Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Digitaalisten järjestelmien yhtenäistäminen

ReferenssiMediatalo Keskisuomalainen on kasvanut nopeasti yrityskaupoilla. Kasvun hintana konsernissa oli päällekkäisiä järjestelmiä: neljä verkkojulkaisujärjestelmää, viisi sovellusalustaa ja seitsemän toimitusjärjestelmän tietokantaa. Niinpä, kun konserni teki uudistuksia digitarjontaansa, sen piti tyypillisesti tehdä sama muutos useampaan kertaan, eri järjestelmiä varten.

Ei siis ihme, että Keskisuomalainen aloitti vuodenvaihteessa 2018–2019 verkkoympäristönsä yhtenäistämisprojektin. Sen tavoitteena oli luoda konsernin noin 70 lehdelle yhteiset digitaaliset perustukset, joiden päällä kehitystyö olisi nopeaa ja notkeaa.

”Mietimme projektin alussa, kuka voisi sparrata meitä yleisesti kokonaisratkaisun kanssa. Määrittää hankkeelle suuntaviivoja kanssamme ja tarkistaa, ollaanko menossa oikeaan suuntaan”, Keskisuomalaisen tekninen projektipäällikkö Jutta Iistamo-Javanainen kertoo.

Valituksi tuli Gofore, joka oli aiemmissa tarjouskilpailuissa antanut hyvän kuvan itsestään alan ammattilaisena. Gofore konsultoi Keskisuomalaista yleisestä arkkitehtuurista, pilvipalveluista sekä kirjautumisratkaisuista. Näistä viimeiseksi mainitussa Goforen rooli oli merkittävin – ja konkreettisin.

”Goforelaiset osallistuivat kirjautumisratkaisun suunnittelun lisäksi myös sen toteutukseen, aivan kädet savessa”, Iistamo-Javanainen sanoo.

 

Tietotaidon jakaminen avainasemassa

”Ulkoisen kumppanin käyttäminen apuna tarjoaa asiakkaan oman henkilökunnan osaamisen kehittämiseen nopeutetun startin. Kumppanin tuki ja osaaminen mahdollistavat sen, että itselle vieraammallekin alueelle pääsee käsiksi tehokkaasti”, kertoo Goforen ohjelmistoarkkitehti Jaakko Salonen.

Keskisuomalaisen omien ammattilaisten osaaminen karttuikin Iistamo-Javanaisen mukaan projektin aikana. Osaamisen avokätinen jakaminen auttaa asiakasta vastaamaan toimintaympäristön muutoksiin jatkossa yhä ketterämmin.

”Goforen tekijät jakoivat tietotaitoaan avoimesti, eivätkä sulkeutuneet mihinkään omaan koppiinsa suunnittelemaan ja toteuttamaan”, Iistamo-Javanainen sanoo. Yhteistyö goforelaisten kanssa on ollut hänen mukaansa sujuvaa ja vaivatonta kaikilla tasoilla.

”Kommunikaatio niin myynnin kuin kehittäjienkin kanssa on ollut toimivaa. Asioista on voinut puhua monipuolisesti, matalalla kynnyksellä ja suoraan. Meitä on erityisesti miellyttänyt, että minkäänlaista aggressiivista pakkomyyntiä ei ole esiintynyt. Gofore luottaa osaamiseensa ja antaa asiakkaan rauhassa päättää, syntyykö yhteistyötä.”

 

Yhtenäinen pilvialusta takaa paremman asiakaskokemuksen

Uusi, yhtenäinen ratkaisu on tullut keväästä alkaen vaiheittain tuotantokäyttöön. Lehdet neljällä konsernin viidestä toiminta-alueesta käyttävät samaa alustaa. Viides on liittymässä joukkoon vuodenvaihteen jälkeen.

Konsernin palvelut hyrräävät nyt samassa Amazonin pilvipalvelussa ja toimivat aiempaa nopeammin. Juttujen julkaisu on entistä helpompaa, ja uusi alusta mahdollistaa hyvinkin monipuolisten sisältöjen esittämisen.

Yhteistyö Keskisuomalaisen kanssa nivoutuu hyvin Goforen brändilupaukseen eettisemmän digimaailman rakentamisesta.

”Paikallinen mediatalo voi nostaa esiin pienen paikkakunnan kansalaisen ääntä globaaleiden verkkojättien rinnalle ja näin tasa-arvoistaa digitaalista ympäristöä”, Salonen sanoo.

Suosittelija:

Goforen tekijät jakoivat tietotaitoaan avoimesti, eivätkä sulkeutuneet mihinkään omaan koppiinsa suunnittelemaan ja toteuttamaan.

Jutta Iistamo-Javanainen, tekninen projektipäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Keskisuomalainen
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jussi Puustinen, 040 674 4748, jussi.puustinen@gofore.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Pilvipalvelut / SaaS
Webkehitys

Toimialakokemus

Media

Teknologia

Amazon Web Services

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Pilvi
kirjautuminen

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia