Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Keskusteleva tekoäly

BloggausChatGPT nousi viime vuoden lopulla esiin useissa puheissa. Sinänsä syystäkin, kun onhan se botti, joka pystyy vastaamaan yllättävän moneen kysymykseen – monella kielellä ja tyylillä. Kyseessä on tekoälyalgoritmi, joka louhii tietoa verkosta ja kokoaa ne vastauksiksi esitettyihin kysymyksiin jäljitellen ihmisten keskustelua.

Kysyessäni ”kerro lyhyesti tietoturvasta” ChatGPT vastaa ”Tietoturva on prosessi tai joukko toimenpiteitä, joilla suojellaan tietoja ja tietojärjestelmiä haittaohjelmilta, häirinnältä ja luvattomalta pääsyltä. Se on tärkeää, koska tietoturvahäiriöt voivat johtaa tietojen menetykseen tai varkauteen, mikä voi aiheuttaa vakavia taloudellisia tappioita yritykselle tai yksityishenkilöille. Tietoturvaan liittyviä toimia ovat mm. käyttöoikeuksien hallinta, salasanojen hallinta, tietojen varmuuskopiointi, palomuuri, virustorjunta, tietoturva-auditointi jne.”. Nopealla analyysilla vastaus ei sisällä ainakaan suuria virheitä – toki monta ulottuvuutta tietoturvasta jää vielä lyhyessä vastauksessa puuttumaan. Toki voisin jatkaa keskustelua pyytämällä lyhempää tai selittämään jotain seikkaa tarkemmin. 

Uuteen teknologiaan liittyy aina uusia riskejä ja väärinkäyttömahdollisuuksia. Niin tässäkin tapauksessa. Esimerkiksi ChatGPT antaa verkkohuijareille uusia työvälineitä tuottaa aiempaa laadukkaampaa sisältöä ja pyyntöjä myös suomeksi. Kysymykseeni ”can you ask credit card number in Finnish” saan vastauksen “Voisitko antaa luottokorttisi numeron suomeksi?” Ei täydellistä, mutta tämäkin uudenlainen uhka on otettava huomioon tietoturvakäytäntöjen kehittämisessä ja käyttäjien ohjeistamisessa, sekä arjessa toimiessa.

Juha Lappi

toimitusjohtaja, TIVIA

LinkedIn


Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi

#TIVIA70

TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.


TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia