Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kiinteistönpito ja asiakastyytyväisyys

BloggausTulisiko asiakkaiden olla osa kiinteistön kehittämisprosessia? Nykypäivänä vastaus on yhä useamman kiinteistön kohdalla kyllä. Kiinteistöpäällikön tehtäviin kuuluu toimitilojen käyttö- ja kunnossapitopalvelut sekä koordinointi ja toimitilojen suunnittelun kehittäminen. Jokaisen työtehtävän tarkoitus on vaikuttaa asiakkaisiin ja heidän kokemukseensa. Kiinteistöyritykset ovatkin alkaneet suosimaan kartoitusta vuokralaistyytyväisyydestä ennen toimintaan ryhtymistä. Näin pystytään maksimoimaan saatu hyöty ja asiakkaiden tyytyväisyys. Lisäksi resurssit voidaan kohdentaa siihen, mikä koetaan kaikkein tärkeimmäksi.

Olemme luoneet neljä kohtaa, joissa tulisi ottaa vuokralaisen mielipide huomioon, kun suunnitellaan budjettia ja kehitystoimia. Se, että kiinteistö osoittaa kiinnostusta, parantaa jo itsessään vuokralaisten tyytyväisyyttä. Vuonna 2018 Ympäristöhallinnon mukaan hyvä kiinteistönpito lisää asuntojen arvoa ja asukkaiden elämänlaatua.

1. Viihtyvyys

Kiinteistöjen viihtyvyyteen vaikuttaa moni asia, kuten ulkosivu, rappukäytävä, pihapiiri, asuntojen pinnat, lämmitys, ilmastointi, yleiset tilat ja ilmanlaatu. Vain asiakkaat itse tietävät kertoa, mikä tekijä vaikuttavat heidän kokemukseensa kaikkein eniten. Kattavalla kartoituksella voidaan kohdentaa resurssit siten, että asiakkaiden viihtyvyys voidaan maksimoida.

Viihtyvyys on tärkeää kolmesta syystä: Asiallinen vuokralainen löytyy helpommin, vuokralainen pysyy kauemmin ja saatu vuokra on suurempi. Asunnon viihtyisyyden varmistaminen ei siis ole kulu, vaan investointi tuottavuuteen.

2. Turvallisuus

Kokevatko asukkaat tarpeelliseksi parkkialueen valvonnan tai toimiiko oven avaus odotetulla tavalla? Siinä määrin, miten kiinteistöpäällikkö voi yleiseen turvallisuuteen vaikuttaa, tulisi nämä tiedot selvittää aika-ajoin. Lisäksi asukkaille tulee olo, että heillä on joku, johon ottaa yhteyttä ja johon luottaa.

Turvallisuus on etenkin lapsiperheiden näkökulmasta todella tärkeä tekijä kiinteistön valinnassa ja arvostuksessa. Turvallisuuden tulisi olla itsestäänselvyys, mutta vain vuokralainen itse osaa kertoa, miltä hänestä tuntuu.

3. Ekologisuus

Kuinka paljon asukkaasi arvostavat ekologisuutta ja ekologisia palveluita? Tarvitsevatko he esimerkiksi monipuolisemman mahdollisuuden jätteiden lajittelulle?

Jokaisen yrityksen tulee nykyään ajatella liiketoiminnassaan ekologisuutta ja ekologisia vaihtoehtoja. Niin ajattelevat asiakkaasikin. Kiinteistömaailman mukaan yli 40% uuden kodin hankkijoista pitää ekologisuutta yhtenä arviointikriteereistä. Ekologisuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. energiatehokkuus, palvelut ja liikenneyhteydet.

4. Oheispalvelut kiinteistössä

Ovatko asiakkaat tyytyväisiä tarjoamiinne oheispalveluihin kuten auto-, siivous-, huolto- ja saunapalveluihin? Toimiiko kaikki kuten pitäisikin, löytyykö vikaa tai tulisiko olla jotain lisää?

Oheispalvelut ovat tärkeitä asukkaille, koska ne vaikuttavat heidän jokapäiväiseen elämäänsä. Kattavat ja toimivat oheispalvelut voivat myös olla hyvä peruste korkeammalle vuokralle.

Data-analytiikka vuokralaiskyselyssä

Data-analytiikan avulla voimme esim. selvittää, mikä vaikuttaa kiinteistössänne kaikkein eniten vuokralaisen tyytyväisyyteen ja maksuhalukkuuteen ja mikä uudistus tai korjaushanke tulisi priorisoida. Kerätty data ja analytiikka antavat vastauksia, joita ei pelkästä raportoinnista voi nähdä.

Finndan kyselyt ovat toteutettavissa jopa heti seuraavalla viikolla, ja analysoidut vastaukset saat mahdollisesti jo kolmen viikon kuluttua käsiisi.

Koko teksti:

https://www.finnda.fi/uutiset-ja-blogi/kiineistnpito-ja-asiakastyytyvisyys

Pinterest
FINNDA™ logo

Lisätietoja

Yritysprofiili FINNDA™ kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data

Toimialakokemus

Kiinteistöala

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Asiakastyytyväisyyden mittaaminen
Asiakaskysely
kyselytutkimus
data-analytiikka
vuokralaistyytyväisyys

Siirry yrityksen profiiliin FINNDA™ kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

FINNDA™ - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

FINNDA™ - Muita referenssejä

FINNDA™ - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kiinnostaako digimarkkinointi, lohkoketjut, ketterät menetelmät tai koodaus? Listasimme it-alan verkkokursseja keväällä 2021
Maaliskuussa käynnistyy mentorointiohjelma teknologiasta kiinnostuneille nuorille – mukaan voivat hakea 15-25-vuotiaat
Wikipedia täyttää 20 vuotta - tiesitkö nämä faktat internetin vapaasta tietosanakirjasta?

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia