Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kaikki siirtyy mobiiliin – Ovatko organisaatiosi päätelaitteet valmiudessa?

BloggausMobiilipäätelaitteista, kuten puhelimista, on tullut työntekijöille lähes yhtä tärkeitä kuin kannettavista tietokoneista. Kannettavia ei juuri enää hankita omaan omistukseen. Huolettomat hankintamallit helpottaisivat organisaation arkea myös mobiilipäätelaitteiden hankinnassa.

”Mobiilipäätelaite on nykyään jotain ihan muuta kuin pelkkä puhelin – se on olennainen osa meidän jokaisen henkilökohtaista työtä. Älypuhelimet ovat osittain korvanneet tietokoneet työvälineenä”, Telian tytäryhtiön Data-Infon Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Sulin sanoo. ”Mobiilipäätelaitteita voidaan nykyään pitää kriittisenä tekijänä, kun ajatellaan työntekijöiden kokemusta saumattomasta ja joustavasta työstä, jota tehdään ajasta ja paikasta riippumatta. Laitteiden ja niillä pyörivien sovellusten tulee yksinkertaisesti toimia ja mahdollistaa työn tekeminen jouhevasti.”

Mobiilipäätelaitteiden haasteet ovat samanlaisia kuin kannettavissa tietokoneissa: palveluiden tulee toimia, tiedon pitää siirtyä ja tietoturvan on oltava kunnossa. Kun palveluita kehitetään, vaatimukset kasvavat. Vanha päätelaite ei toimi kunnolla, liittymän nopeus ei enää riitä ja budjetti ei mahdollista uusien laitteiden ostamista. Kuulostaako tutulta? Ennustettavuus paranee, kun päätelaitteet hankitaan palveluna – laite voidaan päivittää tarpeen mukaan eikä silloin, kun budjetti sallii.

Sovellukset siirtyvät mobiiliin

Yritykset ja organisaatiot siirtävät kiihtyvällä tahdilla sovelluksia mobiiliin, jossa niitä käytetään pilvipalveluina. Esimerkiksi taloushallintoon liittyvät hyväksynnät sujuvoittavat ja nopeuttavat prosesseja, kun ne tehdään mobiilipäätelaitteella. Myös toimiston ulkopuolella tapahtuvaan työhön liittyvät, erilaisten järjestelmien edellyttämät kirjaukset hoituvat kätevästi työn lomassa eivätkä edellytä käyntiä toimistolla. Henkilöstötyytyväisyys kasvaa, kulut laskevat ja ympäristö kiittää. Mobiiliin siirrettyjen prosessien takaisinmaksuaika lasketaan usein kuukausissa.

Mobiilipäätelaitteille siirtyy kasvavassa määrin kriittisiä asioita ja niillä käsitellään yksityisyyden suojan piiriin liittyvää tietoa. Se tarkoittaa samalla sitä, että päätelaitteeseen ja tietoturvaan kohdistuvat vaatimukset kasvavat. Päätelaitteen tulee tukea kaikkea tekemistä ja sen tulee olla esimerkiksi etänä lukittavissa ja tyhjennettävissä. Sovelluksista ja päätelaitteista onkin tullut kiinteä osa organisaation ICT-ympäristöä.

Laitteen koko elinkaari yhdessä, helposti hallittavassa palvelupaketissa


Laitteiden hankintapäätökset ja -mallit eivät ole nykypäivänä yhdentekeviä.

”Ottaen huomioon, miten isoon rooliin mobiilipäätelaitteet ovat henkilökohtaisessa työssä nousseet, merkitystä on myös sillä, miten ja keneltä näitä laitteita hankitaan”, Sulin toteaa. ”Laitteiden hankkiminen palveluna tekee laitekannan uudistamisesta huomattavasti helpompaa, kun ei esimerkiksi tarvitse huolehtia vanhojen laitteiden kierrättämisestä tai myymisestä.”

Mobiilipäätelaitteiden hankkiminen kuukausimaksullisena palveluna on huomattavan helppoa vanhakantaisiin hankintamalleihin nähden. Sen lisäksi, että laitekantaan aiemmin sidottu pääoma vapautuu tuottavampaan käyttöön, organisaatio saa yhdessä paketissa laitteille vakuutuksen, laiterekisterin, tietoturvallisen kierrätyksen, huoltopalvelun sekä lainalaitteen huollon ajaksi. Tämä vapauttaa myös henkilökunnan työaikaa tuottavampiin tehtäviin. Käyttövarmuus lisääntyy vakuutus- ja huoltopalvelun ansiosta. Toisaalta laitekanta pysyy ajan tasalla, kun uusia laitteita voidaan hankkia tarpeen ja tilanteen mukaan eikä budjetin salliessa.

”Telian tarjoama DaaS-palvelu (Device-as-a-Service) on itse asiassa ainutlaatuinen, vastaavanlaista palvelua ei ole muilla tarjota. Palvelu ulottuu myös Suomen rajojen ulkopuolelle, esimerkiksi laitevaihdot ovat käytössä kansainvälisesti. Palvelulaitteiden lisäksi Telialta saa apua ja tukea myös, kun prosesseja ollaan siirtämässä mobiilipäätelaitteille”, Sulin kertoo.

”Asiakkaidemme henkilöstön tyytyväisyys on meille tärkeää, ja niinpä yksi palvelumalleistamme on sellainen, jossa työntekijä voi valita haluamansa päätelaitteen. Mikäli laitteen hinta on organisaation määrittelemää rajaa suurempi, maksaa työntekijä itse erotuksen. Kaikki hyötyvät – työntekijä saa tehdä töitä juuri hänelle sopivalla päätelaitteella, ja toisaalta organisaation kulut pysyvät kurissa.”

Pinterest
Telia logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Telia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

It-omaisuuden hallinta

Tarjonnan tyyppi

Laitteet

Omat tagit

Laitehallinta
laitemyynti
laitehuolto
Mobiililaitehallinta
Mobiililaitteiden tiedonhävitys
Tarvikkeet
Telia
päätelaitteet
mobiililaitteet
kannettavat tietokoneet
mobiilipäätelaitteet
matkapuhelimet

Siirry yrityksen profiiliin Telia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia