Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Johdatko tiedolla vai luulolla?

BloggausVisionbayn Service Manager Anne-Maria Hauhio osallistui Tilastokeskuksen ja Tietojohtaminen ry:n yhdessä järjestämään webinaariin Johdatko tiedolla vai luulolla? Tapahtumassa etsittiin vastauksia mielenkiintoisiin kysymyksiin ja kuultiin myös, mikä todellisuudessa tietojohtamisen tilanne on Suomessa.

Johdatko tiedolla vai luulolla - tapahtumassa esitettiin kysymys: Miten organisaatiossa syntyvää data voidaan hyödyntää tietojohtamisessa ja kehittääkö datatalous tietojohtamista. Näihin on helppo vastata: “Hyvin” ja “Kyllä”.

Itä-Suomen yliopiston professori Harri Laihonen valotti mielenkiintoisesti, millainen Suomessa todellisuudessa on tietojohtamisen tilanne. Hänen mukaansa erityisesti yrityksissä halutaan tällä hetkellä ymmärtää, millainen sisäinen organisaation tila niissä vallitsee ja myös Lean-ajattelu johtamisfilosofiana on jälleen nostamassa päätään.

Organisaation toiminnan tehokkuuden ja tuottavuuden tekijöiden tarkastelusta ollaan puolestaan siirtymässä yhteiskunnalliselle tasolle, jossa tahto luoda yleistä hyvinvointia asettaa tietojohtamiselle uudenlaisia haasteita. Tiedolla johtamisen näkökulmasta on entistä tärkeämpää päättää, mitkä ovat niitä oikeita asioita, joihin johtamisessa kiinnitetään huomiota. Samalla tulisi kiinnittää huomiota päätöksentekoa tukeviin sovelluksiin: vastaavatko ne valittuihin kysymyksiin ja kehittyykö organisaation ajattelu oikeiden kysymysten ja saatujen tulosten analysoinnin perusteella. Päätöksenteon kulttuurin tulisi muuttua paremman tiedon pohjalta, muutoin data on arvotonta ja jää sovellusten tuottamiksi yksittäisiksi raporteiksi.

Yrityksen kyky jakaa tietoa on sen arvokkain aineeton resurssi, jonka avulla voidaan saavuttaa merkittävää kilpailukykyä markkinoilla. On ymmärrettävää, että aineeton pääoma organisaation resurssina koetaan hankalaksi sen arvon ja mitattavuuden haasteiden vuoksi. Samalla tiedetään, että oikein johdetun yhteisen organisaatiokielen ja sovittujen termistöjen kautta jäsenet luovat kyvykkyyttä luoda uutta aineetonta pääomaa ja jakaa tietoa. Organisaatiolla tulee olla aito motivaatio ja halu toimia uuden tiedon tuottamiseksi ja jakamiseksi sekä sisäisesti että sidosryhmille. Tiedolla johtaminen nähdäänkin aikaisempaa laajemmin tietotyön tuottavuus- ja hyvinvointitekijänä.

"Yhteiskunnassamme on käynnissä historiallinen arvojen, eettisyyden ja sosiaalisen vastuullisuuden käsitteiden muutos. Lisääntyvä tietoisuus muuttaa tapaamme ajatella ja vaikuttaa arjen valintoihimme. Tiedolla johtaminen yhdistyy jatkuvasti yhä laajempiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin, kuten vastuullisuus sen kaikissa muodoissaan. Tällöin yrityksen on valittava, johdetaanko taloustiedolla vai tuodaanko mukaan hyvinvointiin liittyviä mittareita ja mitä sitten tehdään. Kyse ei ole vain tehokkuudesta, vaan laajemmin johtajuuden muutoksesta” Laihonen summaa.

Anne-Maria Hauhion koko bloggaus löytyy www-sivultamme visionbay.fi, josta voit lukea webinaarin herättämistä mietteistä vielä hieman lisää.

Pinterest
Visionbay Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Visionbay Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Dokumenttien hallinta

Omat tagit

tiedolla johtaminen
tiedolla toimiminen

Siirry yrityksen profiiliin Visionbay Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visionbay Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Visionbay Solutions - Muita referenssejä

Visionbay Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia