Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kela digitoi saapuvat hakemukset älykkäästi

ReferenssiKansaneläkelaitos, Kela prosessoi miljoonia kansalaisten lähettämiä hakemuksia ja liitteitä vuodessa. Vaikka Kelassa asiointi on mahdollista sähköisesti, hakemuksia liitteineen saapuu edelleen paljon paperimuodossa.

Suurin osa saapuvasta materiaalista käsitellään teollisuusskannereiden avulla, mutta osa hakemuksista ja liitteistä tulee Kelalle pienempien skannauspisteiden kautta ympäri Suomea. Skannatun materiaalin määrä on tällä hetkellä yli 30 miljoonaa sivua vuodessa.

Paperidokumenttien skannaaminen, tulkinta ja tunnistus on raskas, mutta tärkeä vaihe. Kun materiaali saadaan sisään tehokkaasti ja käsiteltyä oikein, taataan hakemusprosessin jatkuvuus ja tehokkuus sen seuraavissa vaiheissa.

Ratkaisuna CGI Data Capture

Kela valitsi CGI Data Capture –ratkaisun paperihakemusten digitointiin, automaattiseen tulkintaan ja tunnistamiseen. Tulkintapalvelu lukee viivakoodit, henkilötunnukset sekä rastikentät. Tämän avulla selvitetään, mikä etuus on kyseessä ja kuka on etuuden hakija.

Tulkintapalvelun lisäksi käyttöön otettiin tekoälyyn pohjautuva tunnistuspalvelu, joka analysoi yleisimmin käytettyjen liitteiden tekstisisällön tunnistusmalleja hyödyntäen. Kelan vastaanottamien hakemusten kirjo on laaja; haetusta etuudesta riippuen liitteet voivat olla esimerkiksi lääkärin todistuksia, vuokrasopimuksia tai taksikuitteja.

Prosessoinnin jälkeen dokumentit muunnetaan PDF-tiedostoiksi ja ne siirtyvät Kelan asianhallintaan. Data Capture -indeksointia käytetään lisäämään puuttuvaa tietoa sekä tunnistamaan sivuja, mikäli dokumenttia ei pystytä tulkinnan jälkeen siirtämään asianhallintaan sellaisenaan.

Tekoälypohjainen tunnistus takaa luotettavuuden

CGI Data Capture tekee digitoinnin, automaattisen tulkinnan ja tallentamisen prosessista kevyen, helpon ja skaalautuvan. Palvelu on integroitu Kelan asianhallintaan ja se on istutettu täysin sopivaksi organisaation prosessiin.

Tekoälypohjainen dokumenttien tunnistus on ainoa keino varmistaa riittävän luotettava tunnistusvarmuus liitteille. Tekoälyä hyödyntävä tunnistus mahdollistaa STP:n (Straight Through Processing), eli skannattujen nippujen viemisen suoraan eteenpäin ilman manuaalista indeksointia eli metatietojen lisäämistä. Aikaa säästyy ja ihmistyötä voidaan keskittää sinne missä sitä tarvitaan.

CGI:llä on pitkä kokemus erilaisista digitointihankkeista. Jokaisella asiakkaalla on ainutlaatuisia tarpeita toiminnoissaan, ja CGI Data Capture on kehitetty räätälöitäväksi näihin erilaisiin prosesseihin.

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Kela
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jukka Neuvonen

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

Automaatiot
tulkinta

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia