logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

IT-palveluita ravintola-alan realiteettien mukaan

ReferenssiEerikinkadun kulttuuriravintolat Oy on tunnettu kulttuuri- ja viihdekompleksi Andorrasta, joka käsittää Corona-, Dubrovnik- ja Kafe Moskova-baarit sekä elokuvatoimintaa. Samaan yritysketjuun kuuluu myös henkilöstöravintolatoimintaa pyörittävä Alces Oy neljällä toimipisteellään pk-seudulla. Lisäksi kokonaisuuteen liittyy tapahtuma- ja cateringpalveluita tarjoava Capital Catering, jonka tunnetuimpia kohteita ovat Tekniskan salit ja Valkoinen sali. Yritys vastaa myös tunnettujen tapahtumien, kuten Jussi-gaalan tarjoiluista. Samaan ryppääseen kuuluva Mannerheiminaukion kulttuuriravintola Oy vastaa Kiasman ja Ateneumin kahviloista.

www.andorra.fi

www.capitalcatering.fi


IT-PALVELUITA RAVINTOLA-ALAN REALITEETTIEN MUKAAN

PK-seudulla toimiva yhtenäinen ravintolaketju kattaa toimintaa kulttibaareista henkilöstöravintoloihin. Se on mukana käytännössä alan jokaisella sektorilla, mutta IT-asioissa ollaan vasta alkutaipaleella. Oppaana ja apuna tässä kehitystyössä on BLC Protie.

Corona-baari on Helsingin legendaarisimpia kulttikohteita. Kaurismäen veljesten perustama ja osittain omistama rento streetbaari henkii boheemia kapakkatunnelmaa biljardipöytineen. Sen alakerrassa sijaitsee lavalla varustettu lobbyravintola Dubrovnik. Naapurin Neuvostoliitto-estetiikalla varustettu baari ja vanhan ajan tunnelmaa henkivä elokuvateatteri ovat omiaan tekemään Andorraksi kutsutusta kokonaisuudesta todellisen kulttuuriklassikon. 

IT:n astuminen mukaan kaurismäkeläiseen kohtaukseen tuntuu hieman irtonaiselta. Mutta on myös muistettava, että ravintolatoiminta on nykyaikaista liiketoimintaa, joka edellyttää nykyaikaisia välineitä.

”Vaikka esimerkiksi Corona on toiminut yli 20 vuotta, ei turhaa itsevarmuutta voi enää olla”, tunnustaa ravintolatoiminnoista vastaava Heikki Heimo.

Eikä liiketoiminta perustu vain yhteen ideaan. Yritysketjuun kuuluu ravintola- ja kahvilatoimintaa alan jokaiselta sektorilta henkilöstöravintoloista erilaisten tapahtumien catering-palveluihin. Tässä valossa IT:n rooli onkin jo helppo nähdä myös strategisena välineenä.


Uutta oppimaan

Heikki Heimo kuvailee IT:n roolia ravintoloissa sivutuotteeksi, joka ei ole suinkaan ilmaista, mutta jota ilman ei enää tule toimeen. Ravintoloissa eletään haastavia aikoja, työvoimakustannukset kasvavat, tilojen vuokrat ovat kovat, eivätkä ihmiset enää käy Heimon mukaan ulkona entiseen malliin. Kustannus- ja tehokkuuspaineita siis löytyy.
IT:n voimakkaampi mukaantulo on tuonut ravintolaketjun toimintaan uuden tuulahduksen.
”Tietotekniikka on mukana kassajärjestelmissä ja asiakaskunnan ylläpidossa. Nyt myös yhä useammat asiakkaamme käyttävät uusinta teknologiaa, samoin uudet työntekijämme”, Heimo kertoo.

IT tuo myös joustoa ja arjen hyötyä:

”Puhelimen kautta saan kaiken tiedon mitä tarvitsen, kirjanpidosta alkaen. Tieto on Protiellä hoidossa, eikä minun tarvitse murehtia siitä.” 

Ravintolaketjun ja BLC Protien yhteistyön yhtenä tärkeänä perusteena oli alun alkaen uuden oppiminen. 

”Heillä oli heti jousto- ja ymmärryskykyä ravintola-alan realiteetteja kohtaan”, Heimo kehuu.
Yhteistyön alkaessa IT:n alkuinvestointiin laskettiin mukaan myös henkinen osuus: siirtyminen fiksumpaan teknologiaan ja sitä myöden uuteen aikaan.


Selviä säästöjä

Yhteistyö BLC Protien kanssa on vasta alkutaipaleella, mutta jo nyt Heimo voi esittää IT-ratkaisujen tuomia oleellisia säästöjä. 

”Asiat ovat myös selkeämpiä hallita, ei enää 37-sivuisia laskuja eikä muuta epämääräistä”, Heimo kuvailee. 

Kaikki koneet on vaihdettu uusiin tarvelähtöisin perustein, vaihtoa ehdotetaan proaktiivisesti mikäli osa laitteista vanhenee, ProDesk palvelee kolmen erikseen nimetyn yhteyshenkilön voimin ja kerran kuussa IT-asiat käydään läpi kahdenkeskisissä palavereissa. 

”Suunnitteilla on myös koulutusta henkilökunnalle”, Heimo lisää.

Hän myöntää, että ravintola-ala ei ole varsinaisesti IT-puolella aallonharjalla, mutta kaikkea uutta on jo nyt tullut esiin.

”Toimivan IT:n kautta pystymme nopeammin ottamaan kantaa, kun maailma muuttuu.”

Uusitun teknologian lisäksi ravintolarypäs on uusinut nettisivunsa ja aktivoitunut Facebookissa sekä tuonut markkinointiin kuvaa ja ääntä.

”Kaiken kaikkiaan Protien palvelut ovat toimineet hyvin. Meistä pidetään huolta ja kommunikointi toimii reaaliajassa”, Heikki Heimo kiittelee.


Coronan käytäviltä poimittua:

”Tukipalveluissa ero vanhaan on tähtitieteellinen. Jos ongelmia ilmaantuu, asiat hoituvat toivomustemme mukaan.” - Toni Brofeldt, ravintolapäällikkö 

Pinterest
Referenssin infoboxi
BLC Taito Oy

Tiedot

Tilaaja: Andorra & Co.

Lisätietoja

Yritysprofiili BLC Taito kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin BLC Taito kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

BLC Taito - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

BLC Taito - Muita referenssejä

BLC Taito - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin BLC Taito kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia