logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

IT-ympäristön tilannekuva helposti Cisco Merakilla

BloggausCisco Meraki toimittaa verkkoja, joiden ansiosta IT-osaston on entistä helpompi saada yleiskuva päivittäisistä toiminnoista, ja mikä vielä tärkeämpää, paikallistaa viat heti niiden ilmaantuessa. Näin voidaan käyttää aiempaa enemmän aikaa IT-ympäristön kehittämiseen. Samalla turvallisuus ja käyttäjäystävällisyys pysyvät korkealla tasolla.

IT-osastojen vaikutus yritysten päivittäisessä liiketoiminnassa kasvaa jatkuvasti. Itse asiassa monien yritysten on mahdotonta hallinnoida päivittäistä liiketoimintaansa, elleivät IT-osaston tehtäväalueet kuten asiakastietokanta ja varastonohjaus toimi optimaalisesti. Ohjelmistojen, palvelimien, verkkojen ja käyttöliittymien tulee toimia tehokkaasti – ja vielä yhdessä.


Onkin hyvin tärkeää, ettei yksittäinen IT-osasto joudu käyttämään aikaa ja energiaa tehtäviin, jotka voidaan aivan yhtä hyvin automatisoida.

Juuri tässä kuvaan astuu Cisco Meraki, pitkälle automatisoitu pilvihallittu verkkokokonaisratkaisu. Automatisoidun verkonhallinnan ansiosta IT-vastaavalla on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi asennuksia muutamalla klikkauksella olematta itse fyysisesti paikalla.

– Tyypillisenä esimerkkinä voidaan mainita tilanne, jossa yritykselle tulee uusi toimipiste Turkuun ja tarvitaan tietoturvallinen VPN-yhteys Helsinkiin päätoimipaikkaan. Tämä voidaan toteuttaa muutamalla klikkauksella ja samalla lisätä muut tarvittavat tietoturvatoiminnot kuten: tunkeutumisenesto, haittaohjelmasuojaus tai sisällönsuodatus. Tietoturvalliset yhteydet on mahdollista perustaa myös yhden henkilön kotitoimistoon kertoo Mihail Papazoglou, Systems Engineer, Cisco Finland.

Kun valitaan usean toimittajan sijaan yksi ja keskitetty toimittaja, saadaan yhteinen hallintanäkymä ja voidaan ratkaista verkon ongelmat nopeammin ja saada aikaan parempi käyttäjäkokemus sekä liiketoiminnalle että IT-osastolle. Cisco Merakin keskeisinä käsitteinä ovat aina: vian selvittämisen ja hallinnan helppous ja hyvä näkyvyys, jotka takaavat optimaalisen käyttäjäystävällisyyden.

Tämä tarkoittaa myös vianetsinnän automatisointia.

– Esimerkiksi kaapelivikaa voi olla vaikeaa löytää, mutta Cisco Merakin ratkaisussa IT-vastaava pystyy löytämään nopeasti ja tarkasti vian sijainnin esim. kytkin- ja porttitasolla käymättä paikan päällä. Syntyypä vika Helsingissä tai Sydneyssä, IT-vastaava havaitsee järjestelmään syttyvän punaisen merkkivalon ja saa pilviohjaukselta sähköpostihälytyksen ja tiedon siitä, mistä on kyse, Mihail Papazoglou selittää.

Käyttäjäystävällisyys voidaan todistaa myös uusia tukiasemia asennettaessa.

– Jos esimerkiksi saat paketissa kaksi uutta tukiasemaa, on verkon asetusten määrittäminen todella helppoa. Voit konfiguroida kaikki toiminnot helposti puhelimella skannaamalla tuotteessa olevan viivakoodin. Itse järjestelmä hakee asetuksensa pilvestä muutamassa minuutissa, ja ainoaksi tehtäväksesi jää tukiaseman asentaminen seinälle, Mihail Papazoglou kertoo.

Pinterest
Dustin Finland Oy

Lisätietoja

Dustin Finland Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Dustin Finland Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Dustin Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Dustin Finland - Muita referenssejä

Dustin Finland - Muita bloggauksia

Siirry Dustin Finland Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Parempaa journalismia mallintamisen kriteerein
7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia