logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Johtamistaidot projektipäälliköllä ovat kuin uudet vaatteet keisarilla?

BloggausMuutos on yhä tärkeämpi asia sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Organisaatiot joutuvat toteuttamaan rajujakin muutosohjelmia ja – projekteja yhä nopeammin, jotkut osana muutosstrategiaansa ja jotkut pakon edessä. Muutoksen välttämättömyys on selvillä, mutta useinkaan ei se, mitä panostusta ja osaamista muutoksen aikaansaaminen todella vaatii.


Ketterän projektipäällikön johtamistaidot

Kuka sitten yleensä vastaa muutoksen käytännön toteuttamisesta? Teoriassa tietysti ylin johto, mutta kovan työn tekee muutoshankkeen vetäjä, projektipäällikkö. Ja mistä projektipäällikön osaaminen on peräisin? Yleensä ei mistään. Tätä vain ei haluta nähdä, kuten ei niitä keisarin uusien vaatteiden puuttumistakaan.

”Normaali” projektipäällikkö on tyypillisesti vahvan teknisen taustan omaava ammattilainen, jonka tekninen osaaminen yhdistettynä työkokemukseen antaa riittävän pätevyyden tähän tehtävään. Vai antaako? Tämän kaltainen kokenut ammattilainen saattaa olla uransa aikana saanut satoja päiviä teknistä koulutusta (me Tieturilla tiedämme…), mutta ei juuri lainkaan johtamiskoulutusta, korkeintaan päivän tai parin management-puoleen keskittyvän projektinhallintakoulutuksen tms.

Odotusten ja osaamisen ristiriita tällaisissa tapauksissa on suuri, sillä strategisten muutoshankkeiden johtamista pidetään tasoltaan yhtä vaativana työtä kuin ylimpiä linjajohdon tehtäviä. Ristiriita vain korostuu sillä, ettei tällaisen hankkeen vetäjä voi vedota mihinkään auktoriteettiasemaan, vaan hänen täytyy saada ihmiset motivoitumaan ja sitoutumaan hankkeeseensa tai projektiinsa muilla keinoin.

Onnistuneen projektin menestystekijä on innostava ja viestintätaitoinen proikkari

Ennen sanottiin, että projektipäällikkö on ”asioiden johtaja”. Nyt jo ymmärretään, että asioiden toteutumiseksi tarvitaan ihmisten mukaan saamista, mikä taas ei onnistu ilman ihmisten johtamisen ja muutosjohtamisen perustaitoja. Näihin kuuluvat esim. viestinnän ja vuorovaikutuksen perusteiden ymmärtämien ja kyky soveltaa niitä omassa henkilökohtaisessa johtamistyylissä erilaisissa johtamistilanteissa.

Jokainen johtaja on erilainen, ja ollakseen uskottava, ei voi kovin paljoa teeskennellä, johtajuuden kehittämisen on alettava oman persoonan ja omien kykyjen ja vuorovaikutustapojen ymmärtämisestä. Hyvä johtajuus lähtee kyvystä johtaa itseään ja aikaansaada sen avulla motivoitumista ja sitoutumista tiimeissään ja sidosryhmissään.

Kehitä osaamisesi huippuunsa projektikoulutuksessa

Me Tieturissa olemme viime aikoina lisänneet erilaisia mahdollisuuksia kehittää projektityötaitojasi erityisesti ihmisten ja muutoksen johtamisessa. Täysin uudistetussa Project Champion 2.0 -projektijohtamisen koulutuksessa on itse kovan projektinhallinta osaamisen lisäksi vahva painotus juuri ihmisten (sekä muiden että oman itsensä) johtamiseen liittyvissä taidoissa - tähän olennaisesti liittyvää viestintää unohtamatta. Tämän kattavan lippulaivatuotteemme lisäksi meillä on myös tarjota eripituisia, fokusoituja ihmisten johtamis- ja muutosjohtamisvalmennuksia, esim. Muutoksen toteuttaminen onnistuneesti hankkeen kautta tai Taitavan projektipäällikön leadership-taidot.

Hyvät projektipäällikön tai hankejohtajan johtamistaidotkaan eivät aina takaa muutoshankkeen onnistumista, vaan ylemmällä johdolla on oltava tässä vahva panos. Tämän tukemiseksi tarjoamme yrityskohtaisesti hankesalkkujen hallintaan ja ohjausryhmätyön tehostamiseksi erilaisia valmennuksia puolen päivän mittaisesta alkaen. Hankkeen ja projektin vetäjien henkilökohtaista mentorointia ja yksittäisiin hankkeisiin kohdistuvaa konsultointia on hyvä yhdistää perusvalmennuksiin, silloin kun halutaan varmistaa onnistuminen laadukkaan johtajuuden avulla.


Pertti Olamaa
Senior Consultant

Pinterest
Tieturi

Lisätietoja

Tieturi:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieturi kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieturi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieturi - Muita referenssejä

Tieturi - Muita bloggauksia

Siirry Tieturi kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia