Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

KaupunkiAppiksen hyödyt kaupungille

BloggausJulkaisimme Geniem Oy:llä hiljattain uuden KaupunkiAppis-sovellusalustan, jolla mikä tahansa kaupunki tai kunta voi tarjota toimivan mobiilisovelluksen kohderyhmänään sekä kaupungin asukkaat että kaupungissa vierailevat matkailijat. Sovellusalustalla halutaan mahdollistaa muun muassa kaupungin palveluiden, paikallisten yritysten etujen, joukkoliikenteen ja tapahtumien tarjoamisen käyttäjille yhdessä, toimivassa mobiilisovelluksessa. Seuraavaksi avaamme, mitä hyötyjä KaupunkiAppis voisi tarjota sinun kaupungillesi.

Vetovoiman kasvattamisesta hyötyä kaupungille

KaupunkiAppiksen tuomaa vetovoimahyötyä voidaan purkaa käyttötapausesimerkin kautta:

 1. Liikkuminen kaupungissa: Käyttäjä ottaa puhelimen taskustaan bussipysäkillä, käynnistää KaupunkiAppiksen ja katsoo Reittioppaasta seuraavan sopivan bussin, jolla hän voi matkustaa kaupungin keskustaan hetkeä myöhemmin.
 2. Paikallisten yritysten palvelut: Bussissa käyttäjä voi jatkaa KaupunkiAppiksen käyttöä tutkimalla vaikkapa paikallisten yritysten etuja ja valita sieltä itselleen sopivan, jonka käydä hyödyntämässä esimerkiksi edun tarjoavassa ravintolassa kaupungin keskustassa
 3. Tapahtumat ja kulttuuri: Käytyään ravintolassa hyödyntämässä KaupunkiAppiksesta löytyvän etukupongin käyttäjä voi seuraavaksi etsiä kiinnostavaa aktiviteettia Tapahtumakalenterista

Yhdellä hyvin toimivalla mobiilisovelluksella voidaan siis houkutella ja sitouttaa asukkaita ja turisteja hyödyntämään sekä kaupungin että paikallisten yritysten palveluita. Näin kaupungin ja paikallisten yritysten vetovoimaisuus kasvaa, kun palvelut ja yritykset ovat käyttäjän käden ulottuvilla. Lähes jokaisen taskusta löytyvään puhelimeen kaupunki voisi tarjota toimivalla mobiilisovelluksella asukkaille ja turisteille mukavasti lisäarvoa kaupungissa asumisesta tai vierailusta.

Osallistaminen sitouttaa käyttäjiä ja tuo kaupungille hyötyjä

KaupunkiAppiksesta löytyy osallistamisen toiminnallisuus, jolla kaupungin tai kunnan asukkaat voidaan aktivoida vaikuttamaan muun muassa asukkaita koskeviin päätöksiin tai elin- ja vetovoimaan liittyviin kysymksiin. Osallistamisen kyselyt ja avoin, haluttaessa sijaintiin sidottu palaute antaa arvokasta tietoa kaupungille ja sen päättäjille. Lisäksi asukkaille tarjottu mahdollisuus vaikuttaa kaupunkia koskeviin asioihin helppokäyttöisen sovelluksen kautta sitouttaa heitä käyttämään sovellusta nyt ja tulevaisuudessa. Osallistamisen toiminnallisuus sisältää:

 • kyselyt
 • palaute
 • vikailmoitukset

Lue Ite Wikin 19.6.2019 julkaisemasta artikkelista, miten Geniemin toimitusjohtaja Tuomas Kumpula kommentoi KaupunkiAppiksen mahdollisuuksista helpottaa kaupunkilaisten osallistamista päätöksentekoon.

Synergiasta hyötyä kaikille kaupungeille ja kunnille

KaupunkiAppis-sovellusalustan kehitystyö on jatkunut aktiivisena nimenomaan Tampereen kaupungin kanssa ja olemme yhdessä sopineet, että yhteisestä kehityksestä on ja tulee olemaan hyötyä kaikille mukana oleville kaupungeille ja kunnille. Jo tehdyistä asioista ei siis tarvitse maksaa uudestaan, mutta mahdollisia kaupunkikohtaisia räätälöintejä on mahdollista suunnitella ja toteuttaa erikseen.

Kaupunkikohtaisia räätälöintejä voivat olla:

 • kaupunkikohtainen brändäys
 • mahdolliset uudet integraatiot
 • kokonaan uudet toiminnallisuudet, joihin yksittäisellä kaupungilla on tarvetta

Toukokuussa 2021 julkaistava Joensuun sovellus tuo synergiahyötyjä myös Tampereen suuntaan. Joensuu on selkeä tahtotila kehittää sovellusalustaa osaltaan, josta saadaan yhteiskehittämisen hyötyjä parhaimmillaan.

Sovellusalustan tekninen rakenne ja sen tuomat hyödyt

Sovellusalustan tekninen rakenne on alusta asti kehitetty mahdollisimman modulaariseksi, jotta kaikkia toiminnallisuuksia ei tarvitse kerralla ottaa käyttöön, jos näin ei haluta. Modulaarisuus tekee myös sovelluksen laajentamisesta erittäin kustannustehokasta.

Mitä KaupunkiAppikseen on tulossa?

KaupunkiAppiksen kehitys ei pysähdy, vaan se kiihtyy entisestään, mitä enemmän kaupunkeja ja kuntia saadaan mukaan. Sovellukseen on tulossa muun muassa seuraavat toiminnallisuudet:

 • Asukas- ja matkailijaprofiilien sisältöjen eriyttäminen
 • Liikkumisosion uudistus
 • Hiilijalanjälkilaskuri (uudistettu versio)
 • Kirjautuminen

Syksyllä 2021 KaupunkiAppikseen tullaan julkaisemaan kirjautumisen toiminnallisuus, joka mahdollistaa rekisteröitymistä vaativat toiminnallisuudet, kuten vaikkapa joukkoliikenteen lippujen maksamisen.

Matkailijoille pyritään tarjoamaan entistä räätälöidympi ja helppokäyttöisempi käyttökokemus vierailun aikana. Se toteutetaan myös tulevana syksynä asukas- ja matkailijaprofiilien sisältöjen eriyttämisellä. Bussien aikataulu- ja reittihaku kokee ison uudistuksen alkaen kesästä 2021. Sillä iikkumisosioon tuodaan vaiheittain muun muassa Tampereen uuden ratikan reitti- ja aikataulutiedot, kaupunkipyörät ja kaupungin pysäköintialueiden maksuvyöhykkeet.

T-Median toteuttamassa tutkimuksessa Tampereen kaupunki valittiin vuoden 2020 vetovoimaisimmaksi kaupungiksi Suomessa. Lue artikkelistamme, miten Tampere hyödyntää KaupunkiAppista vetovoimaisuuden edistämisessä.

Kiinnostuitko KaupunkiAppiksesta? Ota yhteyttä ja pyydä esittely!

Pinterest
Hion Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Hion Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Node.js
React Native

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

kaupunkiappis
Kuntahankinnat
Yhteiskehittäminen

Siirry yrityksen profiiliin Hion Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hion Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Hion Digital - Muita referenssejä

Hion Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia