Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Jari Kalliokuja, Turun Tapetti ja Matto: “Tehden on vienyt yritystämme todella paljon eteenpäin”

ReferenssiTurun Tapetti ja Matto on vuonna 1910 perustettu Suomen vanhin tapettien ja mattojen erikoisliike. Perheyrityksellä on suuri myymälä Turun Orikedolla, ja osa tuotevalikoimasta on saatavilla myös verkkokaupasta. Tapettien ja mattojen lisäksi yrityksen valikoimaan kuuluvat lattiapäällysteet, parketit, laminaatit, vinyylit, korkit ja linoleumit sekä myrskyluodoilla testatut Virtasen laatumaalit.

Kävimme tutustumassa vuoden 2019 yrittäjänaiseksikin valitun Teija Laine-Kalliokujan ja Jari Kalliokujan luotsaaman yrityksen tiloihin ja kyselimme Jari Kalliokujalta yrityksen kokemuksia Tehdenistä.

Vaatimuksena luotettavat tiedot tuotteiden katteesta ja kierrosta

Tehden on ollut yrityksessä käytössä vuodesta 2018, jolloin tuli aika luopua 20 vuotta palvelleesta DOS-pohjaisesta järjestelmästä. Kun uusia vaihtoehtoja lähdettiin kartoittamaan, toiveissa oli nykyaikainen ja riittävän kevyt vaihtoehto.

“Aikaisemmin meillä ei ollut mitään myyntiseurantaa, ja tärkein vaatimus uudelle järjestelmälle olivatkin luotettavat tiedot tuotteiden katteesta ja kierrosta. Halusimme myös enemmän selkeitä kirjanpitoraportteja”, Jari Kalliokuja muistelee.

"Tehdeniin päädyttiin itse asiassa kilpailijan suosituksesta", Kalliokuja jatkaa. “Olimme avoimella mielellä liikkeellä, ja meille tarjottiin monia vaihtoehtoja. Kun kilpailijalta ei kuitenkaan löytynyt meille sopivaa, hän kehotti olemaan yhteydessä Tehdeniin, jossa kuulemma oli hyvä asiakaspalvelu ja asiantunteva henkilökunta. Alaren Jussin puolen tunnin etäesittelyn jälkeen meni vain pari viikkoa, kun palaset loksahtivat paikoilleen ja huomattiin, että Tehden on meille ainoa oikea vaihtoehto”, Kalliokuja kertoo.

Kahdella järjestelmällä koko paketti

Turun Tapetti ja Matossa on käytössä Tehden Kassa -paketti sekä myyntitilaus-, laskutus- ja myyntireskontra-lisäosat. Näiden lisäksi käytössä on myös Procountor-kirjanpitointegraatio.

“Alunperin etsimme järjestelmää, jossa olisi ollut myös oma ostoreskontra. Sellaista ei kuitenkaan oikeassa hintaluokassa löytynyt, joten päädyimme Tehdenin Procountor-integraatioon. Ostoreskontra, kirjanpito ja palkanmaksu hoidetaan Procountorissa, johon Tehdenin tapahtumien tiedot viedään integraation kautta kuukausittaisella koontikuitilla. Järjestelmät pysyvät hyvin synkissä! Verkkokauppamme on vielä tällä hetkellä erillisessä järjestelmässä, mutta olemme harkinneet senkin integrointia”, Kalliokuja kertoo.

Tehdenin kaikkia kassakäyttäjiä palvelevina etuina Kalliokuja mainitsee selkeän ulkoasun, nopean ja tehokkaan tuotehaun sekä tuotetietojen tuontityökalun, joka on yrityksessä ahkerassa käytössä. “Koska myymämme tuotteet ovat erikoistuotteita, luomme jokaisen tuotteen itse exceliin ja siirrämme ne sitten Tehdeniin tuotetietojen tuontityökalulla. Työkalulla on myös helppo ajaa hinnankorotukset järjestelmään”, Kalliokuja selittää.

“Tehden on kahdessa vuodessa vienyt yritystämme todella paljon eteenpäin”

Kalliokujan mukaan nykytilannetta ei oikein voi edes verrata vanhan järjestelmän aikaan, niin paljon paremmin asiat nyt ovat.

“Vanha järjestelmä oli niin kankea, että liikevaihdosta sai selon oikeastaan vasta tuloslaskelmalta. Nyt voin seurata myyntiä todella tarkkaan kuukausiraporteilta, ja olen itsekin oppinut paljon uutta kirjanpidosta. Tehdenin ansiosta tiedämme tarkkaan, mitkä tuoteryhmät vetävät hyvin, missä katteet ovat kunnossa ja mistä raha tulee yritykseen, eli mihin tuotteisiin kannattaa satsata. Tulos on helppo tarkistaa vaikka jokaisen päivän päätteeksi!

Tehdenin ansiosta Turun Tapetti ja Matossa on esimerkiksi havaittu, että käytävämatot liikkuvat hyvin, joten niiden valikoimaa on kasvatettu. Myös hinnoittelun toimivuutta on kätevä seurata Tehdenissä ja säätää hintoja tarpeen mukaan. “Tehden on kahdessa vuodessa vienyt yritystämme todella paljon eteenpäin. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä valintaan, ja olen suositellut järjestelmää useille kollegoille.”

Turun Tapetti ja Matossa suunnitellaan jo, mikä Tehdenin ominaisuus seuraavaksi valjastetaan yrityksen käyttöön: “Inventaariomme tehdään syksyllä, ja aiomme tehdä sen nyt ensimmäistä kertaa Tehdenin inventointisovelluksella.”

Turun Tapettia ja Mattoa voi seurata Facebookissa ja Instagramissa, ja pintaremonttivinkkejä voi bongailla yrityksen tuoreelta Youtube-kanavalta.

Suosittelija:

“Tehden on kahdessa vuodessa vienyt yritystämme todella paljon eteenpäin. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä valintaan, ja olen suositellut järjestelmää useille kollegoille.”

Jari Kalliokuja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tehden Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Turun Tapetti ja Matto
Ajankohta: 2018 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Tehden kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
BI ja raportointi
Myynti
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kauppa

Siirry yrityksen profiiliin Tehden kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tehden - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Tehden - Muita referenssejä

Tehden - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia