Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kadonneen komponentin metsästys

ReferenssiJotta tuotantolinja toimisi tehokkaasti, on äärimmäisen tärkeää, että oikea komponentti on saatavilla juuri oikeaan aikaan. Mikäli komponentti syystä tai toisesta puuttuu, se on kyettävä paikantamaan nopeasti. 

VEO, joka tuottaa energiateollisuudelle automaatio- ja sähköistysratkaisuja Vaasan tehtaalla, huomasi, että heidän on parannettava prosessejaan. Linjastolla työskentelevillä asentajilla oli käytössään ainoastaan paperille tulostetut komponenttilistat. Jos komponentti oli kateissa tai viallinen, asentajan oli kyseltävä komponentin perään, mikä vei turhaan hänen työaikaansa.

Helppokäyttöiselle tuotantotyökalulle oli selkeä tarve ja VEO tiesi keneen olla yhteydessä.  

Lopputulos 

Koska tehtaan työntekijät käyttävät jo Android puhelimia työtuntiensa kirjaamiseen, Gambit totesi nopeasti, että ratkaisu ongelmaan löytyy natiivi Android sovelluksesta. Näin pystyttäisiin hyödyntämään myös jo olemassa olevia käyttäjätunnuksia ja tekemään työkalusta samanaikaisesti entistä käyttäjäystävällisemmän. 

VEO Mobile sovellus on yhteydessä VEO:n ERP:in ja näyttää kirjautuneelle käyttäjälle automaattisesti työn alla olevat tuotteet sekä niihin tarvittavien komponenttien tilan. Lisäksi on nähtävissä komponenttien ja tuotteiden väliset hierarkkiset suhteet, jotta kaikki ymmärtävät jokaisen pienen komponentin merkityksen isommassa kokonaisuudessa. Turvallisuussyistä sovellus toimii ainoastaan VEO:n tietoverkossa.  

”Gambit ymmärsi nopeasti mitä tarvitsemme ja onnistuivat luomaan sovelluksen, joka tekee juuri sen, mitä sen kuuluukin. Tuotannon sujuvuuden parantuminen oli nähtävissä heti sovelluksen julkaisun jälkeen. Sen sijaan, että asentaja juoksisi ympäri tehdasta etsiessään tarvittavia komponentteja, hän voi vaivattomasti tarkistaa puhelimellaan niiden tilan ja sijainnin. Arvioimme, että saavutetun ajansäästön vuoksi sovellus on maksanut itsensä takaisin jo neljässä kuukaudessa.” Juha Saranpää, tuotantojohtaja, VEO 

Miksi ainutlaatuinen 

Aikataulu oli erittäin tiukka, sillä sovellus tilattiin huhtikuussa 2018 ja ensimmäisen versio oli saatava käyttöön jo kahden kuukauden kuluttua. Kiitos sujuvan yhteistyön VEO:n kanssa, olemassa olevien IT järjestelmien sekä Gambitin rapid prototype konseptin, sovellus valmistui ja otettiin käyttöön ajallaan. 

Rapid prototypen avulla Gambit kykeni tarkalleen näyttämään VEO:lle suunnitteilla olevan sovelluksen ulkoasun ja toiminnallisuudet – ennen itse ohjelmoinnin aloittamista. VEO pystyi prototyypin avulla varmistamaan, että Gambit oli tulkinnut heidän toiveensa oikein. Mahdolliset virheet ja väärinymmärrykset pystyttiin näin karsimaan pois heti projektin alkumetreillä.  

Hyöty 

VEO Mobile sovelluksen avulla jokainen työntekijä voi tarkistaa minkä tahansa komponentin sijainnin nopeasti ja helposti. Jokainen tuotteessa tarvittava komponentti ja sen reaaliaikainen tila listataan. Jos komponentti ei ole saatavilla, sovellus näyttää arvioidun saapumisajan, ja auttaa näin käyttäjää paremmin suunnittelemaan tulevat työt. Lisäksi käyttäjä voi pyytää komponenttia, jos sitä tarvitaankin etuajassa, mikä myös edesauttaa tuotannon sujuvuuden optimointia. 

Pinterest
Referenssin infoboxi
Oy Gambit Labs Ab logo

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili Oy Gambit Labs kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys

Siirry yrityksen profiiliin Oy Gambit Labs kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Oy Gambit Labs - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Oy Gambit Labs - Muita referenssejä

Oy Gambit Labs - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia