Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Koodarin tärkein työ on helpottaa asiakkaan elämää

BloggausEleniumilla vuodesta 2017 lähtien työskennellyt Esa Tikka on ohjelmistokehityksen moniosaaja, joka viihtyy vapaa-ajallaan luonnossa – ja joskus myös kameran kanssa.

“Tykkään tuijotella työpäivän ohessa välillä pihalle. Luonto on minulle tärkeä. Muutenkin kuin vain vastakohtaisena ympäristönä koodinnypläykselle. Vapaa-ajalla tykkään kaikista ei-digitaalisista jutuista, kuten puutarhan hoidosta ja nikkaroinnista”, hän kuvailee.

Ohjelmistokehitys on yhteistyötä

Ohjelmistokonsultin työssä toimiva Esa on viime kesästä asti vaikuttanut asiakkaan pitkäaikaisessa ylläpito- ja kehitysprojektissa fullstack -kehittäjänä ja tällä hetkellä aika kuluu mm. Spring-bootin ja PostgreSQL:n parissa:

“Sovellus, jonka parissa teen töitä keskittyy laadunvarmistukseen ja se on käytössä mm. elintarviketeollisuudessa, jossa se ei ole pelkästään tarpeellinen, vaan myös pakollinen”, Esa kertoo. Hänen mukaansa tällä alalla asioiden täytyy olla hyvin dokumentoitu ja virheisiin on puututtava välittömästi.

Esa kuitenkin toteaa, että käyttäjän ja asiakkaan näkökulma ei aina välttämättä aukene koodarille. Asiakkaiden terminologia on hänen mukaansa täysin erilaista kuin teknologiapuolella. 

“Onneksi asiakkaan kanssa palaveerataan viikoittain ja suunnitellaan yhdessä”, hän toteaa.

 

Kehittäjän vastuut

Esalle on tärkeää, että tekee työssään käyttäjän elämästä helpompaa. Tämä ei aina ole oletusarvo, sillä toisinaan ohjelmistokonsultit voivat työllään jopa hankaloittaa käyttäjän elämää. Käyttäjät saattavat esimerkiksi joutua asiakkaan tahdosta tekemään asioita, joita ei aiemmin ole tehty tai niiden kirjaamiseen on aiemmin käytetty kynää ja paperia.

“Projektissani on ilmeisten teknisten taitojen lisäksi tarpeen kyky ottaa vastuuta suunnittelusta ja hyvien ratkaisujen kehittämisestä. Tiimin käsissä on ymmärtää asiakkaan tarpeet ja tehdä järkeviä ratkaisuja. Tässä projektissa ei ole ketään suodattamassa ja tulkkaamassa asioita asiakkaan ja teknisten henkilöiden välillä”, Esa kuvailee. 

Aikataulutukseen liittyvät paineet ovat valitettavan usein osa ohjelmistoprojekteja. Myös Esa kokee projektin aikataulun haasteelliseksi, mutta onneksi kiveenhakattua tuomiopäivää ei ole:

“Elämä ilman sprinttien luomia deadlineja on vapauttavaa”, hän toteaa ja jatkaa: “Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö voisi olla asiakkaan tarpeista seuraavia aikarajoja, tai muita yhdessä sovittuja aikatauluja, mutta itse koen sen vapauttavaksi, ettei jokaisen tiketin kohdalla ole tarpeen toistaa kaavaa työmääräarvio -> työmääräpettymys. Julkaisuja tehdään sen mukaan, kun julkaistavaa kertyy, mikä tuntuu sopivan asiakkaalle oikein hyvin.”

 

Koodinhuolto <3

Koodarin työssä Esan mielestä tärkeintä on se, että hän voi helpottaa asiakkaan elämää ja olla aikaansaannoksistaan ylpeä. Hänen sydäntään lähellä on myös koodinhuolto. Esan mielestä olisikin tärkeää saada myös asiakas ymmärtämään, että käyttämällä tasaisesti ajan mittaan pieni siivu kaistaa koodin huoltoon vältetään se, että muutaman vuoden päästä yhä enemmän aikaa menee koodin perkaamiseen. 

Eleniumilla Esa on viihtynyt alusta asti hyvin: 

“Pienellä yrityksellä on etuja, joiden toivon säilyvän, kuten mutkaton kommunikaatio ja lähes olematon hierarkia organisaatiossa.Toivon, että Elenium pysyy jatkossakin paikkana, jossa voi olla omana itsenään ja viihtyä työssään", Esa lopettaa.

Pinterest
Elenium Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Elenium kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Elenium kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Elenium - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Elenium - Muita referenssejä

Elenium - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia