Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Jalankulkijoiden opastaminen ruuhkattominta reittiä onnistuu Innofactorin IoT Edge -ratkaisulla

ReferenssiOpastamisen ekosysteemi -hankkeessa Helsingin kaupunki toteuttaa kaupunkiopastamiseen liittyviä pilotteja. Innofactor oli kumppanina pilotissa kesällä 2019, jossa mobiilisovellukseen kerättiin ruuhkatietoja jalankulkijoille. Pilotti oli opettavainen molemmille osapuolille ja Innofactorin ammattitaito nosti esimerkiksi tietosuojan seuraavalle tasolle.

"Dataa kerättiin oikeastaan kolmella eri tavalla. Meillä oli Bluetooth-skannerointi, videokuvaan perustuva hahmontunnistus ja manuaalilaskenta. Tietoa käytettiin jalankulkijoiden ohjaamiseen ruuhkattominta reittiä Suomenlinnaan", Opastamisen ekosysteemi -hankkeen projektipäällikkö Kari Pesonen selventää.

"Tavoitteena oli löytää digitaalisia ratkaisuja Helsingin keskustaopastamiseen", hankkeen projektijohtaja Anu Kiiskinen lisää.

"Pääsimme pidemmälle, mitä alussa ehkä ajattelimmekaan"

Innofactorin kaltainen kumppanuus oli kaupunkiympäristötoimialalla täysin uutta. Kiiskinen näkee, että se on hyödyttänyt kaupunkia paljon ja kokemus tulee näkymään jatkossakin hankinnoissa.

"Kaikenlaisia odotuksia oli, mutta toisaalta pääsimme aika paljon pidemmälle, mitä alussa ehkä ajattelimmekaan. Tämä osoittautui kauhean mielenkiintoiseksi matkaksi", Kiiskinen kertoo.

Pilotti oli myös Suomen ensimmäisiä IoT Edge -ratkaisuja, missä Microsoftin pilvipalveluja hajautettiin Raspberry-laitteille.

"Innofactor vaihtoi pilotin valmistelujen keskellä teknistä arkkitehtuuria, koska he halusivat pitää parempaa huolta tietosuojasta. Sen avulla päästiin siihen, että tietosuoja hoidettiin jo siellä keräyspisteissä", Pesonen kehuu.

Innofactorilta kaikki asiantuntijapalvelut saman katon alta

Pesonen ja Kiiskinen painottavat projektin tärkeimmäksi anniksi saatuja oppeja ja kokemuksia pilotoinnin eri vaiheissa.

"Olemme oppineet paljon siitä, mitä datalla voi tehdä ja mitä se tarkoittaa, kun dataa on ja analytiikkaa pystytään hyödyntämään ja kehittämään tarpeen mukaan. Se on ollut mielestäni yksi iso oppi", Kiiskinen sanoo.

Innofactor pysyi koko projektin ajan aikatauluissa. Haasteitakin matkan varrelle mahtui, mutta Innofactor pystyi vastaamaan niihin ja muuttamaan teknisiä ratkaisujaan tarpeen mukaan.

"Meillä on tiedossa ne tarpeet, mutta ei ole tiedossa mikä on se tekninen ratkaisu ja lopputulos. Me saimme kaikki ne asiantuntijapalvelut saman katon alta", Pesonen kiteyttää.

Opastamisen ekosysteemi -hanke on osa 6Aika-strategian toteuttamista. Lisätietoa: opastamisenekosysteemi.fi ja 6aika.fi.

Lue lisää Internet of Things IoT -ratkaisuistamme ja tutustu myös muihin asiakastarinoihimme!

Suosittelija:

"Pääsimme pidemmälle, mitä alussa ehkä ajattelimmekaan. Tämä osoittautui kauhean mielenkiintoiseksi matkaksi."

Anu Kiisikinen, Opastamisen ekosysteemi -hankkeen projektijohtaja, Helsingin kaupunki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin kaupunki
Ajankohta: 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jussi Kokkonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Logistiikka

Erikoisosaaminen

IoT

Toimialakokemus

Julkishallinto
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

IoT
edge
pilotti
hanke
opastamisen ekosysteemi

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia