Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kestotilaus herättää yrityksissä vielä vanhoja mielikuvia

BloggausHelsingin keskustassa muutamat kahvilat ovat ottaneet testiin uuden kestotilauspalvelun, jossa asiakas saa kuukausiveloituksella juoda suodatinkahvia niin paljon kuin haluaa. Kauppiaiden mukaan palvelu on toiminut ja saanut tyytyväisen vastaanoton. En yhtään ihmettele, onhan Suomi kahvin kulutuksen kärkimaa.

Mutta mistä tämänlaisessa palvelussa onkaan pohjimmiltaan kysymys? Ei ainakaan siitä, mihin olemme tottuneet kun ajattelemme perinteistä kestotilausta, missä joku onneton on mennyt tilaamaan tuotteita kestotilauksena eikä pääse irti sopimuksesta, joka toimittaa solkenaan uusia tuotteita sekä paperilaskuja ja hyvityksiä. Näitä uutisia olemme kuulleet.

Nykypäivänä monet menestyneimmistä palveluista pohjautuvat kuitenkin kestotilaukseen. Mikä sitten on muuttunut? 

Ehkä ensimmäisenä, asiakaskäyttäytyminen. Asiakkaat haluavat säästää aikaa, ajatuksia ja vaivaa. Hinnoittelumallit tuovat etuja kuluttajille ja yrityksille, jotka voivat käyttäytymistietojen pohjalta räätälöidä ja testata palvelua perustuen asiakkaan mieltymyksiin. Aiheesta kirjoitti hiljattain Yle.

Merkittävänä tekijänä on myös teknologian kehittyminen. Netflixin alkuperäinen liiketoimintamalli oli postittaa videoita kotiin, kunnes tulivat pilvipalvelut. Teknologioiden olemassaolo mahdollisti sen, ettei yrityksen enää tarvinnut keskittyä siihen, miten rakennetaan skaalautuva teknologia, vaan liiketoimintamallin miettimiseen ja toteuttamiseen. Nyt on tarjolla jatkuvaa palvelua yksittäisen kertaoston sijaan. IoT-teknologian, mobiililaitteiden ja applikaatioiden kautta monet palvelut ovat aina käden ulottuvilla. Palvelu on fyysistä tuotetta ekologisempi mikä kiinnostaa tämän päivän kuluttajaa. Subscription economyssa tuotteita ei enää haluta omistaa.

Silti olen huomannut, että yllättävän monet yritykset kipuilevat vielä vanhojen kestotilaukseen liittyvien mielikuvien kanssa, joissa sukkatilauksista ei päästy eroon. Ehkä suurimman muutoksen tuleekin tapahtua omassa ajattelussa. Miten palvelen asiakasta ja hoidan asiakassuhdetta 24/7? Mitä tuotteissa ja palveluissa on sellaista, josta voit rakentaa uuden palvelun joka kiinnostaa ja sitouttaa? Palvelun ei tarvitse olla superhieno tai maailmoja syleilevä, joskus pieni palveleva ele asiakkaan suuntaan voi riittää. Toimivat itsepalvelumallit ovat kaiken a ja o – palvelun tulee olla helppo ottaa käyttöön, ja siitä on myös helposti päästävä eroon. Tehdään palveluista niin hyviä, että niistä ei haluta eroon!

Uskon että kaikissa tuote- ja palvelukategorioissa tullaan mietitään, kuinka hyödyntää ja muodostaa kilpailuetua tilauspohjaisella palvelulla. 

Ensin on kuitenkin päästävä vanhasta ajattelusta, mistä on hyvä aloittaa keskustelu.

TX on erikoistunut subscription economyyn ja toteuttanut sen mm. virtuaalioperaattori Moi:lle

Pinterest
TX - Tomorrow Explored logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TX - Tomorrow Explored kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kauppa
Telekommunikaatio
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

prosessiohjaus
prosessiautomaatio
prosessien digitalisoiminen

Siirry yrityksen profiiliin TX - Tomorrow Explored kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TX - Tomorrow Explored - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

TX - Tomorrow Explored - Muita referenssejä

TX - Tomorrow Explored - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia