Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Jydacom HR apuna työvoimasta kilpailtaessa

BloggausMol.fi-sivustolla on lähes 2000 rakennusalan avointa työpaikkaa. Se kertoo jotakin siitä, että kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Rakennusalan työvoimapula on tosiasia, ollut jo hetken ja tulee vastaisuudessakin olemaan, sillä arvioiden mukaan rakentaminen ei osoita hiljenemisen merkkejä.

Uusia osaajia ei yksinkertaisesti pystytä kouluttamaan vastaamaan alan vaatimuksiin tarpeeksi nopeasti. Kilpailu osaavista tekijöistä on kovaa ja välillä vähän raakaakin. Rakennusalalla on puhuttu hurjista palkkalupauksista, työsuhdeautoista ja nelinumeroisista rekrytointivinkkipalkkioista. Kilpailua työvoimasta ei välttämättä voita – tai ainakaan siitä ei hyödy – eniten se, joka tarjoaa parhaiten, vaan se, joka kykenee pitämään olemassa olevat ja uudet työntekijänsä ja sitouttamaan heidät työnantajaansa. On selvää, että mielekkäät, motivoivat, omaa osaamista kehittävät työtehtävät höystettynä hyvällä henkilöstöpolitiikalla houkuttelevat työvoimaa, mutta toisaalta eivätkös kaikki yritykset aina totea, että heillä nuo asiat ovat kunnossa. Mikä muu voisi tehdä sinun yrityksestäsi kilpailijaasi houkuttelevamman? Entä jos voisit väittää työnhakijalle, että työskennellessään teillä, hänellä on käytössään parhaat digitaaliset työvälineet, joilla rakentamista ohjataan ja ennustetaan reaaliaikaisella tiedolla. Eikä ohjaus koske vain pelkkää rakentamista vaan myös työntekijän työsuhdetta.

Hyvät työvälineet


Hyvät työvälineet mahdollistavat työnteon tehokkuuden ja mielekkyyden ja antavat tekijälleen myös aikaa kehittyä omassa työtehtävässään, mikä on sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta erittäin suotavaa. Nuorten käsityksiä työelämästä tutkittaessa (Ks. esim. Evan Dialogi-hanke/Elinkeinoelämän Valtuuskunta) on huomattu, että nuoret pitävät toimivia työvälineitä erittäin tärkeinä työelämässä. Tulevat työntekijät ovatkin jo diginatiiveja, jotka olettavat saavansa käyttöönsä nykyaikaisia työvälineitä. Hyvät työvälineet ovat tapa välittää työntekijöistään, mutta ennen kaikkea ne ovat väylä kehittymiseen. Kun järjestelmät ovat toimivat, aikaa jää myös oppimiseen.

Mahdollisuus kehittyä

Ympäristö, jossa oma nykyosaaminen on hyötykäytössä, puhuttelee työntekijää ja antaa sysäyksen myös kehittää omaa osaamistaan edelleen. Me EVRYllä ajattelemme, että työntekijän työsuhteen elinkaaren hallinta ja ohjaus on erittäin tärkeä osa rakennusalan ammattilaisten rekrytoimisessa ja sitouttamisessa. Kun työnantaja todella tuntee työntekijänsä ja heidän osaamisensa, pystyy se tarjoamaan työntekijöilleen heille sopivia työntehtäviä ja haasteita, jotka edelleen laajentavat osaamista. Siksi on oleellisen tärkeää, että yrityksellä on hyvät ja nykyaikaiset työkalut myös henkilöstönhallinnassa. Valitettavan usein työntekijöitä koskevia tietoja ei ole kuitenkaan koottu yhteen ja helposti saavutettavaan paikkaan vaan tiedot ovat hajautettuna palkanlaskennassa, esimiehillä ja henkilöstöpäälliköllä. Pahimmassa tapauksessa ne ovat kunkin tahon omilla koneilla Excel-tiedostoissa. Urapolun suunnittelu muuttuu haasteelliseksi, kun tietoa kunkin työntekijän osaamisesta ja pätevyyksistä ei ole käytettävissä.

Digitalisaation merkityksen ymmärtävä työnantaja

Suomen Yrittäjien liiton teettämän tutkimuksen* mukaan menestyneet yritykset ovat huomanneet digitaalisten työvälineiden sekä sähköisten liiketoiminnan johtamisen välineiden merkityksen. Mitä useampia tietotyön tai liiketoiminnan johtamisen välineitä yrityksessä on käytössä, sitä enemmän ne näkevät myös työtapojen tehostuneen ja lisänneen tätä kautta tuottavuutta. Tämä kannustaa yrityksiä myös jatkossa investoimaan uusiin työvälineisiin ja pitämään työvälineet ajan tasalla. Kaikki tietävät, että menestynyt yritys houkuttelee osaajia, luo menestyjiä ja juuri sellaisessa yrityksessä ihmiset haluavat työskennellä. Me uskomme siihen, että hyvät digitaaliset työkalut ovat avainasemassa, kun työvoimasta taistellaan.

Jydacom HR -ohjelman avulla viet yrityksesi henkilöstöhallinnan uudelle tasolle

Jydacom HR on tarjoamamme Jydacom Palkat -ohjelman selainpohjainen lisäosa. Jydacom HR hyödyntää Jydacom Palkat -ohjelman asetuksia sekä henkilö- ja työsuhdetietoja, joten tietoja ei tarvitse syöttää järjestelmään useita kertoja. Järjestelmä koostuu valmiiksi määritellyistä HR-sivuista, jotka sisältävät muun muassa pätevyydet, tutkinnot ja luovutetut tavarat. Web-lomakkeilla voidaan perustaa uusi työsuhde, muuttaa palkkatietoja, tai esimerkiksi tehdä lomahakemus. Hälytyksien avulla voidaan seurata pätevyyksien voimassaoloa, muistuttaa merkkipäivistä tai vaikkapa koeajan päättymisestä. Raporttien kautta saadaan arvokasta tietoa esimerkiksi lomapäivien määrästä ja voidaan listata kunkin työntekijän pätevyydet. Roolit sisältävät omat, esimiehen ja palkanlaskijan tiedot. Lisäksi voidaan asiakaskohtaisesti määritellä muun muassa kehityskeskustelut ja perehdytykset. Jydacom HR skaalautuu kännyköihin, joten työntekijät voivat kätevästi päivittää omia tietojaan, jolloin esimiesten aikaa vapautuu olennaiseen eli rakentamiseen.

Jydacom-toiminnanohjausjärjestelmä takaa työntekijöillenne hyvät työkalut aina tarjouslaskennasta palkanlaskentaan ja nyt myös henkilöstöhallintaan. Hyvillä työvälineillä luodaan edellytys kehittyä ja rakentaa tehokkaasti, mikä näkyy menestyksenä. Menestyneessä yrityksessä halutaan työskennellä.

Ollako menestyjä vai taantuja? Menestyjät hyödyntävät aktiivisesti uudenlaisia työn tekemisen muotoja ja tapoja, taantujat eivät puolestaan näe digitalisoinnin kelkkaan astumista tarpeellisena. Kumpaan suuntaan te haluaisitte mennä? Kummasta polusta saatte houkuteltua työntekijöitä? Oletteko miettineet sitä, että itseasiassa työntekijät ovat niitä, jotka valitsevat paikkansa eikä työnantaja tekijöitään? Miksi he valitsisivat juuri teidät?

(*https://hub.elisa.fi/digitaalisuuden-hyodyntaminen-erottaa-menestyjat-taantujista/)

Pinterest
EVRY logo

Lisätietoja

Yritysprofiili EVRY kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Toiminnanohjaus ERP

Toimialakokemus

Rakentaminen

Omat tagit

Jydacom

Siirry yrityksen profiiliin EVRY kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

EVRY - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

EVRY - Muita referenssejä

EVRY - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia