logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Korkea käytettävyys - 9 teesiä liiketoimintasi tueksi ja turvaksi [SlideShare]

BloggausPysähdy hetkeksi ja mieti.

Mitä tapahtuu, jos kriittiset järjestelmänne ne toimivat huonosti ja hitaasti, asiakaskokemusta rotan lailla nakertaen, työntekijöiden aikaa hukaten ja hermoja kiristäen?

Tai mitä tapahtuu, jos palvelut ovat alhaalla tunnin? Tai päivän? Koko viikonlopun?

Ketkä kaikki kärsivät? Paljonko se maksaa? Kuka siitä on vastuussa? Pahimmassa tapauksessa hinnalla tai syyllisellä ei edes ole merkitystä.

Viimeinen sammuttaa joka tapauksessa valot.

Korkea käytettävyys tuntuu monesta abstraktilta. Se tarkoittaa hiukan eri asiaa riippuen siitä, keltä kysyy. Janne Niskanen kirjoitti jo aikaisemmin blogiimme otsikolla “Mitä on korkea käytettävyys - ja mitä se todella merkitsee liiketoiminnallesi?”.

Kokosimme Jannen mainion tekstin jatkoksi 9 teesiä, jotka mielestämme määrittävät korkeaa käytettävyyttä ja sen merkitystä liiketoiminnalle. Käsittelemme ne alla lyhyesti – koko näkemyksemme löydät blogitekstin loppuun upotetusta SlideShare-esityksestä.
Korkean käytettävyyden 9 teesiä


Korkean käytettävyyden 9 teesiä

1. Korkea käytettävyys pitää bisneksesi elossa. Se tarkoittaa sujuvaa arkea kaikille. Se pitää tuotantonne käynnissä sekä tavarat ja eurot liikkeessä.

2. Se ei ole pelkkiä yhdeksikköjä sopimuksessa. Usein korkea käytettävyys käsitetään pelkkänä yhdeksikköjen jonona SLA-sopimuksessa. Mutta se on paljon muutakin.

3. Se on tietoturvaa ja -suojaa – nyt ja tulevaisuudessa. Korkea käytettävyys on lakien ja asetusten noudattamista datan tallennuksessa ja käsittelyssä. Sertifioitua tietoturvaa, joka kattaa niin laitteet, järjestelmät ihmiset kuin prosessit.

4. Pilvi sijaitsee aina jossakin. Missä – sillä on väliä. Pidä datasi sellaisessa paikassa, jonka vakauteen voit luottaa.

5. Korkea käytettävyys on hyvän asiakaskokemuksen perusta. Kun kaikki toimii kuten pitääkin, kukaan ei edes ajattele asiaa.

6. Aika nakertaa korkean käytettävyyden terää. Se, mikä täyttää tänään korkean käytettävyyden määritelmän, ei välttämättä sitä ole vuoden tai kahden kuluttua.

7. Korkea käytettävyys on sitä, että joku välittää ja valvoo. Se vaatii palveluasennetta, sertifioitua osaamista ja sitä tukevia testattuja toimintamalleja.

8. Korkea käytettävyys voi olla kustannustehokasta. Kun lähtökohtana on pitkäaikainen kumppanuus, etsitään riittävän hyvä ja lompakolle sopiva ratkaisu.

9. Ketjun täytyy olla vahvempi kuin sen heikoin lenkki. Korkea käytettävyys ei siedä heikkoja lenkkejä - yksittäisiä vikaantumispisteitä tai henkilöitä, joiden varassa koko järjestelmä makaa.

SlideShare vie teesimme askeleen syvemmälle. Jos olet samaa mieltä, jaa maailmalle – jos olet eri mieltä, ota kantaa kommenttikentässä tai sosiaalisessa mediassa!

Katso SlideShare tästä!

Pinterest
DataCenter Finland Oy

Lisätietoja

DataCenter Finland Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Omat tagit

korkea käytettävyys

Erikoisosaaminen

Konesalipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Siirry yrityksen profiiliin Siirry DataCenter Finland Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

DataCenter Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

DataCenter Finland - Muita referenssejä

DataCenter Finland - Muita bloggauksia

Siirry DataCenter Finland Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Suosituimmat automerkit Länsiväylällä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia