KATATIB - Tuutorointia mobiilisti

KATATIB on mobiilisovellus, joka yhdistää opettajat ja oppilaat, jotka etsivät tukiopettajaa valittuihin aineisiin kuten kieliin ja koraanin opiskeluun. Sovellus antaa opettajille mahdollisuuden lisätä profiilinsa palveluun ja valita mitä aineita he ovat päteviä opettamaan Saudi-Arabian koulujen yleisen opetussuunnitelman mukaisesti. Oppilaat voivat helposti löytää ja varata yksityistunteja esimerkiksi valmistautuessaan kokeisiin.

Sovelluksen nimi tulee vanhasta arabian kielisestä sanasta “katatib” (yksikkömuoto “kuttab”), joka tarkoittaa paikkoja, joissa lapsia opetettiin ennen vanhaan. Toistaiseksi KATATIB on saatavilla Saudi-Arabian markkinoilla, mutta palvelua on myöhemmin tarkoitus laajentaa kattamaan myös naapurimaat Lähi-Idässä.

Saudi-Arabiassa käytetään kolmanneksi eniten älypuhelimia maailmassa; melkein 75 prosenttia väestöstä käyttää älylaitteita. Tämän johdosta oli alusta asti selvää, että KATATIB toteutetaan mobiilisovelluksena eikä verkkopalveluna.

Palvelun kehittäminen aloitettiin alkukesästä 2017. Jo pian ensimmäisten asiakkaan kanssa pidettyjen suunnittelupalaverien jälkeen sovelluksen tekniseksi toteutusratkaisuksi valikoitui React Native. Sen avulla sovelluksesta saatiin tuotettua hyvin nopeasti prototyyppiversio ja yhtenäisen koodipohjan avulla sovelluskehitys sekä iOS- että Android-alustoille nopeutui huomattavasti.

Kehitysprojektin edetessä huomasimme pian, että mobiilisovelluksen käytettävyys ja käyttäjäkokemus paranisivat huomattavasti, jos toiminnot oppilaille ja opettajille jaettaisiin kahteen erilliseen sovellukseen. Tämä vähensi käyttäjäliittymän monimutkaisuutta ja mahdollisti keskittymisen pääasiallisiin käyttäjätarinoihin molemmille ryhmille erikseen.

Omassa sovelluksessaan opettajat voivat rekisteröidä profiilin palveluun ja valita mitä aineita he ovat päteviä opettamaan. KATATIB tarkastaa jokaisen rekisteröityneen opettajan profiilin varmistaakseen, että heidän tutkintonsa ja pätevyytensä vastaavat aineita, joita he haluavat opettaa. Oppilaat voivat sitten etsiä ja varata oppitunteja näiltä opettajilta omalla sovelluksellaan.

Suosittelija:

Vertailin useita vaihtoehtoja ja valitsin IWA:n heidän kokemuksensa ja tietotaitonsa takia. Heidän tekemänsä sovellus haluttiin ostaa meiltä jo soft launch-vaiheessa, mikä kertoo IWA:n toimittaman ratkaisun laadusta. Tiimi oli täsmällinen, avulias ja mukautuva tarvittujen muutosten suhteen.

Rayyan Alaql

Referenssi KATATIB - Tuutorointia mobiilisti
Tilaaja: KATATIB
Ajankohta:2017
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Android
iOS
Koulutusala
Konsultointi
Toteutustyö
digitaalinen koulutus kaksisuuntaiset markkinapaikat
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa