Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Juli Living – Vuokra-asuntojen verkkokauppa mullistaa asuntomarkkinaa

ReferenssiPohjoismaiden johtavan kiinteistösijoitusyhtiö NREP:n konsepti Juli Living avasi loppuvuonna 2020 Suomen markkinoille täysin uudenlaisen digitaalisen alustan asuntojen vuokraamiseen. Juli Living tekee vuokra-asumisesta helpompaa ja laadukkaampaa.

Olemme kehittäneet viime vuodet Juli Livingin kanssa kiinteistöjen vuokrausprosessin digitalisointia ja luoneet uudenlaista kilpailuetua modernille toimijalle perinteisellä toimialalla. 

Helppoutta vuokrausprosessiin

Juli Living toimii asuntojen verkkokauppana, joka on aina saatavilla. Asiakkailta on poistettu prosessista turhautumista aiheuttava odottaminen. Digitaalinen vuokrausprosessi tarjoaa tyylikkään ja helpon tavan vuokrata asunto jopa vartissa suoraan verkon kautta.

"Asunnon vuokraamisen netistä pitää olla yhtä helppoa kuin tennareiden ostaminen Zalandosta. Nykyinen asuntojen vuokrausprosessi on aika vanhanaikainen. Soitetaan puhelimella välittäjälle, mennään yhdessä paikan päälle potkimaan renkaita, ehkä allekirjoitetaan sopimus paperille välittäjän selkää vasten. Juli Living uudistaa prosessin täysin", Perttu Rönkkö, Head of Innovation and Technology, NREP

Palvelu kehitettiin mobiili edellä

Jopa 75 % Juli Livingin asunto-ilmoitusten katseluista tehdään nykyään mobiililaitteella. Tämän takia myös palvelu suunniteltiin mobiililaitteet edellä, jotta vuokraaminen onnistuu yhtä helposti niin puhelimella kuin pöytäkoneella. 

Aloitimme yhteistyön Juli Livingin kanssa vuoden 2020 alussa ja rakensimme verkkokaupan yhdessä ennen lanseerausta vuoden lopussa. Projektin aikataulu oli tiukka, jonka takia heti projektin alussa tunnistimme ja määritimme käyttäjille eniten arvoa tuottavat asiat. 

Rakensimme palvelun Reactilla ja toteutimme integraatiot tarvittaviin tärkeimpiin toimintoihin, kuten tunnistautumiseen, maksamiseen ja luottotietojen tarkistamiseen. Lisäksi toteutimme contenful-sisällönhallinnan järjestelmän asuntoesittelyjen hallintaan.

Yhteistyön aikana olemme suunnitelleet vuokrauspolun ja käyttökokemuksen sekä jatkokehittäneet palvelua useamman vuoden. Olemme pohtineet aina yhdessä Julin tiimin kanssa, miten asiat kannattaa toteuttaa pitäen mielessä niin käyttäjien kuin liiketoiminnan tarpeet. Kiitosta Fraktio on saanut Julin tiimiltä muun muassa ketterästä tekemisestä ja yhteistyön tavoista.

"Fraktio on kumppani, joka katsoo asioita monesta eri näkökulmasta ja on hyvin ratkaisukeskeinen. He ovat hyvin tuotteilijaita ja ketteriä sekä pysyvät meidän vauhdissa mukana. Fraktio on ollut hieno kumppani mukana tukemassa kasvuamme", Milla Kettunen, Country Lead, Juli Living
"Fraktion rooli kehitystyössä on olla se, joka toteuttaa meidän ideat sekä toimii hyvin paljon myös sparrailukumppanina ideoihin liittyen", Carl-Gustaf Wennström, Head of Digital Services, Juli Living

Uraauurtavaa työtä ja tuloksia digitaalisen asioinnin kasvussa

Viimeisen kahden vuoden aikana Julin vuokra-asuntojen verkkokauppa on saavuttanut hyvin sille asetetut tavoitteet. Nykyään 100 % Julin kuluttajakäyttäjistä solmii vuokrasopimuksen verkkokaupassa. Lisäksi 50 % vuokrauksista tehdään täysin itsenäisesti ilman asiakaspalvelun osallistumista vuokrausprosessiin, joka tehostaa Julin toimintaa. Helpon itsenäisen asioinnin mahdollistaa sujuva digitaalinen vuokrauspolku, jonka kehittämiseen panostamme jatkuvasti.

Suuri osa vuokrauksista tehdään myös ilman asuntonäyttöä, sillä Juli Livingin verkkokauppa esittelee asunnot poikkeuksellisen hyvin kuvien ja asuntojen tarkkojen mittojen kera. Asiakkaan kannalta tilanne on ideaali – asiakas saa vuokrattua haluamansa asunnon nopeasti ja helposti vaikka toiselta paikkakunnalta tai jopa toisesta maasta. Epävarmuuden ja odottamisen vaihe on poistettu kokonaan prosessista. Asiakaskokemuksen kannalta kaikki toimii, kuten moderneissa verkkokaupoissa kuuluukin, ja tuloksena on Juli Livingin huikean korkea suositteluhalukkuus eli NPS-luku 49. Lukuun vaikuttaa vahvasti helppo vuokrauspolku, joka todella toimii käyttäjien näkökulmasta.

"Fraktio näyttäytyy kokoelmana loistavia tyyppejä, kovia ammattilaisia, joiden kanssa on kiva tehdä töitä. He työskentelivät kuin olisivat olleet meidän omaa väkeä. He ottivat todella sydämen asiakseen tehdä meille hyvän palvelun", </