Kansallinen palveluarkkitehtuuri luo Suomeen yhteentoimivan digitaalisten palvelujen infrastruktuurin

Kansallinen palveluarkkitehtuuri (KaPA) muodostaa digitaalisen Suomen ytimen. Yhteinen intrastruktuuri tulevaisuuden palveluiden käyttöön rakennetaan vuosien 2015–2018 aikana. Ohjelman neljässä hankkeessa toteutetaan tiedonsiirtokanavana toimiva palveluväylä, uusi tunnistamisen ratkaisu, roolien ja valtuutusten hallinnan palvelu, palvelutietovaranto sekä useita palvelunäkymiä kansalaisille, virkamiehille ja yrittäjille. KaPA:n ydinosia rakentaa Väestörekisterikeskus Valtiovarainministeriön ohjauksessa. 


Palveluarkkitehtuurin avulla voidaan tuottaa organisaatiorajoja ylittäviä sähköisiä palveluita, joista voidaan KaPA-tukipalveluita hyödyntäen tehdä aiempaa helppokäyttöisempiä, helpommin löydettäviä ja tehokkaampia. Palveluilla parannetaan tietojen yhteiskäyttöä ja järjestelmien yhteentoimivuutta. Kansalaisen näkökulmasta sähköinen asiointi hoituu helposti ja tehokkaasti yhdellä kirjautumisella yhdestä osoitteesta.

Olemme innoissamme rakentamassa tulevaisuutta Väestörekisterikeskuksen apuna. Gofore on ollut tuomassa X-Road-teknologiaa Virosta ja toteuttamassa palvelunäkymiä, Suomi.fi-tunnistamista sekä Asiointivaltuudet-palvelua. Kaikki kehittäminen on tehty lähellä asiakasta, ketterästi, uusimpia teknologioita hyödyntäen ja aikataulussa pysyen. KaPA-ohjelma ja sen eri hankkeet tulevat olemaan sekä teknisesti että konseptuaalisesti suuri suomalainen menestystarina.

Suosittelija:

KaPA:n palveluja rakennetaan käyttäjäkeskeisten periaatteiden mukaisesti. Goforen asiantuntijat ovat mukana kaikkien neljän hankkeen ketterissä kehitystiimeissä. Asiantuntijoiden osaaminen on korkeatasoista ja yhteistyö Goforen kanssa on toiminut hyvin.

Janne Viskari, Väestörekisterikeskus

Referenssi Kansallinen palveluarkkitehtuuri luo Suomeen yhteentoimivan digitaalisten palvelujen infrastruktuurin
Tilaaja: Väestörekisterikeskus
Toimittajan yhteyshenkilö:
Mikko Kolehmainen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tietohallinto
Arkkitehtuuri
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Julkishallinto
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa