Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kiinan konttijunille uraauurtava bookkausjärjestelmä nopealla aikataululla

ReferenssiAavan kehittämä järjestelmä hallinnoi kaikkea Nurminen Logisticsin junarahdin kuljettamiseen liittyvää toimintaa aina asiakkaan tekemistä bookkauksista rahdin toimittamiseen ovelta ovelle. Lisäksi järjestelmässä on kalustonhallinta, jolla hallinnoidaan Nurminen Logisticsin käytössä olevia rahtikontteja.

Aavan innovatiivinen teknologia mahdollisti projektin todella nopean aikataulun suunnittelusta toteutukseen. Syyskuussa 2020 alkanut projekti eteni aikataulun mukaisesti ja uusi järjestelmä otettiin käyttöön Nurminen Logisticsin Kiinan konttijunaliikenteessä vuoden 2021 alkupuolella.

 

 

 

2020 Nurminen Logistics oli positiivisen ongelman edessä. Toimintatavat ja järjestelmät eivät enää riittävästi tukeneet vuodesta 2018 kasvanutta Kiinan konttijunaliiketoimintaa. Myös asiakkaiden bookkaukset vaativat tehokkaampaa ja nykyaikaisempaa operatiivista hallintaa.

Järjestelmähanke lähti liikkeelle tavoitteista kehittää Nurminen Logisticsin omia liiketoimintaprosesseja, jotta pystyisimme entistä paremmin palvelemaan asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme.

Petri Luurila, CIO, Nurminen Logistics

 

Projektin alussa Nurminen Logistics kartoitti useita järjestelmiä ja järjestelmätoimittajia ensisijaisesti konttijunan bookkausjärjestelmän näkökulmasta. Hyvin nopeasti kuitenkin selvisi, ettei markkinoilla ollut valmisohjelmistoa Nurminen Logisticsin tarpeisiin. Bookkausjärjestelmälle ryhdyttiin etsimään ratkaisua jonkun toimittajan olemassa olevasta tekniikasta, mutta täysin Nurminen Logisticsin määrittelemillä asiakaskohtaisilla ominaisuuksilla.

"Heti kartoituksen alusta lähtien Aava Software osoitti määrätietoista ammattiosaamista teknologian, järjestelmien ja logistiikan prosessien ymmärtämisen osalta."
Petri Luurila, CIO, Nurminen Logistics

 

 

Aavan osaamisen tuloksena Nurminen Logistics on saanut käyttöönsä korkealla automaatiotasolla toteutetun järjestelmän, jonka teknologia ei aseta rajoitteita konttijunaliikenteen monimutkaisten prosessien mallintamiselle, vaan joka mukautuu täysin Nurminen Logisticsin operatiiviseen toimintaan.

 

Low-codea ja vahvaa logistiikan järjestelmien toimialaosaamista

 

Aavan kehittämä teknologia on ns. low-­code-alusta, jolla voidaan kehittää monimutkaisia liiketoiminnassa tarvittavia operatiivisia järjestelmiä noin kymmenen kertaa nopeammin ja tehokkaammin, kuin millään muulla markkinoilla olevalla järjestelmällä. Aava aloitti low-code-järjestelmien kehittämisen jo yli kymmenen vuotta sitten ja on pioneeri alallaan.

Myös Nurminen Logisticsille toteutettu ratkaisu perustui tähän Aavan omaan teknologiaan. Pohjalla ei ollut mitään logistiikkaan tarkoitettua valmisohjelmaa, vaan järjestelmä rakennettiin Nurminen Logisticsin tarpeisiin.

 

Projektin erityispiirteenä ja haasteena oli rahtitilanteiden eläminen. Rahteja koskeva tieto muuttuu jatkuvasti ja lopullinen tilanne on selvillä vasta siinä vaiheessa, kun juna on jo lähtenyt asemalta. Tämän takia Nurminen Logisticsin bookkausjärjestelmän toiminnallisuuksia ei voitu sitoa tiukkoihin prosesseihin, vaan sen tuli taipua melkein mihin tahansa kuviteltavissa olevaan skenaarioon.

Teknologisen osaamisen lisäksi Aavan vahvuutena projektissa oli laaja perehtyneisyys logistiikan toimialaan. Aava on aikaisemmin toimittanut mm. Itämeren ja Pohjanmeren alueen johtavalle roro- ja matkustajaliikennevarustamolle itse kehittämänsä VesselERP-järjestelmän, jonka avulla asiakas hallinnoi kaikkea operatiivista laivaliiketoimintaansa rahti ja oheistoiminnot mukaan lukien.

 

Nurminen Logisticsin toimeksiannon mukaisesti konttijunaliikenteen prosessit voidaan nyt viedä läpi erittäin joustavasti ja korkealla automaatiotasolla.

 

Suosittelija:

Heti kartoituksen alusta lähtien, Aava Software osoitti määrätietoista ammattiosaamista teknologien, järjestelmien kuin logistiikan prosessien ymmärtämisen osalta. Heillä oli myös erittäin tyytyväinen referenssiasiakas, joka oli läheltä Nurminen Logisticsin toimialaa. Aava Software teki meihin vaikutuksen uskottavana kumppanina ja järjestelmätoimittajana, joten päätimme lähteä rakentamaan Nurminen Logisticsin omaa bookkausjärjestelmää kasvavan konttijunaliiketoimintaamme tarpeisiin Aava Softwaren olemassa olevan ratkaisun pohjalta. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä valintaamme.

Petri Luurila, CIO

Pinterest
Referenssin infoboxi
Aava Ohjelmistot Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Nurminen Logistics
Ajankohta: 2020 - 2021
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mikko Erikkilä

Lisätietoja

Yritysprofiili Aava Ohjelmistot kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Aava Ohjelmistot kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Aava Ohjelmistot - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Aava Ohjelmistot - Muita referenssejä

Aava Ohjelmistot - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia