logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Kiinteistönvälittäjien ketjunohjaus perustuu nyt tietoon | Case Kiinteistömaailma

ReferenssiKiinteistönvälittäjien ketjunohjaus perustuu nyt tietoon

Asuntomarkkinoilla viime vuodet ovat olleet haastavia. Kokonaisuudessaan kauppa käy kohtalaisesti, mutta eri alueiden ja asuntotyyppien välillä on suuriakin eroja myyntiajoissa. Kehityksen ennakoiminen on vaikeaa, koska markkinoihin vaikuttavat tekijät aina kuluttajien luottamuksesta kaavoitukseen ja jopa näyttösunnuntain
säätilaan.

Monimutkaisessa tilanteessa tieto ja analytiikka ovat avainroolissa, kun haetaan kilpailuetua. Kiinteistömaailma uudisti elinkaarensa päähän tulleen tietojärjestelmänsä ja päätti kehittää raportointia tukemaan paremmin sekä yritysten että ketjun johtamista. Valittu työkalu oli QlikView, joka tuli taloushallinnon, myynnin ja markkinoinnin johdon sekä itsenäisten franchise-yrittäjien käyttöön.

Ketjuohjausta ja yksityisyrittäjiä

Kiinteistömaailma toimii franchising-periaatteella eli jokainen sen jäsen on itsenäinen yrityksensä. Yhteensä Kiinteistömaailmaan kuuluu 131 asuntomyymälää, joissa toimii 62 eri paikkakunnalla yhteensä 837 asuntokaupan ammattilaista. Ketjuohjauksessa Kiinteistömaailmalla työskentelee noin 20 henkilöä. Tärkeimmät franchise-yrittäjiä palvelevat toiminnot ovat valtakunnallinen brändimarkkinointi sekä johtamisen tueksi tarjottavat työkalut.

Lähtötilanne oli vuosien aikana hitaaksi ja läpinäkymättömäksi muodostunut prosessi. Yrittäjiltä kerättävistä talousluvuista tuotettiin kerran kuukaudessa raportit, joiden tekemiseen meni jopa kolmekin kokonaista työpäivää. Tiedot olivat hajallaan 15 eri Excel-taulukossa ja kaikkia raportointikäytäntöjä ei ollut koskaan kunnolla dokumentoitu. Tiedolla johtamiseen raportoinnista ei ollut apua.

"Ensimmäisenä meitä hämmästytti QlikView’ssä nopeus. Monta päivää kuukaudessa vienyt raporttiprosessi kutistui yhtäkkiä puolen päivän hommaksi. Se helpotti ja vapautti resursseja siihen, mitä raporteista saadulla tiedolla tehdään", kertoo Kiinteistömaailman talousjohtaja Marina Salenius.

Kiinteistömaailma otti QlikView’n ensiksi käyttöön ketjuohjauksen sisäisenä pilottina vuonna 2011 kumppaninaan eCraft. Seuraavana vuonna käyttäjäkuntaa laajennettiin myös franchise-yrittäjiin. Heillä on pääsy kaikkeen QlikView’ssä olevaan dataan, joka aikaisemmin oli haudattuna useampaan eri Excel-taulukkoon. Sinne tieto myös aikaisemmin valitettavan usein jäikin, sillä kiinteistönvälittäjän hektisessä työrytmissä asioiden on tapahduttava nopeasti.

Suosittelija:

"QlikView –pohjainen ratkaisu on mahdollistanut koko ketjun johtamisen yhteisten faktojen pohjalta. Pidämme QlikViewiä hyvänä tiedolla johtamisen välineenä. eCraft Referren konsulttien osaaminen on laaja-alaisempaa kuin kilpailijoilla, ja olemme saaneet Referreltä liiketoimintaamme tukevia ratkaisuja."

Marina Salenius, CFO, Kiinteistömaailma

Pinterest
Referenssin infoboxi
eCraft Oy Ab

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili eCraft kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Siirry yrityksen profiiliin eCraft kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

eCraft - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

eCraft - Muita referenssejä

eCraft - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin eCraft kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tekoälyohjelmistojen luonnollisen kielen analytiikka mahdollistaa rakenteettoman datan hyödyntämisen liiketoiminnassa
Digitaalinen tuotekehitys kannattaa tukea Jiralla raportointia hyödyntäen, sanoo Contribyten Timo Leppä
Sisältö edellä -suunnittelu on avain onnistuneeseen verkkopalveluun

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia