Keski-Suomen sairaanhoitopiirille Contact Center-järjestelmään integroitu takaisinsoittolomake ja chat

Keski-Suomen sairaanhoitopiirille tuli tarve uudistaa takaisinsoittoratkaisuaan, koska käytössä ollut ratkaisu ei enää toiminut yhteyskeskuksen uudemman ohjelmistoversion kanssa. Uudistusta kaipasi myös soittopyyntöjen hallintakäyttöliittymä, joka ei ollut aikaisemmassa versiossa kovin käyttäjäystävällinen.

Relator otti huomioon Keski-Suomen sairaanhoitopiirin nykyiset haasteet ja toteutti uuden nettisivuille liitettävän soittopyyntölomakkeen sekä helppokäyttöisen hallintakäyttöliittymän soittopyyntökohteiden ja soittoaikavaihtoehtojen ylläpitoon. Lomakkeen avulla asiakas voi jättää helposti soittopyyntöjä terveydenhuollon organisaatioille haluamaansa ajankohtaan. Ratkaisu siirtää soittopyynnöt terveydenhuollon organisaation yhteyskeskusjärjestelmän tietokantaan ja sieltä määriteltynä ajankohtana asiakapalvelijoiden hoidettavaksi. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin lisäksi ratkaisu on käytössä myös Keski-Suomen Seututerveyskeskuksella, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa (JYTE), Muuramen Hyvinvointi -liikelaitoksella, sekä Työterveys Aallolla. Soittopyyntöpalvelu on tällä hetkellä noin 251 000 Keski-Suomen alueella asuvan henkilön käytettävissä ja palvelulla on päivittäin tuhansia käyttäjiä.

"Soittopyynnön jättäminen verkossa on tarkoitettu erityisesti vastaanottoaikojen peruutuksille ja ei-kiireellisille soittopyynnöille. Ratkaisun avulla aamuruuhkaa on pystytty tasaamaan koko päivän ajalle. Asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun ei tarvitse jonotella puhelimessa pitkään", kommentoi Palokan terveysaseman osastonhoitaja Anne Kirmanen.

Takaisinsoittopalvelun toteutuksen jälkeen nousi esille myös tarve chat-ratkaisulle, jonka kautta voisi kysyä anonyymisti yleistä ohjeistusta. Relator toteutti chat-ratkaisun, jonka hallinnointi liitettiin osaksi takaisinsoittopalvelun hallinnointikäyttöliittymää. Chatin kautta tulevat yhteydenotot ohjataan takaisinsoittopyyntöjen tavoin Contact Center -järjestelmän kautta vapaille asiakaspalvelijoille.

"Yhteistyö Relatorin kanssa on ollut mutkatonta ja asiantuntijat ovat ottaneet tarpeemme huomioon erinomaisesti", kommentoi Sairaanhoitopiirille kommunikaatioratkaisuita tuottavan Istekki Oy:n palvelupäällikkö Veli-Pekka Leppänen.

Chat-palvelu on tällä hetkellä käytössä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin synnytysosaltolla ja sitä aiotaan laajentaa myös lastentautien puolelle kevään 2018 aikana. Chatin kautta voi kysyä matalalla kynnyksellä yleisiä mieltä askarruttavia kysymyksiä ja saada niihin luotettavan tahon vastauksen. Kiinnostusta Chat-palvelun käyttöönottoon on ollut myös muilla erikoissairaanhoidon- ja perusterveydenhuollonyksiköillä.

Lisätietoa:

http://www.jyvaskyla.fi/terveys/takaisinsoittopyynto_verkossa
http://www.ksshp.fi/fi-FI/KSSHP_tarjoaa_1222018_alkaen_raskaana_ol(55652)

Suosittelija:

"Yhteistyö Relatorin kanssa on ollut mutkatonta ja asiantuntijat ovat ottaneet tarpeemme huomioon erinomaisesti", kommentoi Sairaanhoitopiirille kommunikaatioratkaisuita tuottavan Istekki Oy:n palvelupäällikkö Veli-Pekka Leppänen.

Veli-Pekka Leppänen

Referenssin infoboxi
Referenssi
Tilaaja: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Ajankohta:2016 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Janne Luoma, 040 558 8606
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Tietohallinto
Viestintä
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Toteutustyö
 
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Relator Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Muita julkaisuja Relator Oy:lta

Siirry Relator Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia