omistama rehuyhtiö, joka tarjoaa osaamisensa, laadukkaat rehut ja muut tuotantopanokset ja tarvikkeet kannattavan suomalaisen kotieläintuotannon tueksi.

A-Rehun tarvikemyynnin toimintojen ohjaksissa on Jussi Kivistö. A-Kaupalla Jussi vastaa hankinnan, myynnin ja päivittäisten toimintojen sujuvuudesta. Kaiken tämän lisäksi Jussin ensisijaisena tavoitteena on palvella suomalaista alkutuotantoketjua mahdollisimman kustannustehokkaasti ja saavuttaa kasvua kotimaisena toimijana maatalouskaupan sektorilla.

Haaste: selviytyminen toimitusketjukriisistä

Pandemian puhkeaminen vuonna 2020 asetti merkittäviä haasteita monille suomalaisille yrityksille.

Yritykset kohtasivat ennalta arvaamattomia häiriöitä toimitusketjuissaan, kuten vakavia saatavuusongelmia, viivästyneitä toimituksia ja logistisia esteitä, jotka uhkasivat yrityksien sujuvaa toimintaa. Lisäksi pandemiaa seurasi historiallinen inflaatio, mikä teki yritysten talouden suunnittelusta ja hintakilpailukyvyn säilyttämisestä haastavaa.

Pandemian vaikutukset olivat kauaskantoiset ja yritykset joutuivat nopeasti uudelleenarvioimaan strategiansa pitääkseen toimintansa sujuvasti käynnissä.

Siihen asti A-Kaupan hankintaprosessi oli ollut melko tehokas vastatessaan toimitusketjun häiriöihin, kuten yllättäviin saatavuusongelmiin, pitkiin toimitusaikoihin tai nykyisten toimittajien hintojen nousuun. Pandemian puhkeaminen kuitenkin monimutkaisti näitä haasteita siihen pisteeseen, että siirtyminen ketterämpään hankintastrategiaan tuli välttämättömyydeksi Jussille.

Samaan aikaan Jussi tutustui Droppeen. Keskusteltuaan Droppen henkilökohtaisen hankinta-asiantuntijan kanssa, Jussi sai räätälöityjä tarjouksia, jotka oli suunniteltu vastaamaan alkutuotannon tarpeita, käyttötarkoituksia ja teknisiä vaatimuksia (kuten standardeja, materiaaleja ja merkintöjä). Jussi arvioi Droppen tarjouksen ja teki ensimmäisen tukkutilauksensa.

Jussin päätös siirtää hankintojaan Droppelle perustui useisiin tekijöihin. Ensinnäkin, Droppen tarjoama kilpailukykyinen hinnoittelu A-Kaupan tarvitsemille tuotteille oli merkittävä tekijä. Tarjotut tuotteet oli valittu yli 150 000 tuotteen joukosta. Lisäksi Jussi sai käyttöönsä yli 100 eurooppalaisen toimittajan verkoston, joka sisälsi laajan joukon suomalaisia laatutoimittajia. Näin ollen Droppen tarjoama yhdistelm houkuttelevaa hinnoittelua ja laajaa toimittajaverkostoa teki siitä Jussille luontevan valinnan hankintojen suuntaamiseksi.

Jussi on erityisen tyytyväinen mahdollisuuteen hankkia kaikki tarvittavat tuotteet kilpailukykyiseen hintaan suomalaisilta toimittajilta, sillä hän kokee tärkeäksi tukea kotimaista yritystoimintaa.

Yhteistyö Droppen kanssa on jatkunut saumattomasti ensitilauksesta lähtien.

Vuonna 2023 A-Kauppa hankkii edelleen monia tuotteita Droppen kautta. Hankintalistalla on useita tuotteita, kuten käsineitäkäsidesiäkäsisaippuaa ja muita puhdistustarvikkeita viljan tuotantoon.

”Voin suositella Droppea”, sanoo Jussi. ”Yhteistyö on ollut hyvää, Droppen valikoima on laaja, hinnat ovat kohdallaan. Heidän kanssaan työskentely on ollut yleisesti todella helppoa!”

Vaikeista ajoista huolimatta Jussi onnistui yhä hankkimaan tarvitsemansa tuotteet kilpailukykyiseen hintaan paikallisilta toimittajilta. A-Kaupan ja Droppen välisen menestyksekkään yhteistyön tarina ei kuitenkaan lopu tähän.

”Voin suositella Droppea. Yhteistyö on ollut hyvää, Droppen valikoima on laaja, hinnat ovat kohdallaan. Heidän kanssaan työskentely on ollut yleisesti todella helppoa!”
— Jussi Kivistö, Myymälänhoitaja

Toimitusketjukriisi strategiseksi eduksi

Droppen vaikutus A-Kaupan liiketoimintaan oli välitön ja positiivinen, hyödyttäen sekä yritystä itseään että sen asiakaskuntaa.

Ennen kaikkea hankinnat Droppelta mahdollistivat A-Kaupalle tuotteiden hyvän saatavuuden ja toimitusvarmuuden lisäksi merkittävät kustannussäästöt, mikä oli kriittistä historiallisen inflaation aikana.

A-Kaupan saavuttamat säästöt välttämättömistä tuotantotarvikkeissa eivät ainoastaan edistäneet yrityksen tuloksen kasvua, vaan mahdollistivat säästöjen siirtämisen asiakkaille. A-Kauppa onnistui pitämään hinnat kilpailukykyisinä ja asiakkaat varustettuina tarvikkeilla jotka ovat olennaisia heidän jokapäiväisen arjen pyörittämiselle.

Tämän johdosta Jussi suosittelee lämpimästi Droppea kaikille tukkukaupan toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita hankintaprosessiensa kehittämisestä ja kustannussäästöjen saavuttamisesta.

”Hankinta-ala on muuttumassa”, Jussi sanoo. ”Tavarantoimittajien kenttä on murroksessa, eikä kannata liikaa jumiutua siihen miten asioita on tehty viimeiset 20 vuotta. Vaikka Droppe saattaa olla suhteellisen uusi toimija markkinoilla, tuovat he merkittävää kilpailua ja on arvokas lisä hankinta-alalle. Kannattaa olla avoin kokeilemaan uusia toimintatapoja!”

”Vaikka Droppe saattaa olla suhteellisen uusi toimija markkinoilla, tuovat he merkittävää kilpailua ja on arvokas lisä hankinta-alalle. Kannattaa olla avoin kokeilemaan uusia toimintatapoja!”
— Jussi Kivistö, Myymälänhoitaja

Yhteenveto

Nykyisessä dynaamisessa hankinta-alan ympäristössä A-Kaupan tapaus osoittaa, kuinka tärkeä joustava toimitusketju on riskienhallinnan ja kilpailukyvyn säilyttämisen kannalta.

A-Kaupan avoin suhtautuminen uusiin toimintatapoihin ja kumppanuuksiin mahdollisti yrityksen selviämään ennennäkemättömistä haasteista, kerryttää kilpailullista etumatkaa ja jatkaa horjumatonta sitoutumistaan kotimaisten maatilojen ja yritysten tukemiseen.

Katsoessaan eteenpäin Jussi näkee jatkavansa A-Kaupan suhdetta Droppeen ja tavoittelevansa entistä tehokkaampaa hankintaa vähentämällä aikaa jota käyttää hankintoihin.

Tänä päivänä yli 1000 tukkuostajaa eri aloilta turvautuvat Droppeen hankintatarpeissaan.

Tutustu Droppen kattavaan valikoimaan, josta löydät yli 150 000 tuotetta yli sadalta luotettavalta eurooppalaiselta toimittajalta. Etsitpä sitten kustannustehokkaita tarvikkeita tai haluat tehostaa hankintaprosessiasi – olemme tukenasi. Ota yhteyttä omistautuneeseen hankinta-alan asiantuntijaan veloituksetta, ja löydetään yhdessä parhaat ratkaisut ainutlaatuisiin hankintatarpeisiinne. Hankintatukemme on täysin maksutonta, sillä uskomme molemminpuoliseen kasvuun; ansaintamallimme perustuu teidän parantuneisiin ostotuloksiinne.

Suosittelija:

Voin suositella Droppea. Yhteistyö on ollut hyvää, Droppen valikoima on laaja, hinnat ovat kohdallaan. Heidän kanssaan työskentely on ollut yleisesti todella helppoa!

Jussi Kivistö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Droppe logo

Tiedot

Tilaaja: A-Rehu
Ajankohta: 2020 - 2023
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Johannes Salmisaari

Lisätietoja

Yritysprofiili Droppe kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM

Siirry yrityksen profiiliin Droppe kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Droppe - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Droppe - Muita referenssejä

Droppe - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia