Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä päästiin eroon turhasta paperin pyörittelystä Mepco HRM:n avulla

ReferenssiEnnen Mepco HRM:n käyttöönottoa Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä monet asiat hoidettiin vielä paperilla. Nykyään säätiössä on aktiivisessa käytössä henkilöstöhallinnon ja palkanlaskennan moduulit Mepco HR ja Mepco Palkat. Tulevaisuudessa otetaan käyttöön myös rekrytointiratkaisu Mepco Rekry.

"Ennen yritimme käyttää vanhaa palkkajärjestelmäämme hieman samaan tapaan kuin HR-järjestelmää, mutta kaikki sopimuksiin ja henkilökuntaan liittyvät asiat kulkivat edelleen paperisina. Nyt Mepco HR:n käyttöönoton jälkeen paperin määrä on suorastaan romahtanut, ja arki on muuttunut paljon helpommaksi", kertoo Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallintopäällikkö Mika Kankainen.

Haluttiin kokonaisvaltainen ratkaisu, joka tulkitsee erilaisia työehtosopimuksia


Erilaisiin HR-järjestelmiin tutustuttiin kutsumalla esittelykäynnille viisi ratkaisutoimittajaa. Kankainen kertoo, että Accountor HR Solutions ja Mepco HRM -järjestelmä nousivat jo tässä vaiheessa kirkkaasti kärkeen, koska ohjelma pystyi vastaamaan parhaiten palvelun piirissä olevien organisaatioiden tarpeisiin. Lopullinen valinta syntyi kuitenkin virallista reittiä pitkin, eli kilpailutuksen kautta.

"Meillä oli ratkaisutoimittajille tiukkoja kysymyksiä. Tiesimme jo etukäteen, mitä meitä paljon työllistäviä asioita järjestelmän pitää pystyä hoitamaan. Totesimme Mepcon olevan ylivoimaisesti paras", Kankainen kertoo.

Säätiössä tarvittiin järjestelmä, joka taipuu kahden eri työehtosopimuksen tulkintaan.

"Monet järjestelmät ovat hyvin yleistasoisia, eivätkä ota huomioon erilaisia työehtosopimuksien sääntöjä. Mepco on hyvin joustava ja sinne pystyy luomaan erilaisia seurantoja esimerkiksi poissaoloista, jotka noudattavat käytössämme olevia TES:ia", Kankainen täsmentää.

Käyttökokemukset ovat olleet positiivisia


Säätiössä on päätetty niin, että esimiehet käyttävät ainoastaan Mepco HR:n Web-työpöytää. Client-liittymää käyttävät vain pääkäyttäjät, eli Mika Kankaisen lisäksi palkanlaskijat ja henkilöstösihteeri.

"Web-työpöytä on palautteen perusteella ja oman kokemuksen mukaan toimiva ja selkeä. Clientin puolella on niin paljon enemmän ominaisuuksia, että välillä tulee vielä kysymyksiä sen käytössä. Mutta nyt kahden kuukauden käyttäjäkokemuksella voin sanoa, että pikkuhiljaa alkaa ymmärtää, kuinka järjestelmä on rakennettu ja kuinka erityyppisiä raportteja rakennetaan. Järjestelmä on hyvin monipuolinen", Kankainen kertoo.

Erityisen tyytyväisiä säätiössä ollaan oltu siihen, kaikki tiedot täydentyvät samaan Master-järjestelmään ja tietojen täydennyksistä seuraa haluttuja asioita automaattisesti. Nyt saadaan hälytyksien avulla tietyistä muutoksista tieto suoraan sähköpostiin, mikä helpottaa työskentelyä.

"Ohjelman käyttö on varmistanut palkanlaskennan ja hr:n oikeellisuutta. Kokemukset tällä hetkellä ovat hyvin positiiviset", hän jatkaa.

Henkilöstöhallinnon arki on helpottunut


Järjestelmän käyttöönoton jälkeen arki Kehitysvammaisten Palvelusäätiön henkilöstöhallinnossa on muuttunut todella paljon. Ennen posti kantoi papereita ovista ja ikkunoista. Henkilöstömäärän ollessa suuri, ajoittain jopa noin 1000 henkilöä, ajan säästö paperien manuaalisessa käsittelyssä on ollut merkittävä.

"Paperittomuus on ollut iso etu, mutta sen lisäksi asiat varmistuvat paremmin kuin aikaisemmin. Näkisin myös etuna sen, että olemme saaneet henkilökuntaa aktivoitumaan. Henkilökunta itse tekee ilmoituksia suoraan järjestelmään, ja se on selkeyttänyt huomattavasti henkilöstöhallinnon prosesseja", Kankainen sanoo.

Käyttötuki saa erityiskiitosta


”Haluaisin erityisesti kiittää Accountor HR Solutionsin palkkojen tukipalvelua. Siellä on todella asiantuntevia ihmisiä ja apu tulee nopeasti ja selkeästi. Tukipalvelu on todella hienosti hoidettu”, Kankainen kehuu.

Kouluarvosanaksi Mepco HRM-järjestelmälle Kankainen antaa täyden 10.


Suosittelija:

"Paperittomuus on ollut iso etu, mutta sen lisäksi asiat varmistuvat paremmin kuin aikaisemmin. Näkisin myös etuna sen, että olemme saaneet henkilökuntaa aktivoitumaan. Henkilökunta itse tekee ilmoituksia suoraan järjestelmään, ja se on selkeyttänyt huomattavasti henkilöstöhallinnon prosesseja", Kankainen sanoo. Kouluarvosanaksi Mepco HRM-järjestelmälle Kankainen antaa täyden 10.

Mika Kankainen, hallintopäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor HR Solutions Oy

Tiedot

Tilaaja: Kehitysvammaisten Palvelusäätiö
Ajankohta: 2016 - 2017
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Veli-Matti Puranen, myyntipäällikkö, 0400 589 722, veli-matti.puranen(at)accountorhr.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Accountor HR Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
HR
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Mepco HRM
Mepco Palkat
Mepco Rekry
henkilöstöhallinta
Henkilöstöhallinto
palkka- ja henkilöstöhallinta
palkka- ja henkilöstöhallinto
rekrytointijärjestelmä
rekrytointi

Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia