Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Johtaja – näin karkotat tietotyöläisen tehokkaasti

BloggausMeneekö liiketoiminta liian hyvin? Ihmiset haluavat kehittää toimintaa, ja asiakkaat ovat mielissään? Hätä ei ole tämän näköinen! Johtaja, näillä keinoilla saat homman jämähtämään ja suorastaan palaamaan kultaiselle 80-luvulle! Johtajan palattua taas asemaan, joka johtajalle kuuluu: pyramidin huipulle.

1. Hoida itse kaikki hyvät ja haastavat tehtävät

Älä anna ihmisille sellaisia tehtäviä, joissa he pääsisivät kehittämään omaa osaamistaan. Kyllähän heille riittää, että saavat puuhastella jotain pientä. Olisivat onnellisia, että saavat siitä palkkaa. Saattaisivat lähteä vielä talosta, jos heidän osaamista kehittää.

2. Älä kuuntele ehdotuksia 

Sinä sentään olet johtaja. Johtaja määrää, ja muut toteuttaa. Jos joku nyt kuitenkin sattuu ehdottamaan jotain, huitaiset vain kädellä, ja sanot että “katsotaan”. Tai sanot ihan suoraan, että “tässä yrityksessä se olen minä, joka näyttää kaapin paikan”. Eiköhän ne ehdottelut siitä lopu.

3. Unohda merkityksellisyys ja arvon tuotto

Nykyajan ihmiset höpöttää merkityksistä ja arvon tuotosta. Ei me mitään merkitystä tehdä. Me tehdään se, mitä asiakkaan kanssa sopimukseen on kirjattu ja sillä hyvä. Ja jos vähän voidaan siitäkin nipistää, lukemalla sopimusta juuri meidän näkökulmasta, niin aina parempi. Tavoitteenamme on saada mahdollisimman vähillä resursseilla ja työllä aikaan mahdollisimman paljon rahaa.

4. Ei strategioita tai tavoitteita

Nykyajan hömpötyksiä. Kuka sellaisia tarvitsee? Sinähän tässä määräät, ei ihmisten tarvitse tietää, mitä tässä tavoitellaan. Jos kerrot ihmisille liikaa, niistä saattaa tulla oma-aloitteisia ja kokeilevia. Hyi olkoon.

5. Yhteistyötä tiimien välillä?

Ei, ei ja ehdottomasti ei. Johtajuus menettää merkityksensä, jos tiimit alkaa huseeraamaan keskenään. Rupeavat vielä tekemään päätöksiä keskenään. Ei, kyllä sellaiselle täytyy saada stoppi ihan alkuunsa.

6. Mokasiko joku?

Mokia ei sallita. Syyllinen täytyy saada selville ja häntä pitää rangaista. Ja se joka vasikoi, saa myös rangaistuksen. Oppiipahan pitämään jatkossa suunsa kiinni.

7. Tehdään niin kuin aina ennenkin

Näin meillä on aina tehty ja hyvin on mennyt. Näin tehdään siis jatkossakin. Kyllä jämpti on niin.

8. Unohdetaan tiimiytymishömpötykset

Ennen vanhaan oli kaikki paremmin: kun ihmisille tarjosi palkan, niin tyytyväisiä olivat. Nykyään pitäisi kahvitaukoja ja illallisia tarjota ja epävirallisia tapaamisia, joissa hiljaista tietoa siirtyisi. Ihan turhaa rahanmenoa moinen. Ei töihin tulla hauskaa pitämään, vaan töitä tekemään!

9. Mikromanageeraa

Tämä on kaikkien neuvojen äiti: sopii niin ylemmälle johdolle kuin projektipäällikölle. Kyllä kunnon mikromanageeraus tiimin tiellä pitää. Palkkaa ensin hyviä ihmisiä, minkä jälkeen voit määrätä tismalleen, mitä heidän kuuluu tehdä. Siinähän oppivat samalla talon tavoille. Anna vaikka vielä sama tehtävä kahdelle ihmiselle, niin näet, kumpi suoriutuu paremmin. Osaat sitten paremmin jatkossa päättää, kuka saa potkut ja kuka osaa paremmin toimia alamaisena.

Kas näin. Näin saat helposti karkoitettua tietotyöläiset. Ja itsesi oraakkellín asemaan, jolta käydään kysymässä neuvoa asiaan kuin asiaan. 

Jos kuitenkin kaipaat parempia neuvoja, käy kurkkaamassa ketterän johtamisen valmennus.

Pinterest
Taskmill Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Taskmill kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö

Siirry yrityksen profiiliin Taskmill kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Taskmill - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Taskmill - Muita referenssejä

Taskmill - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia