Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Joustavaa kapasiteettia palveluna

BloggausHewlett Packard Enterprisen (HPE) Flexible Capacity -palvelu tarjoaa palvelin-, tallennus- ja verkkokapasiteettia joustavasti palveluna. Siinä asiakas maksaa teknologiasta ja niihin liittyvistä palveluista kuukausittain käytön mukaan.

HPE Flexible Capacity on asiakkaan tai palveluntarjoajan omissa tiloissa olevaa kapasiteettia, josta maksetaan käytön mukaan. Palvelulla saavutetaan paitsi kapasiteetin joustavuus, myös IT-kulujen parempi näkyvyys ja ennustettavuus ilman suurten investointiprojektien mukanaan tuomia riskejä.

Flexible Capacity on tarkoitettu asiakkaille, joita yhdistää nopea tai vaihteleva kapasiteetin tarve sekä korkean käytettävyyden vaatimukset. Palvelu istuu hyvin muuttuviin ympäristöihin, joissa liiketoiminta tarvitsee lisäkapasiteettia, mutta perinteinen IT ei pysty reagoimaan riittävän nopeasti. Vaihtelua voi olla moneen suuntaan - se voi tarkoittaa kasvupiikkejä tai hiljaisempia aikoja.

Palvelu vaatii uudenlaista lähestymistä teknologian ostamiseen.

”Kun mietitään kapasiteettiratkaisuja, ei voi katsoa vain ostohintaa vaan pitää laskea myös vaihtoehtoiskustannukset – paljonko kapasiteetin hankkimiseen ja ylläpitoon menee aikaa ja paljonko tuo aika maksaa. Yritysten kannattaa laskea elinkaarikustannukset ja ottaa huomioon kriittisen ympäristön ennakoiva ylläpito ja arvottaa nämä. Näin palvelun arvo näyttäytyy eri valossa”, sanoo HPE Teknologiapalveluiden maajohtaja Mika Latvanen.

”Tällaisessa palvelussa palveluntarjoaja kantaa osan riskeistä, ei vain kapasiteettitarpeen kasvaessa, vaan myös silloin kun tarve laskee. Asiakkaat maksavat vain käytöstä ja voivat luottaa siihen, että palveluntarjoaja varmistaa käytettävyyden ennakoivilla toimitteilla”, komppaa HPE Teknologiapalveluiden palvelupäällikkö Nanna Tami.

Flexible Capacity -palvelussa kapasiteetti tulee siis asiakkaan tai palveluntarjoajan omaan konesaliin. Tällaisen palvelun idea on siinä, että yritys voi kontrolloida arkkitehtuuria sekä dataa ja pitää kriittisen datan omissa tiloissaan. Myös julkinen pilvipalvelu on mahdollista yhdistää osaksi kapasiteettipalvelua.

”Tämä palvelu vaatii yritysten tietohallinnolta uutta tapaa toimia. Yritysten ICT:n rooli tulevaisuudessa on yhä vähemmän laitteiden ja ohjelmistojen hankintaa ja ylläpitoa. Sen sijaan sen funktio on ideoida uusia tapoja toimia entistä tuottavammin ja vastata liiketoiminnan tarpeisiin ketterästi. Joustavan kapasiteettipalvelun avulla yritys voi vapauttaa resurssit perustyöstä tuottavampaan työhön”, sanoo Latvanen.

”Sen lisäksi, että palvelu skaalaa kapasiteettia, siihen saa mukaan erilaisia palvelukerroksia sen mukaan, mitä asiakas haluaa tehdä tai olla tekemättä itse. Palveluun saa liitettyä myös erilaisia hallinta- ja valvontapalveluita sekä ennakoivia toimitteita. Ennakoivat toimitteet edesauttavat IT-ympäristöjen pitämisen jatkuvasti toimintakuntoisina. Palveluun kuuluva asiakastiimi auttaa näissä ennakoivissa toimenpiteissä eikä asiakkaalla itsellään tarvitse olla tähän tarvittavaa osaamista. Pääasia on se, että asiakas saa palveluna sitä mitä haluaa ja tarvitsee”, Tami sanoo.

Tulevaisuudessa suuri osa loppuasiakkaiden tarvitsemasta tietojenkäsittely- ja tallennuskapasiteetista tullaan hankkimaan palveluna. Kumppanien kuten Dustinin rooli Suomen markkinoilla kasvaa koko ajan.

”Meidän kumppanimme voivat luoda hybridimalleja ja toimia myös palvelun­tarjoajina. Haluamme olla mukana kumppaniemme kanssa tekemässä liiketoiminnan muutosta ja antamassa heille mahdollisuuden hakea uutta liiketoimintaa uudentyyppisten palveluiden kautta”, lupaa Tami.


Teksti ja kuvat:
Otto Aalto

Flexible Capacity –palvelun edut


  • Palvelussa asiakkaan mahdollisesti tarvitsema puskurikapasiteetti on jatkuvasti valmiina. Ei vaadi ennakkoinvestointeja.
  • Laitteet asiakkaan tiloissa varmistavat tietoturvan ja yksityisyyden.
  • Palvelun laskutus tapahtuu vain käytetyn kapasiteetin mukaan, laskutus skaalautuu myös alaspäin.
  • Laitteiden ennakoiva tuki ja ylläpito sekä palvelun jatkuva kehittäminen kuuluvat kokonaisuuteen.

Pinterest
Dustin Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Dustin Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

HPE

Siirry yrityksen profiiliin Dustin Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Dustin Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Dustin Finland - Muita referenssejä

Dustin Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia