Järkevillä IT-ratkaisuilla tehoa kauppaketjun toimintaan

Itsenäisten kauppiaiden perustama M-päivittäistavaraketju on kasvanut reilussa kymmenessä vuodessa yli 70 kauppiaan ketjuksi. Nopeasta kasvusta huolimatta ketjun organisaatio on onnistuttu pitämään kapeana ja ketteränä.

”Tehokkuus on saavutettu järkevillä IT-ratkaisuilla, jotka antavat ketjuhallinnolle aikaa keskittyä tärkeisiin ihmistyötä vaativiin toimiin, kuten ketjutason neuvotteluihin ja myymälöiden työn kehittämiseen”, M-Ketjun markkinointipäällikkö Veli-Matti Sirkiä sanoo.

M-Ketjulla on käytössään erityisesti ketjuliiketoiminnan tarpeisiin kehitetyt Herales Ketjunohjaus-työkalut. Niiden avulla myymälöiden valikoimia, kampanjoita, tuotetietoja ja sähköisiä tilauksia hallitaan keskitetysti.

SÄÄSTÄÄ SATOJA TYÖTUNTEJA

Kauppiaille keskittäminen merkitsee esimerkiksi sitä, ettei yksittäisen myymälän tarvitse syöttää tietojärjestelmään erikseen oman liikkeensä tuotetietoja. Tieto kulkee automaattisesti myymälöiden ja tavarantoimittajien välillä, vaikka liikkeissä olisi käytössä erilaisia kassajärjestelmiä.

”Herales Ketjunohjaus-työkalujen ansiosta myymälöiltä ja ketjun hallinnolta säästyy joka kuukausi satoja työtunteja”, toteaa M-Ketjun tukitoiminnoista vastaava Ilkka Seppälä.

Ketjunohjaukseen kuuluu myös Herales Oy:n kassajärjestelmätuki SKJ-järjestelmään asennuksineen ja koulutuksineen. Jatkuva luottamuksellinen kehitysyhteistyö pitää työkalut terävinä ja ketjun mukana kehityksessä.

IT-RATKAISUT HELPOTTAVAT TYÖTÄ

Herales Oy:n toimitusjohtaja Eero Kaukolan mukaan ketjunohjaukseen kehitetyt IT-ratkaisut helpottavat kauppaketjujen ja monimyymäläkauppiaiden työtä.

”Varsinaiseen myyntityöhön jää enemmän aikaa, kun tietoja ylläpidetään keskitetysti, tilaukset tehdään sähköisesti ja eri järjestelmät integroidaan toisiinsa”, Eero Kaukola sanoo.

Kun tietojärjestelmät sovitetaan yhteen ja otetaan käyttöön ketjun tarpeisiin sopiva raportointi, saadaan tietoa, jonka avulla yksittäisten myymälöiden ja koko ketjun toimintaa voidaan kehittää haluttuun suuntaan.

”Raportit antavat myös luotettavia faktatietoja toimittajaneuvotteluihin”, Veli-Matti Sirkiä lisää.

RÄÄTÄLÖINTIÄ TARPEEN MUKAAN

Ketjutoimintaan liittyy aina myös yksilöllisiä tarpeita. Eero Kaukola kertoo, että Herales-ratkaisut sisältävät erikokoisten ketjujen ja myymälöiden tarpeisiin luotujen valmiiden ratkaisujen lisäksi työkaluja, jotka voidaan räätälöidä ketjun erityisiin ja muuttuviin tarpeisiin.

”Joustavilla ratkaisuilla työkaluista saadaan osuvia ja tehokkaita”, Kaukola sanoo.

Kun toiminta on tehokasta, säästyy rahaa.

”Kauppiaat arvostavat M-ketjun alhaisia kustannuksia ja tehokkuutta”, toteaa Veli-Matti Sirkiä.

Bloggaus Järkevillä IT-ratkaisuilla tehoa kauppaketjun toimintaan
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Herales Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
BI ja raportointi
Supply chain management SCM
Toiminnanohjaus ERP
Analytiikka
Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Verkkokaupparatkaisut
Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Kauppa
Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto
Ketjunohjaus Ketjuohjausjärjestelmä Herales Ketjunohjaus tilaushallinta Tilausjärjestelmä Herales Tilaus Plus tuotehallinta Tuotetiedon hallinta Tuotetiedonhallinnan integrointi tuotetieto johdon raportointi ketjuraportointi Herales Raportointi Plus automaattiraportit valikoiman hallinta sanomanvälitys järjestelmäintegraatio automaattitilaus kampanjan hallinta
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa