Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Koulumaailman sankarit siirtyivät ketterästi etäopetukseen

ReferenssiHelsingin ranskalais-suomalainen koulu päätyi Enterin toteuttamaan ratkaisuun, kun koulun tietojenkäsittely haluttiin automatisoida. Ruutuvihko-sovelluksen ja O365-alustan arvo mitattiin keväällä 2020, kun koulutyöt siirtyivät yllättävissä olosuhteissa etätyöskentelyn muotoon.

Helsingin ranskalais-suomalainen koulu HRSK on valtion kielikoulu, mikä tekee koulusta erilaisen toimielimen verrattuna kuntien oppilaitoksiin. Helsingissä on kolme valtion kielikoulua, jotka kaikki käyttävät valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin tuottamia ict-palveluja.

– Koulun asema valtionhallinnon alaisuudessa aiheuttaa monia erityisiä tarpeita myös tietoteknisissä ratkaisuissa ja niiden kehittämisessä. Järjestelmissä on pitänyt ratkaista esimerkiksi se, miten määritellään oppilas, kun häntä ei voida luokitella valtion työntekijäksi, kertoo HRSK:n rehtori Kari Kivinen.

Ruutuvihko ratkaisuksi tietojenhallintaan

Reilu vuosi sitten HRSK:ssa haluttiin automatisoida koko yhtenäiskoulun opetuksen tietojenkäsittely pilvipalveluihin.

– Pitkällisten neuvottelujen perusteella päädyimme Enterin tarjoamaan Ruutuvihko-sovellukseen, jolloin opettajille ja oppilaille rakennettiin O365-alusta. Kesällä 2019 kaikki oppilaat ja ryhmät oli viety pilveen, ja opettajat voivat kommunikoida ja antaa tehtäviä käyttäen Teams-alustaa O365:ssa. Lisäksi henkilökunta koulutettiin järjestelmän käyttöön, jotta sovelluksen hyödyt saatiin parhaalla mahdollisella tavalla käyttöön, Kivinen kuvailee.

Enter huolehti rajapinnoista

Kivinen näkee Enterin roolin tärkeänä, kun yhdistettiin Valtorin it-ratkaisut muihin sovelluksiin.

– Projektissa yhdistyivät luontevaksi kokonaisuudeksi Microsoftin alusta, Valtorin tekniikka sekä Primuksen tietokannat. Enter huolehti Wilman ja Primuksen rajapinnoista Valtorin palveluiden kanssa, hän kertoo.

Ruutuvihon avulla oppimisympäristön tietojenkäsittely tapahtuu suoraviivaisesti Primus-tietokannasta pilvipalveluihin.

– Kun tiedot päivittyvät automaattisesti pilvipalveluihin, voidaan säästää työtunteja. Toisaalta opetus ja oppiminen eivät ole enää sidottuja luokkatiloihin, kun jokainen pystyy kirjautumaan järjestelmään omilla tunnuksillaan vaikkapa kotoa, Kivinen lisää.

Sovellukset apuna myös kriisitilanteessa

Keväällä 2020, juuri ennen koronan aiheuttamaa eristystä, koulun tietojärjestelmät joutuivat kirjaimellisesti tulikasteeseen, kun tuhoisa tulipalo vaurioitti lähes kaikkia koulun tiloja. Henkilövahinkoja ei onneksi tullut, mutta oppilaat ja opettajat joutuivat siirtymään maaliskuun alussa etäopetukseen.

– Haastavassa tilanteessamme oli myös jotain onnekasta. Ruutuvihko ja O365-alusta olivat jo olleet vuoden verran käytössämme, mikä mahdollisti alusta alkaen etätyöskentelyn ja opiskelun jatkumisen. Pystyimme väistötiloissa huolehtimaan jopa ylioppilaskirjoituksista, jotka alkoivat heti seuraavalla viikolla, kun tulipalon raivaustyöt vasta käynnistyivät, Kivinen huomauttaa.

Välineet ja osaaminen etäopetukseen

Koronaepidemian sulkiessa kaikki Suomen koulut oli HRSK:lla etätyöskentelyn käytännöt omaksuttu, ja opetus jatkui täydellä teholla.

– Sekä oppilailla että opettajilla oli tilanteessa selkeät kuviot, ja järjestelmämme toimivat tilanteessa moitteettomasti. Oppilaat olivat tottuneet etäopetukseen ja opettajat suoriutuivat tehtävistään upeasti. Vastoinkäymiset ja muutokset eivät pysäyttäneet oppimista, vaan hyvässä yhteishengessä sopeuduimme nopeasti uusiin tapoihin ja tekniikkoihin, Kivinen toteaa tyytyväisenä.

Koulu on selvinnyt haastavasta keväästä ja edessä on korjaustyöt ja lisätilojen rakentaminen.

– Hyvin toimiva it-järjestelmä ja ajantasainen tietojenhallinta koulumaailmassa mahdollistavat osaltaan sen, että oppimista voi jatkossakin tapahtua missä tahansa paikasta riippumatta. Sovellusten ansiosta on myös voitu tukea koulumme yhteisöllisyyttä eristyksen aikana. Kanavat toimivat mainiosti niin opetuksessa kuin yhteydenpidossa, Kivinen iloitsee.

Suosittelija:

Kari Kivinen, rehtori

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enter SystemSolutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin ranskalais-suomalainen koulu
Ajankohta: 2019 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
marko.franken@enter.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Enter SystemSolutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Käyttäjähallinta

Toimialakokemus

Koulutusala

Teknologia

Microsoft
Windows

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Ruutuvihko
Etätyö
O365
Primus
HRSK

Siirry yrityksen profiiliin Enter SystemSolutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enter SystemSolutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enter SystemSolutions - Muita referenssejä

Enter SystemSolutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia