Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Kasvu muuttaa kaiken | Case Niemi

ReferenssiNiemi Palvelut Oy on muuttopalveluihin ja tapahtumalogistiikkaan erikoistunut perheyritys, jonka budjetoitu liikevaihto vuodelle 2012 on 30 miljoonaa euroa. Niemen palveluksessa on noin 500 muuttoalan ammattilaista. Niemi on alansa markkinajohtaja.

Niemi Palvelun haasteena olivat nopean kasvun tuomat kasvukivut. Yritys kasvoi 2000-luvulla muutaman miljoonan liikevaihtoa tekevästä 26 miljoonan yritykseksi ja tietojärjestelmä laajeni 15 käytäjästä lähes 80 käytäjän järjestelmäksi.

Vanha järjestelmämme kävi hankalaksi ja tieto oli hajaantunut moneen paikkaan. Tietoja käsiteltiin manuaalisesti ja niitä piti syöttää eri kohtiin. Oli monenlaisia Exceleitä ja ajojärjestelyt tehtiin puhtaasti ruutuvihkomenetelmällä. Ongelma oli myös se, että tilaukset tehtiin järjestelmään viime tingassa, mikä puolestaan heikensi ennustettavuutta, muistelee Niemen projektipäällikkö Jussi Hytönen.

Lisähaasteen toi se, että Niemi kehitti itse vanhaa järjestelmää, jolloin kehityskustannukset ja ideat jäivät puhtaasti kannettavaksemme, Hytönen jatkaa.

Oli monenlaisia Exceleitä ja ajojärjestelyt tehtiin puhtaasti ruutuvihko-menetelmällä.
- Jussi Hytönen, projektipäällikkö, Niemi


Kriteerit

Niemi halusi toiminnanohjausjärjestelmäksi laajalti käytössä olevan ratkaisun, jonka kehitysvastuu on oman organisaation ulkopuolella.

Tarjouskilpailussa keskityimme kokonaisratkaisun tarjoajiin. eCraft päätyi tarjouskilpailuun mustana hevosena, mutta erottui heti alusta alkaen edukseen innovatiivisella tavalla lähestyä ja toteuttaa toiminnanohjausjärjestelmiä, kertoo Hytönen.

eCraft esitteli ratkaisunsa helposti havainnollisessa muodossa rajapintasovellusten avulla ja heidän näkemyksensä käytettävyyteen sopi meidän ajatuksiimme, Hytönen sanoo. Yhtenä tavoitteenamme oli saada myyjät käyttämään järjestelmää itsenäisesti ilman, että myyntiassistentit syöttävät tietoja sinne heidän puolestaan, jatkaa Hytönen.

Lisäksi järjestelmän mahdollistama resurssitarpeen ennustettavuus eli kuinka monta muuttajaa ja muuttoautoa milläkin paikkakunnalla kuun vaihteessa tarvitaan, oli erittäin tärkeä tekijä, Hytönen sanoo.

Ratkaisu


Niemi valitsi ratkaisuksi Microsoft Dynamics NAVin. eCraft rakensi NAVin päälle Smart App -ratkaisun, mikä teki järjestelmästä helpon ja käytettävämmän.

Koska järjestelmämme oli sen verran vanha ja alkeellinen, laitoimme lähes kaiken uusiksi. Uuteen toiminnanohjausjärjestelmään saimme mukaan ERPin, palkka- ja pankkiasiat, henkilöstöhallinnon ja rekrytoinnin, Hytönen sanoo.

Pääsimme ratkaisun kanssa tavoitteisiimme eli myyjät syöttävät nykyään tiedot vain yhteen paikkaa. Pystymme myös ennakoimaan ja varautumaan sesonkeihin ja resurssitarpeisiin, sillä visuaalisen järjestelmän kautta kokonaiskuva on helppo ja nopea hahmottaa, jatkaa Hytönen.

Lisäksi olemme pystyneet tasoittamaan järjestelmän avulla tilauskantaa tasaisemmaksi koko kuun ajalle, mikä on liiketoiminnan kannalta erittäin merkittävää.

Uusi järjestelmä mullisti ajojärjestelyn työskentelyn. Vanha suunnitteluvihko lensi roskapöntöön ja nykyään suunnittelu olisi mahdollista tehdä vaikka etänä kotoa. Myös henkilöiden töihinkutsu on automatisoitunut tekstiviestipalvelun avulla, havainnollistaa Hytönen.

Uuden toiminnanohjausjärjestelmän ansiosta Niemen myyntiprosessi tehostui.

Otimme aikaa ja uuden järjestelmämme myötä myyjien tietojen syöttämiseen käytetty aika lähes puolittui II minuutista kuuteen, summaa Hytönen.


Hyödyt


  • Liiketoiminnan kilpailukyvyn tehostaminen
  • Resurssitarpeen ennakoiminen
  • Uusien liiketoimintamallien löytyminen
  • Myyntiprosessin nopeutuminen


Pystymme ennakoimaan ja varautumaan sesonkeihin ja resurssitarpeisiin.
- Jussi Hytönen, projektipäällikkö, Niemi

Pinterest
Referenssin infoboxi
eCraft Oy Ab

Tiedot

Tilaaja: Niemi
Ajankohta: 2010 -

Lisätietoja

Yritysprofiili eCraft kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

Microsoft Dynamics NAV
app

Siirry yrityksen profiiliin eCraft kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

eCraft - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

eCraft - Muita referenssejä

eCraft - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ympäristöystävällisiä innovaatioita – esittelyssä 6 suomalaista kestävän kehityksen startupia
Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia