Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kohti sujuvampaa strategian jalkauttamista – case Turun yliopisto

ReferenssiCerionin kehittämä korkeakoulujen toiminnanohjausjärjestelmä Topi on virtaviivaistanut Turun yliopiston strategisen suunnittelun, talous- ja henkilöstöhallinnon. Myös ulkoisen tutkimusrahoituksen haku on mullistunut.

Syksy on korkeakouluille budjettien ja vuosisuunnitelmien laatimisen aikaa. Yliopiston strategian jalkauttaminen kytkeytyy olennaisesti talouden suunnitteluun, eivätkä edes professorit tai dekaanit välty taloushallinnon koukeroilta.

Cerionin Turun yliopistolle kehittämä Topi-ratkaisu on toiminnanohjausjärjestelmä strategiseen suunnitteluun, seurantaan ja budjetointiin. Topin ytimessä on talouden ja henkilöstön hallinta strategisten tavoitteiden pohjalta.

  • Ennen mitä persoonallisempia toimintasuunnitelmia erilaisilla word-dokumenteilla lenteli sähköpostiin. Heräsi tarve yhtenäistää toimintatapoja ja luoda selkeät raamit sille, mitä tavoitellaan ja millä aikataululla. Topi on siis oikeastaan työkalu johtamista ja viestintää varten, kiteyttää Hans Våg, Turun yliopiston kehittämisasiantuntija.

Topi on yhdenmukaistanut yliopiston prosesseja ja helpottanut merkittävästi esimerkiksi budjetointia ja henkilöstösuunnittelua.

  • Henkilöstön kuormitus on vähentynyt ja vuosisuunnitelmien laatiminen on nopeutunut. Käyttäjän ei itse tarvitse laskea esimerkiksi henkilöstösivukuluja, poistoja ja investointeja, vaan laskelmat on rakennettu sisään järjestelmään, kertoo Våg.

Vuonna 2010 ensimmäisen version käyttöönoton jälkeen ratkaisua on hiottu vastaamaan aina paremmin yliopiston tarpeita. Merkittävin uudistus näki päivänvalon vuonna 2014, kun täydentävän rahoituksen projektien käsittely tuli mukaan ratkaisuun. Nyt kaikki yliopiston ulkopuolinen rahoitus, kuten Suomen Akatemian tai Business Finlandin, haetaan Topin kautta. Käyttäjiä Topilla on yli 1 500 Turun yliopistolla.

Resursoinnin ja budjetoinnin tilaa voi seurata reaaliaikaisesti läpi koko organisaation yksiköistä ja laitoksista yliopistotasolle asti. Ylätasolla on helppo luoda ennusteita tulevaisuudesta, kun järjestelmä kerää ja visualisoi tiedot selkeiksi kokonaisuuksiksi.

Turun yliopistolle räätälöityjen ominaisuuksien alta löytyy Cerionin jo kymmenisen vuotta kehittämä Cerion Toiminnanohjaus -alusta (CTO), joka huolehtii useasta automaatiosta, kuten esimerkiksi budjetoinnin ja ennusteiden laskentamekanismeista.

  • Alustan ansiosta pystymme keskittymään enemmän toiminnan tarpeisiin ja vähemmän itse tekniikkaan. Tiivis yhteistyö yliopiston avainhenkilöiden kanssa on mutkatonta ja siitä pitää antaa asiakkaalle iso kiitos, kertoo palvelupäällikkö Christoffer Brunberg.

Laadukkaampaa tietoa

Vågin vastuualueeseen kuuluu mm. tiedonkeruu ja raportointi opetus- ja kulttuuriministeriölle. Topin yksi merkittävimpiä hyötyjä onkin tiedon laadun koheneminen. Tutkimusprojekteja koskeva tieto on nyt ajantasaista ja ketterästi saatavilla. Läpinäkyvä hallinnointi toteutuu entistä paremmin.

  • Tiedolla johtamista tarvitaan jatkuvasti enemmän, ja sitä varten on oltava infrastruktuuri kunnossa. Kehitys kehittyy, ja teemme jatkuvaa hienosäätöä tiedolla johtamisen prosesseihimme, Våg sanoo.

Cerion valikoitui jo kymmenen vuotta sitten kilpailutuksen myötä Turun yliopiston kumppaniksi. Toiminnanohjausjärjestelmä on pitkän kehitystyön ja räätälöinnin tulos, ja alusta on integroitu SAPiin ja asiakkaan muihin järjestelmiin. Våg näkee Cerionin pitkän kokemuksen korkeakoulusektorilta arvokkaana.

  • Olemme tyytyväisiä Cerionin ammattitaitoon ja he ovat osoittaneet pystyvänsä toteuttamaan haluamamme kehitysideat, Våg sanoo.

Suosittelija:

Olemme tyytyväisiä Cerionin ammattitaitoon ja he ovat osoittaneet pystyvänsä toteuttamaan haluamamme kehitysideat.

Hans Våg, kehittämisasiantuntija

Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Turun yliopisto

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto
Koulutusala

Teknologia

Microsoft
Java
Javascript
Linux
Windows

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

toiminnanohjausjärjestelmä
Budjetointi ja ennustaminen
strategiajohtaminen
CTO

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia