Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Käyttäjäpolkujen mukaan suunniteltu sivusto nosti Kansan Sivistysrahaston verkkokaupan käyttöastetta

ReferenssiKansan Sivistysrahasto on vuonna 1955 perustettu työväenliikkeen itsenäinen säätiö, joka tukee apurahoin ja tunnustuspalkinnoin yhteiskunnallisesti suuntautunutta tutkimusta, opiskelua, harrastus- ja kulttuuritoimintaa sekä sivistystyötä.

Uuteen verkkopalveluun kaivattiin viimeisteltyä ilmettä ja selkeitä toimintoja

Projektin alkaessa KSR:llä oli melko vastikään rakennetut verkkosivut, jotka koettiin kuitenkin sekaviksi ja vaikeiksi käyttää. Kansan Sivistysrahastolle oli aiemmin otettu käyttöön myös verkkokauppa, mutta palvelu koettiin keskeneräiseksi, joka näkyi myös verkkokaupan käyttöasteessa.

Projekti aloitettiin yhdessä vaatimusmääritelyllä, jossa suunniteltiin uuden sivuston käyttäjäpolut ja rakennettiin rautalankamalli. Kansan Sivistysrahastolle oli heti projektin alkaessa selkeää, mitä projektin lopputulokselta haettiin. Uuteen verkkopalvelukokonaisuuteen kaivattiin selkeyttä. Apurahan hakemisen tai lahjoituksen tekemisen pitäisi olla käyttäjälle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Lopputuloksena käyttäjäkokemus edellä suunniteltu verkkopalvelu

Vaatimusmäärittelyprojektin lopputuloksena saatiin selkeä suunnitelma sivuston toteutukseen. Vaatimusmäärittelyn yhteydessä kävi myös ilmi, että vanha sivusto toimi todella hitaasti, joten uuden sivuston rakentamisessa kiinnitettiin erityisesti huomiota myös sivuston optimointiin ja nopeaan latautumiseen.

Projektissa ei lähdetty mullistamaan verkkopalvelua kokonaan uusiksi, vaan keskityttiin käyttäjäkokemukseen. Palveluun tuotiin tarkemmin mietittyjä käyttäjäpolkuja ja selkeytettiin valikkorakenteita. Ulkoasun suhteen Kansan Sivistysrahaston toive oli saada säätiötä kunnioittavat ja tyylikkäät sivut, jotka kuitenkin elävät ajassa.

Sivuston design toteutettiin ketterästi rautalankamallin pohjalta. Designissa hyödynnettiin suoraan Avoin.Systemsin Lastu WooCommerce-teemasta löytyviä elementtejä ja muokattiin teema asiakkaan värimaailmaan sopivaksi, jolloin sivuston ulkoasu voitiin toteuttaa kustannustehokkaasti ja suoraan teemaan sopivaksi.

Verkkopalvelun toteutuksessa kaikki säätiön eri toiminnot tuotiin verkkopalveluun helposti ostettavaksi. Uudesta verkkopalvelusta käyttäjä löytää tarpeensa mukaan helposti eri rahastot, apurahat sekä muut lahjoitustuotteet, joita ovat mm. adressit, kirjekukat, mitalit ja merkkipäivälahjoitukset.

Verkkokaupan tuotteita räätälöitiin Kansan Sivistysrahaston ostopolkua tukevaksi ja mahdollistettiin se, että samassa ostossa käyttäjä voi tilata sekä fyysisiä tuotteita että tehdä lahjoituksen, joka ei aiemmassa ratkaisussa ollut mahdollista. Fyysisiin tuotteisiin (esim. adressit) tehtiin lisäkenttiä, niin että käyttäjä voi lisätä niihin oston yhteydessä haluamansa tekstin ja syöttää tilauksen yhteydessä myös suoraan saajan osoitteen. Verkkokauppaan lisättiin myös toiminnallisuus, jossa käyttäjät voivat luoda haluamalleen henkilölle merkkipäiväkeräyksen, jolloin verkkokaupasta voidaan helposti lahjoittaa suoraan ko. merkkipäiväkeräykseen.

Uudistus on lisännyt verkkokaupan kautta tehtyjen lahjoitusten määrää

Projektin lopputuloksessa Kansan Sivistysrahasto on ollut erityisen tyytyväisiä siihen, että käyttäjäpolut ovat nyt tarkkaan mietittyjä ja kaikki halutut elementit on onnistuttu asettelemaan sivuille selkeästi ja yksinkertaisesti.

Uuden sivuston hyödyt ovat näkyneet konkreettisesti Kansan Sivistysrahaston arjessa. Säätiölle tulee vähemmän kyselyjä puhelimitse tai muilla tavoin, koska tieto löytyy nykyään verkkosivuilta niin helposti. Uudistus on näkynyt myös verkkokaupan käyttöasteessa.

Tutustu sivustoon täältä: sivistysrahasto.fi

Suosittelija:

Meidän yhteistyö Avoin.Systemsin kanssa on ollut tosi hyvää. Tuntuu, että heti alusta asti ymmärrettiin hyvin meidän tarpeet ja niihin vastattiin. Ja me oltiin lopulta enemmän kuin tyytyväisiä lopputulokseen.

Anni Lahtinen, viestintäpäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Avoin.Systems Oy logo

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili Avoin.Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Teknologia

WordPress

Siirry yrityksen profiiliin Avoin.Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Avoin.Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Avoin.Systems - Muita referenssejä

Avoin.Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia