Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

IT-tuki vastaa: Nämä ovat yritysten viisi yleisintä it-ongelmaa

BloggausCloudNown it-tuki ratkoo kuukausittain satoja loppukäyttäjien it-tukipyyntöjä. Yleensä it-haaste selviää helposti ja nopeasti. Tässä blogissa avaamme viisi yleisintä it-ongelmaa ja kerromme niihin monissa tapauksissa helpottavat ratkaisut.  

1. Ongelma koneelle kirjautumisessa 

Yksi yleisimmistä it-ongelmista on erilaiset haasteet laitteelle kirjautumisessa. Jos olet unohtanut salasanan laitteelle tai sovellukseen, pääset todennäköisimmin resetoimaan salasanan itse:

Klikkaa kirjautumisikkunan yhteydessä olevaa painiketta ”Oletko unohtanut salasanan?”. Painikkeen kautta pääset vaihtamaan salasanan hyödyntämällä vahvaa tunnistautumista. Jos salasanan resetointia ei ole sallittu teidän organisaatiossanne, auttaa it-tukipalvelu salasanan vaihtamisessa.  

Nykyään salasanaa tarvitsee yhä harvemmin kirjautumiseen ja tietokoneelle kirjautuminen voi onnistua esimerkiksi sormenjäljellä tai kasvojen tunnistamisella. Salasanojen käytön vähentyessä on hyvin inhimillistä, että oma salasana pääsee joskus unohtumaan. 

It-tuessa on myös totuttu paikkaamaan tilannetta, jossa salasana on vuotanut nettiin. Asiaa ei tarvitse hävetä, vaan ole rohkeasti yhteydessä it-tukeen! Vahva tunnistautuminen auttaa tässäkin tilanteessa, kun yhä harvempaan paikkaan pääsee kirjautumaan pelkällä salasanalla. Ole kuitenkin heti yhteydessä it-tukeen, niin tietojen vuotaminen voidaan minimoida. Suosittelemme myös eri salasanojen käyttämistä eri palveluihin. Salasanoja ei tarvitse muistaa itse, vaan kannattaa harkita salasanatyökalun hyödyntämistä. 

2. Tiedosto-ongelmat 

Toinen hyvin yleinen it-ongelma on erilaiset tiedostoihin liittyvät tukipyynnöt. Tärkeä tiedosto on voinut kadota tai tiedostoja lähetellään sähköpostilla, jolloin oikean tiedostoversion löytäminen on kovan työn takana.  

Yleensä yrityksissä on käytössä (tai ainakin pitäisi olla) OneDriven paikallisten tiedostojen varmuuskopiointi, jolloin tiedostot voidaan aina palauttaa, vaikka ne olisikin poistettu tai laite rikkoutuisi. Kadonneen tiedoston saa helpoiten palautettua olemalla yhteydessä it-tukeen, josta tiedostoa voidaan kaivaa varmuuskopioista. Tiedostoja tulisi säilyttää aina mahdollisuuksien mukaan yrityksen omissa kansioissa, eikä henkilökohtaisissa tiedostoissa.  

Mikäli teillä jaetaan tiedostoja edelleen sähköpostilla, olisi viimeistään nyt hyvä aika siirtyä jakamaan tiedostoja pilvestä käsin linkeillä. Tällöin käytössäsi on aika viimeisin tiedostoversio ja kadonnut tiedosto on todennäköisesti helpompi löytää ja palauttaa. 

3. Laite- ja ohjelmisto -ongelmat 

Laitteiden kanssa voi syntyä monenlaisia ongelmia, kuten ohjelmien tai itse tietokoneen jumiutuminen. Joskus taas laiteongelmien syy löytyy viallisesta laitteesta. Useimmissa ohjelmistoihin ja laitteisiin liittyvissä ongelmissa toimivin ratkaisu on edelleen käynnistää tietokone uudelleen ja varmistaa, että kaikki tarvittavat päivitykset ovat asennettuna. Parhaassa tilanteessa yrityksen it-osasto huolehtii laitteiden ja sovellusten päivityksien automaattisesta asennuksesta, jolloin näitä ongelmia harvemmin syntyy. 

Jos kuitenkin joudut käynnistämään laitteen tai sovelluksen useamman kerran päivässä, voi olla jo syytä epäillä, että itse laitteessa tai ohjelmistossa on vikaa. Työaikaa ei pidä joutua käyttämään laitteiden käynnistelyyn. Toistuvien ongelmien kohdalla on hyvä keskustella it-osaston kanssa, mistä ongelma johtuu ja pitäisikö laite päivittää laadukkaampaan. On myös hyvä muistaa, että yritysmaailmassa olisi hyvä käyttää vähintään Windows 10 pro-käyttöjärjestelmää ja laitteet pitäisi aina valita tarpeen mukaan. 

Laitteista ja muista it-hankinnoista voit lukea lisää it-palveluiden hankintaoppaasta.  
4. Sähköpostihaasteet  

Jos sinulla on sähköpostin kanssa haasteita, kannattaa ihan ensiksi tarkistaa, että laitteen verkkoyhteys on kunnossa ja sähköpostiohjelma on synkronoinut tiedot. Jos huomaat, että yhteys on poikki, käynnistä laite uudelleen ja tarkista verkkoyhteyden tilanne.  

Katkennut verkkoyhteys on yleinen syy sähköpostin toimimattomuuteen ja siihen, ettei viestit ole lähteneet. Jos sähköposti toimii oudosti eikä sovelluksen uudelleen käynnistys auttanut, voit tarkistaa miltä sähköpostinäkymä näyttää selaimen kautta avattavalla sähköpostiohjelmalla. Sähköpostin selainversiosta näet aina ajantasaiset viestit. Mikäli nämä vinkit eivät ratkaise ongelmaa, kannattaa olla yhteydessä it-tukipalveluun, joka pystyy tarkistamaan, onko kyseessä laajempi ongelma. 

5. Puutteelliset käyttöoikeudet

Viidenneksi yleisin it-ongelma on, että käyttäjällä on puutteelliset käyttöoikeudet, mitkä estävät tietoihin pääsyn. Mikäli huomaat, ettet pääse käsiksi tarvittaviin tiedostoihin ja työkaluihin, on hyvä tarkistaa järjestelmäasetukset. Yleensä käyttöoikeuksia on rajattu tietoturvasyistä (niin kuin pitääkin), joten tässä tapauksessa on hyvä olla yhteydessä osaston ylläpitäjään ja pyytää käyttöoikeuksia.  

Yritystasolla it-osasto yleensä huolehtii siitä, että käyttäjien oikeuksia on rajattu asianmukaisesti ja näin tietoturvariskit saadaan minimoitua.  

Älä jää yksin it-ongelmien kanssa vaan valitse oikea it-kumppani loppukäyttäjien päivittäisen arjen tueksi! Oikeanlainen it-kumppani pystyy ennaltaehkäisemään turhia it-ongelmia ja huolehtii loppukäyttäjien koulutuksesta. Jätä soittopyyntö niin keskustellaan lisää. 

Oletko miettimässä it-palveluiden ulkoistamista tai harkitsetko nykyisen kumppanin kilpailutusta? Lataa it-palveluiden hankintaopas ja nappaa hyödylliset vinkit palveluiden ostoon.

Pinterest
CloudNow IT Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili CloudNow IT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-omaisuuden hallinta
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Järjestöt ja yhdistykset
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Raaka-aineet ja energia
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

it-tukipalvelut
proaktiivinen IT-tuki
Outlook Web App

Siirry yrityksen profiiliin CloudNow IT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CloudNow IT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

CloudNow IT - Muita referenssejä

CloudNow IT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia