Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Korona-exit: mitä kaikkea se oikein tarkoittaa?

Bloggaus

Moni meistä suuntaa pian ansaittujen lomien viettoon. Suven lisäksi olemme myös vihdoin saavuttaneet tilanteen, jossa on korona-exit -toimenpiteiden aika. 

Suomessa tehtiin koronan myötä lukuisia erilaista digiloikkia, joista suurin kosketti työnteon kulttuuria. Monissa yrityksissä otettiin käyttöön väliaikaisia ratkaisuja, joista tehdään nyt pysyviä. Toimialasta riippumatta uusi tapa tehdä töitä on tullut jäädäkseen. Muistaakohan kukaan edes, millaista oli ennen, kun töitä ei tehty kotoa käsin etäpalavereiden täyttämän kalenterin voimin?

 

Paluu arkeen ei ole suoraviivaista kenellekään

 

Olemme kaikki erilaisia ja odotamme syksyltä erilaisia asioita. Toiset odottavat pääsyä oman laumansa pariin työpaikkansa kahvihuoneisiin, toiset pohtivat työmatkoihin kuluvaa aikaa. Osa jännittää ihmisten tapaamista, ja toiset ovat huolissaan koronan tarttuvuudesta rokotuksista huolimatta. 

 

Tarvitseeko syksyllä kahden metrin turvavälejä noudattaa ja voiko koko toimiston väki olla ylipäätään paikalla yhtä aikaa? Saako esimieheni vaatia minulta – tai saanko minä esimiehenä vaatia – maskien käyttämistä? Kun kaikki ovat olleet pitkään omissa oloissaan, tarvitaanko johtamisen näkökulmasta uusia tiimiyttämisharjoituksia yhteishengen uudelleenluomiseksi? 

 

Työpaikoilla on käytävä myös keskustelu siitä, jatketaanko töitä edelleen osittain etänä. Lisäksi täytyy käydä läpi yleisiä käytäntöjä: missä tilanteissa etänä saa olla, kuinka paljon ja mitä etänä työskentely jatkossa oikein tarkoittaa? 

 

Tilannetta auttaa, kun yrityksen työntekijät pohtivat yhdessä, mitkä työtehtävät oikeasti vaativat paikan päällä olemista ja milloin läsnäolo tuottaa lisäarvoa. Toisaalta on myös hyvä käydä läpi, mitkä tehtävät ovat sellaisia, ettei suorittamispaikalla ole väliä tai läsnäololle pakollista tarvetta. 

 

Miltä näyttää uuden huomisen perusta?

 

Yli vuoden kestänyt koronakaranteeni on antanut meille ajatuksen siitä, millainen tulevaisuuden työkulttuuri ja -ympäristö on tulevaisuudessa. Kotoa tehtävä etätyö ja toimistossa ihmisten kohtaaminen ovat jatkossa tasapainossa keskenään, mikä antaa myös työnantajille hyvän keinon erottautua houkuttelevana. Uuden työkulttuurin tukemiseksi esimiesten, sekä myös alaisten, tulee kyseenalaista olemassa olevia organisaatiorakenteita, poistaa tehottomuutta lisääviä vanhoja käytäntöjä ihmisten kanssakäymisten välillä sekä luoda uudenlaisia toimintamalleja. 

 

Lyhyesti siis:

 

Työn tekemisen on oltava mahdollista mistä vaan.  Ihmisten kohtaamiseen tulee satsata entistä enemmän. Kuunnellaan muiden tarpeita, ilmaistaan rohkeasti omia ja toisinpäin. Tällä vahvistetaan kaikkien sopeutumiskykyä muutokseen. Investoidaan ja otetaan käyttöön digitaaliset infrastruktuurit ja työkalut. Rakennetaan työtiloista ja -ympäristöistä tehokkaita, turvallisia ja viihtyisiä paikkoja, jotka houkuttelevat ihmisiä kohtaamaan toisensa. 

 

Katsotaan yhdessä yrityksesi toimitilojen ja työympäristöjen asiat kuntoon syksyä varten!  

 

Me Taitorilla haluamme varmistaa, että pysyt mukana jatkuvassa muutoksessa! Avullamme yritykset tekevät laadukkaampia tietoon perustuvia päätöksiä ja luovat uusia johtamismalleja, joilla pystytään ottamaan toimitiloista parhaimmat hyödyt irti ilman, että se vaikuttaa työntekijöiden tyytyväisyyteen tai hyvinvointiin.

Ratkaisuksi tarjoamme tehokkaampaa ja toimivampaa toimitilojen ja työympäristöjen käyttöä, sujuvampia työpäiviä ja ennen kaikkea tyytyväisempiä ja hyvinvoivia työntekijöitä.

Ota yhteyttä tai varaa älytoimistodemomme!

Pinterest
Taitori Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Taitori kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Siirry yrityksen profiiliin Taitori kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Taitori - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Taitori - Muita referenssejä

Taitori - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia