Kaikki hankinnat yhdellä ja samalla SaaS-palvelulla

Helen on Helsingin kaupungin omistama energia-alan suuryhtiö, joka tuottaa ja myy sähköä 400 000 suomalaiselle. Tuotevalikoimaan kuuluu myös kaukolämpö ja -jäähdytys sekä energianjakelu. Koko konsernissa työskentelee yli 1300 ihmistä ja liikevaihto oli 746 miljoonaa euroa vuona 2015.


Tavoite: Yksi ratkaisu koko konsernin hankintoihin

Helen-konserniin kuuluu emoyhtiö Helen Oy:n lisäksi neljä muuta tytäryhtiötä: Oy Mankala Ab, Helen Sähköverkko Oy, Helsingin Energiatunnelit Oy ja Suomen
Energia-Urakointi Oy. Toimittajien hankintatilausten volyymi on noin 25 000 kappaletta vuodessa, joista suuri osa koskee laitteiden kunnossapitoa. Joka vuosi käsitellään noin 60 000 ostolaskua. Helen otti tavoitteeksi hankintaja laskujenkäsittelyjärjestelmien
päivityksen nykyaikaan. Toimintojen yksinkertaistamiseksi hankinnat haluttiin toteuttaa yhdellä ja samalla alustalla. Tätä varten perustettiin HAOS-projekti, jossa uudelle järjestelmälle asetettiin selkeät vaatimukset mm. tietoturvallisuuden osalta.
Tarjouskilpailun jälkeen keväällä 2015 voittajaksi valittiin Basware P2P -ratkaisu.  Samalla Helen siirtyi lisenssiohjelmistosta pilveen ja SaaS-aikaan.

Ratkaisu: Pilvipohjainen palvelu vapauttaa konesaleista ja kiinteistä työpisteistä

Basware P2P -pilviratkaisu ei vaadi Heleniltä raskaita konesaleja. Ohjelmistoa voi käyttää millä tahansa päätelaitteella, pelkkä verkkoyhteys riittää. Laskujen hyväksyminen onnistuu myös mobiilisti kännykällä. 

Uuden järjestelmän ensimmäiset osat otettiin käyttöön huhtikuussa 2016. Viimeisimpänä konsernissa on saatu käyttöön P2P:n analytiikkatyökalu, joka on
lyhyessä ajassa osoittautunut erittäin hyödylliseksi sovellukseksi. Helenin ostolaskujen määrästä komeat 98 prosenttia kulkee jo verkossa, mutta automaatioaste on vielä noin 20 prosenttia. Tavoitteena on vähentää laskujen manuaalista käsittelyä edelleen, vaikka poikkeuksia hallitaan jatkossakin ihmisvoimin. 

Näin me sen teimme: Pitkäjänteisyydellä voittoon 

Ostolaskujen hallinta on sujunut Helenissä ongelmitta, ja mobiilisovelluksen potentiaali
on myös havaittu. Uuden järjestelmän käyttöönotto on kuitenkin vaatinut kärsivällisyyttä
ja toiminnallisuuksien muokkausta. 


Suosittelija:

“Hankintatilausten ja ostolaskujen sisällyttäminen yhteen ja samaan alustaan tuo tehokkuutta ja synergiaetuja. Jonkin verran päänvaivaa on ollut tilausten ja laskujen hallintaan käytetyn portaalin kanssa, arvostamme kuitenkin Baswaren panostusta tuotekehitykseen ja odotamme, että haaste saadaan ratkaistua."

Markku Vettenranta, Helen Oy:n hankintapäällikkö

Referenssi Kaikki hankinnat yhdellä ja samalla SaaS-palvelulla
Tilaaja: Helen Oy
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Hankinta
Taloushallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Analytiikka
Dokumenttien hallinta
Maksaminen
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva
Raaka-aineet ja energia
Toteutustyö
Basware P2P Financial Performance Management e-Invoice for Receiving
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa