Kokonaisarkkitehtuurityö voi kaatua kangistuneisiin toimintatapoihin

Kokonaisarkkitehtuuri on strategisen johtamisen väline, jonka tavoitteena on yhtenäistää organisaation toimintoja ja rakenteita. Sen avulla koko organisaation toimintaa sekä hallitaan että kehitetään kokonaisuutena, jossa liiketoiminnan tavoitteet määrittävät kehittämisen ja sen suunnan.

Panostaminen kokonaisarkkitehtuurityöhön tuo mukanaan lukemattoman määrän hyötyjä koko organisaatiolle, mutta millaisia sudenkuoppia kokonaisarkkitehtuurityöhön liittyy ja miten niitä on mahdollista ennakoida?


Mikään ei muutu - Vanhat ja kangistuneet toimintatavat järjestelmineen

Yksi suurimmista kokonaisarkkitehtuurityöhön liittyvistä riskeistä on toimintatapojen säilyminen muuttumattomina. Esimerkkinä mainittakoon hyvin karkea tilanne, jossa yrityksen varhaisimpia hankintoja on ollut järjestelmä – sanotaanko vaikka ERP. Vuosien saatossa tähän tiettyyn järjestelmään on upotettu paljon rahaa ja liiketoimintaa on jopa saatettu mukauttaa toimimaan järjestelmän ehdoilla. Usein järjestelmään on jopa muodostunut eräänlainen tunneside, eikä muita vaihtoehtoja edes haluta harkita – on vain talon tapa toimia, josta pidetään kynsin ja hampain kiinni. Toisaalta taas esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmän koko elinikä halutaan hyödyntää kokonaan.

Bloggaus Kokonaisarkkitehtuurityö voi kaatua kangistuneisiin toimintatapoihin
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Alfame:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Kokonaisarkkitehtuuri
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa