Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kaaviotyökalut Confluencessa: minkä valitsen?

BloggausTeksti vaatii havainnollisuuden vuoksi usein kaavioita ja kuvia esitettävästä asioista. Usein varsinaista asian kiteyttävää kaaviota pidetään paljon tärkeämpänä kuin tekstiä. Mitäpä olisi siis tiedon tuottamiseen ja jakamiseen tarkoitettu Confluence ilman mahdollisuutta kaavioiden piirtämiseen ja laatimiseen? Toki kaavioita voi laatia ulkopuolisilla ohjelmilla, kuten Microsoftin Visiolla, eksportoida kaaviot kuvina ja ladata ne Confluenceen, mutta se on työlästä. Kuinka kätevää onkaan, jos kaiken tarvittavan voi tehdä suoraan yhdessä työkalussa ilman ylimääräisiä työvaiheita?


Ei liene ihmeellistä, että kaksi erilaisten kaavioiden ja mallien laatimiseen ja piirtämiseen tarkoitettua lisäosaa, Gliffy Diagram ja draw.io Diagrams, ovat ehdottomasti kaksi suosituinta Confluencen lisäosaa. Molempia on asennettu yli 20 tuhanteen Confluenceen. Draw.io johtaa asennusmäärässä hienoisesti Gliffya tuhannella asennuksella seuraaviksi tulevilla lisäosilla on jo noin neljä kertaa vähemmän latauksia kuin kummallakaan näistä.

Kaavioita eri käyttötarkoituksiin

Gliffyllä ja draw.io:lla voi laatia eri kaavioita lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. Järjestelmä- ja ohjelmistokehitykseen on tarjolla molemmissa lisäosissa pohjia datan mallintamiseen sopivien ER-kaavioiden ja monien eri UML-kaavioiden laatimiseksi, kuten käyttötapauskaavioita vaatimusten mallintamiseen, luokkakaavioita rakenteen mallintamiseen tai vaikkapa sekvenssikaavioita vuorovaikutuksen mallintamiseen.

Liiketoimintaan varten voidaan laatia prosessikaavioita yleisesti käytetyllä BPMN-notaatiolla, vuokaavioita, päätösmalleja, organisaatiomalleja ja SWOT-analyyseja sekä perinteisiä mindmappeja.

Lisäksi molemmissa on tarjolla sapluunoita esimerkiksi tietoverkkoon liittyviä diagrammien laatimiseksi unohtamatta käyttöliittymän esimalleja kuten rautalankamalleja ja mockupeja.

Käytön kannalta on makuasia, kumpi lisäosista on parempi, mutta draw.io on ainakin toistaiseksi huomattavasti edullisempi kuin Gliffy. Hinnoittelusta on kerrottu tarkemmin alla. Molemmat tallentavat kuvion Confluenceen jakuvio tallentuu sen sisältävän sivun versiohistoriaan. Tällöin vanhoihin kuvioihin palaaminen on helppoa.

Kaaviotyökalujen hinnoittelu

Hinnoittelusta huomataan, että draw.io on merkittävästi halvempi erityisesti pienemmille käyttäjäryhmille (alle 250 käyttäjää). Cloud-puolella hintaero on varsin räikeä erityisesti 11-100:n käyttäjän lisenssillä: Gliffy on hämmästyttävät 19 kertaa kalliimpi kuin draw.io. Jos siis käyttää Confluencesta Atlassianin pilviversiota, on enemmän kuin paikallaan harkita draw.io:n käyttöä. Jos ei ole entuudestaan Atlassianin pilviasiakas, kannattaa huomata, että Atlassianin pilvi sopii parhaiten hyvin pienille tiimeille. Mitä enemmän käyttäjiä on, sitä enemmän yleensä kaivataan kustomointia, jolloin omalle palvelimelle asennettava Server-versio on parempi valinta. Usein myös lisäosia on tarjolla paremmin Server-versioon.

Molempiin lisäosiin voi tuoda Microsoftin Visio-kaavioita ja luonnollisesti kaavioita voi myös eksportoida molemmista lisäosista muuhun käyttöön.

Draw.io pyrkii aggressiivisesti haastamaan Gliffyn hinnoittelun lisäksi myös muilla tavoilla. Tästä esimerkkinä esim. draw.io:n sivuilla olevat vertailut draw.io:n ja Gliffyn välillä. Lisäksi draw.io tarjoaa helpon siirtymän Gliffysta, koska siihen voi importoida Gliffy-diagrammeja. Draw.io:ta voi helposti kokeilla webissä ilman rekisteröitymistä, jolloin kokeilua varten lisäosaa ei tarvitse asentaa Confluenceen.

Nokittelusta huolimatta erot lisäosien välillä ovat pieniä. Jos kuitenkin kaavioita haluaa hyödyntää myös Jiran puolella, kannattaa ensisijaisesti harkita draw.io:n hankintaa. Siinä missä samaan lisenssihintaan kuuluu Confluencen lisäosan lisäksi vastaava lisäosa Jiraan, Gliffy veloittaa molemmista lisäosista erikseen.

Pinterest
Contribyte logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Contribyte kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin Contribyte kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Contribyte - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Contribyte - Muita referenssejä

Contribyte - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia