logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Kenellä on kokonaisvastuu tietoturvasta?

BloggausNykyään yrityksissä ulkoistetaan kaikki toiminnot, jotka eivät kuulu yrityksen ydinliiketoimintaan. Tämä on sinänsä järkevää ja syy voi olla kustannusten säästämisessä tai siinä, että keskitytään yhä tarkemmin juuri siihen toimintoon, joka tuottaa eniten liikevaihtoa.

 


Ulkoistaminen koskee usein myös yritysten IT-ympäristöä. Monet palvelut, järjestelmät ja jopa koko verkkoinfrastruktuuri ovat nykyään palveluntarjoajien ylläpitämää. Ongelmaksi saattaa muodostua tällöin se, ettei kenelläkään palveluntarjoajalla ole kokonaisvastuuta kyberturvallisuudesta!

 


Isommilla palveluntarjoajilla on kokemustemme mukaan omat haasteensa kyberturvallisuuden hallinnassa.

 


Tehostamisen takia palveluntarjoajilla pyritään tekemään mahdollisimman paljon ylläpitotyötä mahdollisimman pienellä porukalla. Tämä voi johtaa siihen, että ei tehdä juurikaan aktiivista tietoturvan kehitystyötä, vaan ennemminkin ylläpidetään ja paikkaillaan olemassa olevaa. Fakta on kuitenkin, että tietoturva muuttuu jatkuvasti yhä nopeammalla tahdilla. Vaikka asiat olisivat kerran laitettu kuntoon jossain vaiheessa, ne ränsistyvät nopeasti ilman jatkuvaa aktiivista kehitystä.

Esimerkiksi työaseman virushälytyksen saattaa hoitaa käyttötuki Intiassa tai ehkä virustiimin jäsen, mutta silti kukaan ei tarkista hälytyksen tapahtuessa muiden järjestelmien lokeista onko käyttäjän tunnuksia tai työasemaa käytetty epänormaalisti eli oliko kyseessä vain yksi hälytys vai onko kyse laajemmasta murrosta. 


Ja entäs jos murto tapahtuu, voidaanko olla varmoja, että palveluntarjoajat ilmoittavat kaikesta? Kuka “valvoo valvojia”?

 


Välttämättä ei ole hyvä idea antaa palveluntarjoajan valvoa itsensä tuottamien palveluiden tietoturvaa. Meidän näkemyksemme mukaan tarvitaan kolmas osapuoli, erikoistunut kyberkumppani, valvomaan yrityksen tietoturvaa ja auttamaan sen kehittämisessä. Tässä Combitechin Kyberpartio ja QRadar voivat olla apunasi.

Pinterest
Combitech Oy

Lisätietoja

Combitech Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

kyberturvallisuus

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Tietoturva

Teknologia

IBM

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Combitech Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Combitech - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Combitech - Muita referenssejä

Combitech - Muita bloggauksia

Siirry Combitech Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia