Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

It-rekrytoija Ann-Maj Gajewski vahvistukseksi IsoSkillsin rekrytiimiin

Bloggaus1.       Kuka olet?

 

Olen Ann-Maj Gajewski ja toimin IsoSkillsillä IT Recruiterina. Työhöni kuuluu potentiaalisten it-osaajien kontaktointi ja verkoston rakentaminen. Autan myös asiakkaitamme löytämään parhaat osaajat it-hankkeisiinsa.

 

2.     Kerro vähän itsestäsi!

 

Olen yli 10 vuoden kokemuksella varustettu HR-alan ammattilainen, jolla on laaja tietämys ja kokemus monipuolisista henkilöstöhallinnon tehtävistä, pääosin kansainvälisistä ja nopeasti kasvavista yrityksistä. Sosiaalinen ja utelias luonteeni näkyy toiminnassani luontevana verkostoitumisena ja tutustumisena uusiin tuttavuuksiin, haluna oppia uusia asioita ja haluna kehittyä, sekä avuliaisuutena. Henkilökohtaisena tavoitteenani on auttaa ja tukea yksilöitä ja yrityksiä tunnistamaan sekä maksimoimaan oma potentiaalinsa ja siten saavuttamaan asetetut tavoitteet, kehittyä ja voida hyvin.   

3.       Onko sinulla jokin mielenkiintoinen harrastus tai kiinnostuksen kohde?

 

Itselleni työn ja vapaa-ajan tasapaino on tärkeää ja vapaa-aikani aktiviteeteista lähellä sydäntä on nuorten ihmisten tukeminen oman elämän suunnan löytämiseksi ja oppia taitoja, joilla selvitä elämän haasteista. Toimin siis eräänlaisena mentorina ja elämänhallinnan oppaana nuorille. Tämä on itselle todella palkitsevaa ja voin nähdä kuinka eräällä tapaa syrjäpoluille eksynyt nuori löytää paikkansa tässä maailmassa ja saa elämänsä raiteilleen. Eniten kuitenkin sydäntä lämmittää, kun saa nuorilta palautetta siitä, kuinka heistä tuntuu turvalliselle kokeilla omia siipiään, kun tietävät jonkun seisovan tukena.

 

4.       Mitkä ovat tärkeimpiä kiinnostuksen kohteitasi digitalisaatiokentässä?

 

Digitalisaatio merkitsee itselleni mahdollisuutta muutoksille, innovatiivisille ja jopa yllättäville ratkaisuille sekä lähtökohtana tekemisen kehittämiselle ja tehostamiselle. Itseäni on jo jonkin aikaa kiinnostanut miten hyödyntää parhaiten esimerkiksi ohjelmistorobotiikan ja AI:n (tekoäly) tuomia mahdollisuuksia työn suorittamisessa, niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Toki digitalisoituminen kokonaisuudessaan on mielenkiintoinen aihealue, koska samalla kun se tarjoaa mahdollisuuksia, se myös herättää ajattelemaan kuinka pysyn kehityksessä mukana ja kuinka tulevaisuudessa voimme hallita ja ylläpitää digimaailmaa. Joskus keskusteluissa ystävien kesken olemme miettineet myös, tarvitaanko ihmisiä tulevaisuudessa vai korvaavatko koneet, laitteet, robotit ja ohjelmistot meidät kokonaan. Vielä olemme tulleet siihen lopputulokseen, että digitalisoituminen antavaa enemmän mahdollisuuksia, keinoja ja ratkaisuja kuin korvaavaa kokonaan inhimillisen ihmisen tarpeen.

 

5.       Miten päädyit IsoSkillsiin?

 

Päädyin IsoSkillsille olemalla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kollegani Jaana Väänäsen postaus IsoSkillsin tarpeesta löytää IT rekrytoija vahvistamaan tiimiä osui silmiini juuri silloin, kuin olin ajatellut katsastaa mitä uusia haasteita LinkedInistä löytyisi itselleni. Reilun viikon kuluttua yhteydenotosta oli jo ensimmäinen työpäiväni IsoSkillsillä. Koko rekrytointiprosessi hoidettiin täysin etänä, sopimuksen allekirjoitusta myöten. Tämä vahvisti jo aiempaa ajatustani siitä, ettei onnistunut rekrytointi vaadi aina kasvotusten tapahtuvaa, kenties useita haastattelukierroksia vaativaa raskasta prosessia, vaan ketterä digitaalisia palveluita hyödyntävä prosessi toimii monissa rekrytoinneissa parhaiten. IT-alalla etänä tapahtuvat rekrytoinnit ovat tosin olleet arkipäivää jo ennen maailmanlaajuista pandemiaa ja siksi uskonkin IT-alalla olevan paljon tarjottavaa muulle business-maailmalle ketterien toimintatapojen saralla. 

 

6.       Minkälainen on yrityksenne historia?

 

IsoSkillsin perusti Helsingissä vuonna 2016 kaksi, pitkän kokemuksen IT-konsultoinnin saralta omaavaa romanialaista, Bogdan Papuc ja Dan Dinca. Tytäryhtiö avattiin Bukarestissa Romaniassa vuonna 2017. Nykyään työllistämme jo useita kymmeniä IT-alan ammattilaisia ja kasvamme sekä laajenemme hallitusti.

 

7.       Kuvaile ydinliiketoimintaanne tänä päivänä?

 

Olemme erikoistuneet tarjoamaan ohjelmistokehityspalveluita, ulkoistuspalveluita ja IT-konsultointia asiakkaillemme. 

 

8.       Minkälainen yrityskulttuuri ja arvot teillä on? Kerro jokin esimerkki tästä?

 

Jokainen on varmaan jossain vaiheessa törmännyt käsitteeseen DEI, joka on lyhenne sanoista Diversity, Equity ja Inclusion. Moni yritys on alkanut arvioida strategioitaan, käytäntöjään ja sitoumuksiaan DEI-ajattelun pohjalta. Muutoksien läpivienti onnistuneesti organisaatiossa vaatii aina koko organisaation panostuksen ja sitoutuneisuuden sekä ennen kaikkea onnistunutta ja läpinäkyvää viestintää. Ja muutosprosessiin kuluu aikaa ja paukkuja. Meillä IsoSkillsillä tätä muutosta ei tarvita, koska toiminnan alusta asti strategian ytimessä on ollut DEI-ajattelu. Monimuotoisuus tarkoittaa meille yksilöiden, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden asettamista toiminnan ytimeen, erilaisuuden hyväksymistä, arvostamista ja kunnioittamista. Meillä kaikkia kohdellaan tasapuolisesti ja kaikki toimintamme on puolueetonta. Meillä voi aidosti osallistua yrityksen päätöksiin ja toimintatapoihin, tuoda esille omia ajatuksia ja ideoita ja sitä kautta olla mukana kehittämässä omaa työtä ja yritystä. Kliseisesti voisin sanoa meidän olevan kuin yksi iso perhe, sillä olemme hyvin yhteisöllinen ja tiivis tiimi vaikka emme näe toisiamme kasvotusten päivittäin, emmekä edes viikoittain. Meillä etänä työskentely ei tarkoita yksin työskentelyä ja pidämmekin tiiviisti yhteyttä toisiimme ja jaamme niin ilot kuin surut ja sparraamme toisiamme, autamme tiukoissa tilanteissa ja juhlimme onnistumisia. Meillä välitetään aidosti työntekijöistä sekä heidän hyvinvoinnistaan ja se näkyy kaikessa toiminnassamme. Hyvänä esimerkkinä yrityskulttuuristamme toiminee LinkedIn postaukseni “Perjantai, viikon ikävin työpäivä!” https://www.linkedin.com/posts/ann-maj-gajewski_isoskills-tyaemnilo-tyaemyhteisaem-activity-6915604347259088896-UPMO?utm_source=linkedin_share&utm_medium=member_desktop_web

 

9.       Minkälaisia tavoitteita teillä on tulevaisuuden suhteen?

 

Kuten varmaan jokaisella yrityksellä, tavoitteenamme on kasvaa ja kehittyä sekä pysyä muutoksen tuulissa mukana. Digitalisaatio tuo mukanaan muutoksia ja uusia haasteita ja tulevaisuudessa tarve osaaville IT-alan ammattilaisille vain kasvaa. Onneksi IT-ala on edelleenkin hyvin houkutteleva uramahdollisuus monelle nuorelle ja uskon että pystymme tulevaisuudessakin vastaamaan asiakastarpeisiin vähintään yhtä laadukkaasti ja ketterästi kuin nykypäivänä.

 

10.    Mikä on "mottosi" kiireisessä it-rekrytointimaailmassa?

 

Jokaisessa työssä, niin kuin omassakin, on aikoja jolloin kiire painaa päälle. Näissä tilanteissa auttaa oikeasti kun sisäistää Sydney J. Harrisin toteamuksen “The time to relax is when you don’t have time for it”.

 

11.    Terveiset lukijoille?

 

Verkostoidutaan! Ota matalalla kynnyksellä yhteyttä LinkedInissä ja muissa sosiaalisen median kanavissa. Jutellaan ja kartoitetaan yhdessä mahdollisuuksia yhteistyöhön!  ann-maj.gajewski(at)isoskills.fi tai https://www.linkedin.com/in/ann-maj-gajewski/

Pinterest
IsoSkills Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili IsoSkills kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Teknologia

Azure
SAP
Angular
Node.js
React
Ruby on Rails
C#
C++
Java
PHP
Python
Drupal

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö
Vuokratyövoima

Omat tagit

IT-asiantuntija
IT-rekrytointi

Siirry yrityksen profiiliin IsoSkills kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

IsoSkills - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

IsoSkills - Muita referenssejä

IsoSkills - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia