logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Kasvavan liiketoiminnan haasteet

BloggausSuomalaiset ohjelmistoyhtiöt tekevät vahvaa kehitystyötä ja hienoja innovaatioita. Maailmalla menestyviä yhtiötä on ilo seurata. Hyviä esimerkkejä ovat mm. Supercell, M-Files tai kotimarkkinoilla hieman tuntemattomampi, mutta maailmalla menestynyt Tekla.

Hyvällä tuotteistuksella, markkinoinnilla ja aktiivisella otteella myyntiin, suomalaisilla ratkaisuilla on sijansa kansainvälisillä markkinoilla. Suomen kansantalous saa ainakin ohjelmistoalalta oman buustinsa ja konkreettisia työkaluja tuottavuusloikan tekemiseen. Ohjelmistoyrittäjät ry:n yhdessä Teknologiateollisuus ry:n kanssa tekemän selvityksen mukaan suomalainen ohjelmisto- ja IT-palveluala kasvoi 20,6 % vuonna 2014. Kasvu oli pitkälti pienten ja keskisuurten sekä peliyritysten ansiota. Uutisointien perusteella ei ole vaikea uskoa, että kasvu on jatkunut edelleen yhtä vahvana taloustilanteesta huolimatta.

Ohjelmistoyhtiöillä, niin kuin muidenkin toimialojen kasvuyhtiöillä on haasteita, jotka ratkomatta tai liian vähälle huomiolle jäädessään saattavat pahimmillaan katkaista hyvin alkaneen lennon. Kasvun rahoitus, markkinointi ja myyntiosaaminen sekä sopivan henkilöstön löytäminen ovat käytännön päivittäisjohtamisen haasteita kasvuyhtiöissä.

Kaiken taustalla pitää olla myös monipuolinen ja skaalautuva ohjausjärjestelmä – kuten NetSuite. Sen avulla ohjelmistoyritys pystyy ketterästi hoitamaan liiketoimintaspesifiset tarpeet kuten projektien hyvän hallinnan ja resurssointityökalut. NetSuite tarjoaa ohjelmistoliiketoiminnan myyntiä sekä muita tuottomalleja palvelevat ominaisuudet kuten lisenssien hallinnan, versioinnin ja niihin liittyvien maksujen hallinnan. NetSuite tarjoaa myös työkalut digitaalisen liiketoiminnan helppoon käyttöönottoon tuotteiden jakelussa. Samalla se tarjoaa mahdollisuuden eri liiketoimintaprosessien automatisointiin, joka helpottaa ohjelmistoyrityksen työtaakkaa. Taloushallintojärjestelmänä se kerää reaaliaikaista tietoa yrityksen toiminnan tilasta ja raportoi tärkeistä mittareista kunkin käyttäjän roolin mukaisesti suoraan työpöydällä. Täysin integroitu CRM tarjoaa ketterän 360 asteen näkymän nykyasiakkaisiin helpottaen lisämyyntiä. Myyntijohdon työkalut auttavat ohjaamaan myyntiä ja sen resursseja oikeaan suuntaan.

Vaikka ohjelmistoyhtiöllä on omaa osaamista työkalujen suhteen, sen on syytä kohdentaa resurssinsa ydinliiketoimintaansa – lisäarvon tuottamiseen omille asiakkailleen. Staria Oyj on erikoistunut palvelemaan kasvuyhtiöitä monella tapaa. Me tarjoamme talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita, jotta yritys voi käyttää kaikki omat resurssinsa ydinliiketoiminnan tekemiseen ja kehittämiseen. Asiantuntijavuokrauksemme palvelee kasvun eri vaiheissa tuottamalla joustavaa resursointia ja tarvittavaa kompetenssia yrityksen käyttöön. Starian kansainväliset palkka- ja HR -palvelut tekevät etabloitumisen helpommaksi kun kasvuyritys haluaa toimia itse paikallisilla markkinoilla ympäri maailman.

Avainasemassa on ketteryys, skaalautuvuus sekä kansainvälistymisen valmiudet. Valitsemalla oikeat työkalut sekä asiantuntijapalvelut ohjelmistoyrityksen liiketoiminnan hallintaan vältytään tilanteilla, joissa väärä valinta tukahduttaa yrityksen kasvun tai syö kohtuuttomasti resursseja. Oikealla työkalulla annetaan myös yritysjohdolle, rahoittajilla ja omistajille oikeaa, reaaliaikaista ja läpinäkyvää liiketoimintatietoa.

Lisätietoa Staria Oyjn ratkaisuista ja palveluista saat kotisivuiltamme www.staria.fi

Voit myös tutustua NetSuiten ketteryyteen Youtubessa ohjelmistotoimialan yrityksille suunnatussa esittelyssä.

Pinterest
Staria Oyj

Lisätietoja

Staria Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Projektinhallinta
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Telekommunikaatio

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Staria Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Siirry Staria Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä
Vauhdikas video: S-Pankin pääekonomisti lukee talouden nuotit Marcus Grönholmin ralliauton kyydissä
Koneoppiminen voi auttaa ilmastonmuutoksen torjunnassa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia