Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

IT-projekti onnistuu vain, jos se ei ole vain IT-projekti

ReferenssiNäin se käytännössä usein on – uusi uljas IT-projekti voi alkaa ja jopa loppua, mutta saavutetaanko haluttuja tuloksia koskaan, jos kulttuuri ja käyttäytyminen eivät muutu? Tämä huomattiin myös lukuisissa maissa ja eri kielillä operoivassa energiayhtiö Fortumissa, kun Office 365 -käyttöönottoa lähdettiin ensin ajamaan organisaatiossa läpi työvälineet eikä ihmiset edellä.

Lopulta oikea tapa löytyi – ja tulokset ovat sen mukaiset. Yhdessä Sulavan kanssa laadittiin strategia ja toimintatavat, joilla muutos saatiin jalkautettua ja osaamista nostettua.

Matka väline- ja paikkariippumattomaksi organisaatioksi alkaa

Fortum on eurooppalainen energiayhtiö, jolla on noin 20 000 työntekijää yli 40 maassa ja Uniperin kanssa 60 miljardin euron tase. Nämä yhdessä takaavat, että Fortumilla on kokoa, asiantuntemusta ja voimavaroja kasvaa ja viedä energiamurrosta eteenpäin.

Koko selittää myös sitä, että yhtenä Office 365:n lanseerauksen tavoitteena oli mahdollistaa paikka- ja välineriippumaton työskentely sekä samankaltaiset työskentelymallit.

Organisaation koko tarkoittaa käytännössä lukuisia eri kieliä ja maita sekä ennen kaikkea erilaisia johtamis- ja työkulttuureita. Näitä ei aluksi huomioitu järjestelmävetoisessa muutoksessa, vaan esimerkiksi SharePointin, OneDriven ja uuden intranetin osalta keskiössä olivat tekninen migraatio ja datan siirto pilveen. Varsinainen uuden omaksuminen jäi vähemmälle. Ihmisten oletettiin muuttavan työtapojaan uuden työvälinepaketin myötä melkeinpä automaattisesti englanninkielisten opetussessioiden voimin niin Ruotsissa, Suomessa kuin Venäjälläkin.

Vuonna 2020 havahduttiin siihen, ettei pelkkä IT-järjestelmä tai työväline, saatikka IT-projekti, muuta ihmisten käyttäytymistä halutulla tavalla. Tätä tuki statistiikka, joka paljasti uusien työkalujen käytön olevan vähäistä, mikä vaikutti luonnollisesti investoinnin kannattavuuteen. Kaivattiin muutoksen ja ihmisten johtamista.

Lue koko menestystarina!

Suosittelija:

Sulava valikoitui yhteistyökumppaniksemme, koska pidimme heidän asenteestaan. Pidämme siitä edelleen kahden vuoden yhteistyön jälkeenkin!

Vadim Dich, IT-asiantuntija

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sulava Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Fortum
Ajankohta: 2020

Lisätietoja

Yritysprofiili Sulava kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

muutosjohtaminen
Microsoft Office 365

Siirry yrityksen profiiliin Sulava kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sulava - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Sulava - Muita referenssejä

Sulava - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia