Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ketteryyttä toimintaan Lean-konsultoinnilla, Forssan kaupunki

ReferenssiKun Kanta-Hämeessä sijaitseva noin 17 500 asukkaan kaupunki Forssa lähti sujuvoittamaan prosessejaan, oli Arter mukana Kuntouttavan työtoiminnan palveluprosessin parantamisessa QF-konsultin roolissa.

"Kuntouttavan työtoiminnan palveluprosessi on monialainen prosessi, jossa on mukana kaupungin lisäksi useita eri organisaatioita. Kaupungin roolina on suunnitella, sopia ja koordinoida asiakkaan sekä eri organisaatioiden kesken, miten palvelu saadaan parhaiten järjestettyä", kertoo Forssan kaupungin Työllisyys ja hyvinvointipalvelujen päällikkö Jaakko Leskinen.

"Prosessin parantamisen kanssa ei lähdetty nollasta, vaan työtä tehtiin kaupungin sisäisesti jo ennen konsultoinnin alkua. Toiveena olikin saada ulkopuolisen konsultin avulla näkemys siitä, kuinka ketteriä ja “leanejä” jo ollaan, sekä mitä voitaisiin tehdä vielä paremmin."

"Koska kyse on monialaisesta eri organisaatioiden suorittamasta palveluprosessista, mahdollisia kapeikkoja ja hukkatekijöitä on paljon. Tieto ei välttämättä liiku riittävän hyvin ja viivästyksiä eri organisaatioiden välillä saattaa tulla", selvittää Leskinen projektin haasteita.

Konsultointi toteutettiin nelipäiväisenä niin, että jokaisen workshop- tai koulutuspäivän jälkeen oli aikaa työstää käsiteltyjä asioita itsenäisesti eteenpäin ennen seuraavaa yhteistä päivää. Päivien aikana käytiin läpi niin Lean-koulutusta vankan teoriapohjan saamiseksi, kuin konkreettista tekemistä workshopeissa, sekä prosessin eteenpäin työstämistä.

"Konsultin pelisilmä oli hyvä koko ajan. Eteenpäin mentiin havaintojen mukaan ja poimittiin ideoita jatkokehitykseen. Konsultti oli ensin enemmän esillä ja lopussa otimme itse enemmän ohjia käsiin", kertoo Leskinen konsultointipäivien etenemisestä. "Toimintakulttuurin luominen pysyi pääasiana, eikä leanattu työkalut edellä. Konsultin kanssa mietittiin ensin syitä, miksi jokin asia tehdään ja sen jälkeen kokeiltiin sopivaa työkalua tai tekniikkaa tekemiseen."

Prosessin leanaus onnistui hyvin niin asiakkaan kuin konsultin mielestä. Arterin vanhempi konsultti Jari Saali korosti onnistumisen edellytyksenä erittäin hyvin sitoutuneita osallistujia, jotka olivat innostuneet kehittämistyöstä. Muutosvastarintaa ei myöskään Leskisen mukaan ole ollut huomattavissa.

”Miksi kaikki muuttuu” -kysymys katosi välillä kokonaan. Ollaan niin muutoksen ytimessä itse tekemässä", selvitti Leskinen osallistujien asennetta kehitystyöhön.

"Prosessissa parannettiin tiedon liikkumista osallistujien kesken, tehtiin näkyväksi oma kehittämistyö ja tehostettiin kokouskäytäntöjä. Näiden seurauksena myös läpimenoaika on pienentynyt", listaa Leskinen leanauksesta saatuja hyötyjä. "Lisäksi jatkuvuuden varmistaminen on parantunut huomattavasti. Jos verkostossa tapahtuu henkilövaihdoksia, tehtävät ja prosessit on kuvattu nyt niin selkeästi, että uuden henkilön perehdytys on huomattavasti helpompaa kuin aiemmin."


Prosessin parantaminen on mahdollistanut myös oikeisiin asioihin keskittymisen ja sitä myötä kuntouttavan työtoiminnan asiakasmäärää pystytään nostamaan.

"Saatiin mitä ajateltiin", kiteyttää Leskinen konsultointiprojektin lopuksi.


Pinterest
Referenssin infoboxi
Arter Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Forssan kaupunki
Ajankohta: 2018

Lisätietoja

Yritysprofiili Arter kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Omat tagit

Lean
prosessit

Siirry yrityksen profiiliin Arter kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Arter - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Arter - Muita referenssejä

Arter - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia