Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kaikki hankinnat yhdellä ja samalla SaaS-palvelulla

ReferenssiHelen on Helsingin kaupungin omistama energia-alan suuryhtiö, joka tuottaa ja myy sähköä 400 000 suomalaiselle. Tuotevalikoimaan kuuluu myös kaukolämpö ja -jäähdytys sekä energianjakelu. Koko konsernissa työskentelee yli 1300 ihmistä ja liikevaihto oli 746 miljoonaa euroa vuona 2015.


Tavoite: Yksi ratkaisu koko konsernin hankintoihin

Helen-konserniin kuuluu emoyhtiö Helen Oy:n lisäksi neljä muuta tytäryhtiötä: Oy Mankala Ab, Helen Sähköverkko Oy, Helsingin Energiatunnelit Oy ja Suomen
Energia-Urakointi Oy. Toimittajien hankintatilausten volyymi on noin 25 000 kappaletta vuodessa, joista suuri osa koskee laitteiden kunnossapitoa. Joka vuosi käsitellään noin 60 000 ostolaskua. Helen otti tavoitteeksi hankintaja laskujenkäsittelyjärjestelmien
päivityksen nykyaikaan. Toimintojen yksinkertaistamiseksi hankinnat haluttiin toteuttaa yhdellä ja samalla alustalla. Tätä varten perustettiin HAOS-projekti, jossa uudelle järjestelmälle asetettiin selkeät vaatimukset mm. tietoturvallisuuden osalta.
Tarjouskilpailun jälkeen keväällä 2015 voittajaksi valittiin Basware P2P -ratkaisu. Samalla Helen siirtyi lisenssiohjelmistosta pilveen ja SaaS-aikaan.

Ratkaisu: Pilvipohjainen palvelu vapauttaa konesaleista ja kiinteistä työpisteistä

Basware P2P -pilviratkaisu ei vaadi Heleniltä raskaita konesaleja. Ohjelmistoa voi käyttää millä tahansa päätelaitteella, pelkkä verkkoyhteys riittää. Laskujen hyväksyminen onnistuu myös mobiilisti kännykällä.

Uuden järjestelmän ensimmäiset osat otettiin käyttöön huhtikuussa 2016. Viimeisimpänä konsernissa on saatu käyttöön P2P:n analytiikkatyökalu, joka on
lyhyessä ajassa osoittautunut erittäin hyödylliseksi sovellukseksi. Helenin ostolaskujen määrästä komeat 98 prosenttia kulkee jo verkossa, mutta automaatioaste on vielä noin 20 prosenttia. Tavoitteena on vähentää laskujen manuaalista käsittelyä edelleen, vaikka poikkeuksia hallitaan jatkossakin ihmisvoimin.

Näin me sen teimme: Pitkäjänteisyydellä voittoon

Ostolaskujen hallinta on sujunut Helenissä ongelmitta, ja mobiilisovelluksen potentiaali
on myös havaittu. Uuden järjestelmän käyttöönotto on kuitenkin vaatinut kärsivällisyyttä
ja toiminnallisuuksien muokkausta.


Suosittelija:

“Hankintatilausten ja ostolaskujen sisällyttäminen yhteen ja samaan alustaan tuo tehokkuutta ja synergiaetuja. Jonkin verran päänvaivaa on ollut tilausten ja laskujen hallintaan käytetyn portaalin kanssa, arvostamme kuitenkin Baswaren panostusta tuotekehitykseen ja odotamme, että haaste saadaan ratkaistua."

Markku Vettenranta, Helen Oy:n hankintapäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Basware Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Helen Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Basware kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Taloushallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Dokumenttien hallinta
Maksaminen
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

Basware P2P
Financial Performance Management
e-Invoice for Receiving

Siirry yrityksen profiiliin Basware kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Basware - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Basware - Muita referenssejä

Basware - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia